نقد و بررسی شیائومی, گوشی شیائومی

بررسی شیائومی می ۶

بررسی شیائومی می ۶

شیائومی با عرضه‌ی می ۶ همراه با قابلیت‌های متعدد و قیمت رقابتی، بازار پرچمداران ۲۰۱۷ را بیش از پیش داغ کرده است.

شیائومی اکنون فاصله‌ی زیادی با استارتاپ جاه‌طلب و نوپای سال ۲۰۱۰ دارد. این شرکت چینی دیگر نه تنها به کپی محصولات مطرح جهانی نمی‌پردازد؛ بلکه محصولاتی با طراحی منحصر به فرد مانند می‌میکس را عرضه می‌کند. بدل‌شدن به دومین تولیدکننده‌ی بزرگ گوشی‌های هوشمند در چین و ثبت هدف درآمد ۱۴.۵ میلیارد دلاری برای سال ۲۰۱۷، گواهی بر صحت قدرت بالای شیائومی هستند.

 

 

سال گذشته می ۵ با بهره‌گیری از بدنه‌‌ای با کیفیت، پردازنده‌‌ای قدرتمند، صفحه نمایش بسیار خوب و قیمت بسیار رقابتی، خود را به عنوان پرچمداری توانا و البته مقرون‌به‌صرفه به همگان شناساند؛ البته این گوشی به لحاظ فروش نیز به محصولی بسیار موفق بدل شد. این گوشی شاید اگر به دوربین توانمند‌تری مجهز شده بود، می‌توانست خود را حتی به عنوان بهترین گزینه در میان پرچمداران ۲۰۱۶ معرفی کند. اکنون شیائومی نسل جدید پرچمدار خود را با کسب تجربه‌‌ از گذشته، روانه‌ی بازار کرده است. شیائومی می ۶ از همان فرمول موفق می ۵ بهره می‌برد و تقریبا در تمامی بخش‌ها بهبود یافته است. البته نباید از افزایش قیمت این گوشی نسبت به نسل پیشین آن چشم‌پوشی کرد. در ادامه نگاهی عمیق به پرچمدار ۲۰۱۷ شیائومی خواهیم داشت.

 

طراحی

 

شیائومی می ۶ شباهت زیادی به نسل گذشته‌ی خود دارد. ترکیب شیشه و فلز در طراحی این گوشی، از همان فرمول می ۵ پیروی می‌کند. قاب پشتی شیشه‌ای، فریم فلزی و البته خمیدگی‌ها بسیار روان در لبه‌‌های کناری قاب پشتی، شباهت بسیاری به می ۵ و سایر گوشی‌های هوشمند مانند گلکسی اس ۷ دارد. فریم فلزی تیره باعث شده است تا ترکیب گوشی یکنواخت شده و به زیبایی آن افزوده شود. البته در نسخه‌ی آبی رنگ، می ۶ به فریم طلایی مجهز شده است تا بیش از پیش به محصولی زیبا بدل شود.

کیفیت مواد به کار رفته در می ۶، در سطح بالایی قرار دارد و می‌توان آن را محصولی باکیفیت‌تر نسبت به می ۵ دانست. دقت ساخت نیز در سطح بالایی قرار دارد و پس از در دست گرفتن آن، حس محصولی کاملا باکیفیت به شما القا خواهد شد. با این حال استفاده‌ی گسترده از شیشه باعث شده است تا اثر انگشت به راحتی روی بدنه باقی بماند و به‌صورت مداوم نیاز به تمیز کردن آن باشد. همانند تمام گوشی‌‌های شیشه‌ای، سُر خوردن می ۶ از دست، بسیار محتمل است؛ بنابراین حین کارکردن با این گوشی، باید دقت زیادی داشته باشید.

در پنل جلوی گوشی طراحی ساده‌ای به چشم می‌خورد. دکمه‌ی باریک هوم در کنار دوربین سلفی و اسپیکر جلو، تنها بخش‌هایی هستند که به چشم می‌آیند. دکمه‌های Back‌ و Menu‌ نیز به صورت نقطه‌های روشن در کنار دکمه‌ی هوم طراحی شده‌اند تا به سادگی این بخش کمک کند. این بخش گوشی طراحی زیبا و ساده‌ای دارد؛ اما زمانی که صفحه نمایش روشن می‌شود، متوجه حاشیه‌‌ی زیاد گوشی در بخش بالا و پایین آن می‌شوید. این حاشیه‌ی زیاد باعث می‌شود تا هنگام روشن بودن صفحه نمایش، از زیبایی گوشی کاسته شود.

 

 

نکته‌ی جالب دیگر در می ۶ شیائومی، طراحی دقیقِ فریم دور گوشی است. فریم دور گوشی علاوه بر بهره‌گیری از فلز خوش ساخت، در لبه‌های خود انحنا و قوس بسیار خوبی دارد که با لبه‌های خمیده‌ی قاب پشتی گوشی هماهنگی بیشتری دارد و البته حس بهتری را به کاربر به هنگام در دست گرفتن گوشی منتقل می‌کند. در سمت راست این فریم دکمه‌های تنظیم حجم صدا به همراه دکمه‌ی پاور قرار گرفته‌‌اند که فاصله‌ی زیادی از یکدیگر ندارند. متاسفانه شیائومی روی سطح کلید پاور، بافت خاصی را ایجاد نکرده است تا شناسایی آن ساده باشد؛ بنابراین ممکن است گاهی به اشتباه، به‌جای کلید پاور، کلیدهای تنظیم صدا را فشار دهید.

در بالای فریم گوشی برخلاف استاندارد این روزهای پرچمداران شاهد وجود حسگر مادون قرمز هستیم که می‌تواند بسیار کاربردی باشد و از آن برای کنترل سایر دستگاه‌ها اعم از تلویزیون، سیستم‌های صوتی تصویری و سیستم‌های تهویه‌ی مطبوع استفاده شود. شیائومی همچنین در پرچم‌دار سال ۲۰۱۷ خود جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون را حذف کرده است تا به مرور شاهد حذف این درگاه در آینده‌ی نزدیک باشیم. درگاه یو‌اس‌بی نوع سی به عنوان تنها پورت اتصالی در شیائومی می ۶ تعبیه شده است.

البته حذف جک ۳.۵ میلی‌متری باعث شده است تا شیائومی بتواند تا حدودی پرچم‌دار خود را در برابر نفوذ مایعات مقاوم کند. طبق برخی بررسی‌ها پس از باز کردن گوشی، وجود مواد مقاوم در برابر نفوذ مایعات به داخل گوشی تایید شده است. اما ظاهرا در نهایت شیائومی موفق به انجام این امر نشده است و بررسی‌ها مقاومت می ۶ در این بخش را تایید نمی‌کنند.

شیائومی می ۶ به صورت کلی طراحی بسیار خوب و زیبایی دارد؛ اما نکته‌ی مهمی که در این بخش وجود دارد، شباهت‌های زیاد می ۶ به می ۵ است. این موضوع باعث شده است تا نتوان به می ۶ نمره‌ی قابل قبولی در بخش طراحی داد؛ به خصوص پس از عرضه‌ی محصولات به مراتب زیبا‌تری همانند می میکس و می نوت ۲. دلیل این موضوع که چرا شیائومی در طراحی پرچم‌دار خود تغییرات گسترده‌ای اعمال نکرده است، مشخص نیست. قطعا استفاده از زبان طراحی می‌میکس یا می‌نوت ۲ در می ۶ می‌توانست آن را به رقیب قدرتمند‌تری برای پرچم‌دارانی مانند سامسونگ گلکسی اس ۸ و ال‌جی جی ۶ تبدیل کند که از طراحی متفاوت و زیباتری بهره می‌برند. با این حال شیائومی می ۶ در بخش طراحی زیبایی‌ درخوری دارد و به هیچ وجه نمی‌توان آن را محصولی زشت دانست.

 

حسگر اثر انگشت

 

شیائومی همچنان در روند طراحی خود ترجیح داده است تا حسگر اثر انگشت را با دکمه‌ی هوم گوشی یکپارچه کند. این دکمه حالتی مشابه با می ۵ اس دارد و طراحی بهبود یافته‌ی آن باعث شده است تا عملکرد بهتر و دقیق‌تری نسبت به می ۵ داشته باشد. حسگر تعبیه شده در این گوشی دقت بسیار بالا و سرعت خوبی دارد و تنها لمس آن کافی است تا بلافاصله نمایشگر روشن شده و قفل گوشی باز شود.

 

اسپیکر

 

می ۶ نیز همانند نسل پیشین خود از اسپیکر تک کاناله بهره می‌برد. اگرچه در نگاه اول به نظر می‌رسد در لبه‌ی پایین می ۶ دو اسپیکر تعبیه شده است؛ شرکت چینی تنها یک اسپیکر در این قسمت برای پرچم‌دار خود در نظر گرفته است و دریچه‌ی دیگر مربوط به میکروفون مکالمات است؛ اما اسپیکر مکالمه‌ی این گوشی نقش اسپیکر را نیز ایفا می‌کند، بنابراین ساختار اسپیکرهای می ۶ مشابه چیزی است که پیش از این در گوشی‌هایی مانند اچ‌تی‌سی ۱۰، یو اولترا و یو ۱۱ دیده بودیم.

از لحاظ کیفیت و حجم صدا نمی‌توان انتظار زیادی از اسپیکر دوگانه‌ی می ۶ داشت؛ حجم صدای خروجی در حد قابل قبولی است؛ اما وضوح و شفافیت آن در حد متوسطی قرار دارد. بنابراین با وجود تلاش‌های بسیار شیائومی، می ۶ به‌لحاظ تجربه‌ی صوتی، همچنان فاصله‌ی بسیار زیادی با رقبایی همچون اچ‌تی‌سی یو ۱۱ دارد.

 

صفحه نمایش

 

در نگاه اول شاید یکی از جذاب‌ترین بخش‌های می ۶ صفحه نمایش آن باشد. شیائومی برای پرچم‌دار ۲۰۱۷ خود همانند نسل پیشین آن از صفحه نمایش ۵.۱۵ اینچی با رزولوشن فول اچ‌دی استفاده کرده است؛ این رزولوشن برای پنلی با چنین ابعادی بسیار مناسب است؛ چرا که بالا رفتن رزولوشن باعث افزایش قابل توجه مصرف باتری می‌شود. رزولوشن کمتر به معنی کیفیت پایین نمایشگر می ۶ نیست و وضوح و کیفیت پنل IPS مورد استفاده در آن در حد بسیار خوبی قرار دارد.

همان‌طور که از پنل IPS انتظار می‌رود، رنگ‌ها در صفحه نمایش می ۶ طبیعی است و کنتراست صفحه نمایش نیز همانند سایر محصولات شیائومی در سطح بالایی قرار دارد. این موضوع در کنار روشنایی حداکثری بسیار خوب ۶۰۰ نیت باعث می‌شود تا تماشای محتوا روی صفحه نمایش حتی در زیر نور مستقیم خورشید نیز به راحتی و بدون مشکل صورت بگیرد. کیفیت رنگ‌ها نیز در حد بسیار مطلوبی قرار دارند و زاویه‌ی دید مناسب نیز یکی از خصلت‌های پنل IPS است که در می ۶ نیز وجود دارد.

به طور کلی باید صفحه نمایش این گوشی را یکی از نقاط قوت آن دانست؛ چرا که این پنل با وجود قیمت کمتر گوشی، تفاوت محسوسی با پرچم‌داران کنونی بازار ندارد و به اعتقاد ما تمامی مولفه‌های نمایشگری عالی و کاربردی را به همراه دارد.
نرم افزار

می ۶ به صورت پیش‌فرض از رابط کاربری اختصاصی شیائومی موسوم به MIUI 8.2 بر پایه‌ی اندروید ۷.۱.۱ بهره می‌برد. همانند گذشته شیائومی از انعطاف‌پذیری اندروید استفاده و ظاهر آن را به طور کامل دگرگون کرده است. در گذشته انتقادات زیادی از تشابه این رابط کاربری به سیستم عامل اپل می‌شد؛ اما امکانات زیاد و گسترده باعث شده است تا تجربه‌ی کار با این رابط کاربری لذت‌بخش باشد.

 

دوربین

 

پرچمداران شیائومی عموما در بخش دوربین یارای رقابت با بهترین‌های بازار را نداشتند؛ اما این موضوع در می ۶ تغییر محسوسی کرده است. یکی از بخش‌های می ۶ که شاهد تغییرات گسترده در آن نسبت به پرچمدار ۲۰۱۶ شیائومی هستیم، دوربین آن است. این شرکت چینی زمان زیادی را صرف رفع نقاط ضعف خود در این بخش کرده است. می ۶ اکنون از ماژول دوگانه دوربین بهره می‌برد که عملکرد مشابهی با نمونه‌ی به کار رفته در آیفون ۷ پلاس دارد.

 

 

پیش‌تر شیائومی در می ۵ اس پلاس از ماژول دوربین دوگانه بهره برده بود. اما نمونه‌ی می ۶ دو تفاوت بزرگ دارد؛ ماژول این گوشی از دو لنز واید و تله‌فوتو بهره می‌برد که امکان بزرگ‌نمایی دو برابری را ممکن می‌کند؛ در حالی که ماژول دوگانه‌ی به کار رفته می ۵ اس پلاس توانایی‌ عکاسی در دو حالت مونوکروم و رنگی را داشت. همچنین لرزش‌گیر چهار محوره نیز برای حذف لرزش‌ها و ثبت تصاویر باکیفیت به کار گرفته شده است.

شیائومی می ۶ از دو سنسور ۱۲ مگاپیکسلی بهره می‌برد؛ نمونه‌ی اول که به لنز واید با f/1.8 متصل شده است، مدل IMX386 ساخت سونی است که پیکسل‌هایی با ابعاد ۱.۲۵ میکرون را به همراه دارد. سنسور دوم نیز رزولوشنی برابر با ۱۲ مگاپیکسل دارد که با لنز ۵۲ میلی‌متری با f/2.6 همراه شده و فاقد لرزشگیر اپتیکال است. سنسور دوم از نوع ایزوسل ساخته‌ی سامسونگ است که پیکسل‌های آن با ابعاد ۱ میکرون کوچکتر از نمونه‌ی ساخته‌ی سونی است.

تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی این گوشی کیفیت بسیار خوبی دارند و به جرات می‌توان پیشرفت آن نسبت به می ۵ را مشاهده کرد. جزئیات در محیط‌های پرنور در حد بسیار خوبی قرار دارند و رنگ‌ها نیز به خوبی ثبت می‌شوند. شیائومی با ارتقای توانایی‌های دوربین می ۶، نقاط ضعف پرچم‌داران خود را در این بخش تا حدود زیادی مرتفع کرده است. در صورتی که در محیط‌هایی با نور مناسب به عکاسی با می ۶ بپردازید، کیفیت مطلوب نتایج خروجی کاملا شما را راضی خواهد کرد. زوم دو برابری نیز آزادی عمل بیشتری به کاربران خواهد داد.

با این حال اندازه‌ی کوچک‌تر سنسور می ۶ نسبت به رقبای قدرتمند خود اعم از گوگل پیکسل و گلکسی اس ۸ باعث شده است در محیط‌های کم‌نور نویز بیشتری در تصاویر مشاهده شود. البته تفاوت در این بخش اندک است و در عموم کاربری‌های عادی، متوجه آن نخواهید شد. پرچم‌دار سال ۲۰۱۷ شیائومی در بخش فیلمبرداری نیز عملکرد بسیار خوبی از خود نشان ‌می‌دهد؛ جزئیات و رنگ‌ها به خوبی ثبت می‌شوند و گستره‌ی دینامیک تصاویر در حد بسیار خوبی قرار دارد.

 

بازده و عملکرد

 

قلب تپنده‌ی شیائومی می ۶، جدیدترین تراشه‌ی بالارده‌ی کوالکام، موسوم به اسنپدراگون ۸۳۵ است. شیائومی برای حصول اطمینان از مناسب‌بودن تجربه‌ی مالتی‌تسکینگ می ۶، این گوشی را به ۶ گیگابایت رم مجهز کرده است. این گوشی در دو نسخه‌ با حافظه‌ی ذخیره‌سازی ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایت روانه‌ی بازار شده است؛ اما نسخه‌ای که در اختیار زومیت قرار دارد از حافظه‌ی داخلی ۶۴ گیگابایتی بهره می‌برد.

اسنپدراگون ۸۳۵ قوی‌ترین پردازنده‌ی موبایل کوالکام است که بر پایه‌ی لیتوگرافی ۱۰ نانومتری ساخته شده و این به معنی ابعاد ۳۵ درصد کوچک‌تر و مصرف انرژی ۲۵ درصد کمتر در مقایسه با نسل قبلی پردازنده‌های کوالکام است. در اسنپدراگون ۸۳۵ پشتیبانی بهتری از فناوری‌های واقعیت مجازی و واقعیت افزوده شده و بخش پردازش تصاویر برای دوربین نیز بهبود یافته است. بنچمارک‌ها نشان می‌دهند که اسنپدراگون ۸۳۵ سریع‌ترین پردازنده حال حاضر دنیای موبایل است و بعید است تا زمان عرضه‌ی آیفون بعدی و پردازنده‌ی نسل بعدی سری A اپل، تراشه‌ی سریع‌تر از پرچم‌دار کوالکام عرضه شود.

سیستم-روی-یک-چیپِ اسنپدراگون ۸۳۵، دارای مودم X16 LTE داخلی است که انتقال اطلاعات با سرعت یک گیگابیت در ثانیه را میسر می‌کند و ۱۰ برابر سریع‌تر از ۴G LTE رایج در گوشی‌های موبایل است. این تراشه همچنین دارای یک کنترلر وای-فای MU-MIMO داخلی برای اتصال سریع‌تر به شبکه‌های بی‌سیم است.

هر چند گوشی می ۶ از دوربین اصلی دوگانه‌ی ۱۲ مگاپیکسلی و دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی سود می‌برد؛ اما تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۳۵ آن از بخش ۱۴ بیتی خاصی با نام Spectra 180 IS بهره می‌برد که از دوربین تا ۳۲ مگاپیکسلی و بدون تأخیر در شاتر دوربین پشتیبانی می‌کند تا فوکوس سریع‌تر، بزرگ‌نمایی روان‌تر و همچنین بهبود تصاویر گرفته‌شده از طریق الگوریتم‌های مختلف میسر شود. این بخش از پردازنده به‌صورت اختصاصی برای کنترل و بهبود تصویر در نظر گرفته شده و نسبت به تمام نسل‌های قبلی پردازنده‌های کوالکام، بهبودهای قابل ملاحظه‌ای داشته است.

بخش CPU از این SOC (سیستم-روی-یک-چیپ) دارای ۸ هسته‌ی Kryo 280 است که بر پایه‌ی معماری ۶۴ بیتی طراحی شده است و با فرکانس حداکثری ۲.۴۵ گیگاهرتز کار می‌کند. بخش GPU یا پردازنده گرافیکی این SOC نیز Adreno 540 است که از کتابخانه‌های OpenGL ES 3.2 ،OpenCL 2.0 و Vulkan و دایرکت‌ایکس ۱۲ پشتیبانی می‌کند و قدرت پردازشی آن نسبت به نسل قبل ۲۵ درصد بهبود یافته است تا اجرای سریع‌تر و بهتر بازی‌های گرافیکی را در موبایل‌ها میسر کند.

اسنپدراگون ۸۳۵ دارای کنترلر داخلی NFS و USB 3.1 است. کوالکام فناوری‌های امنیتی بسیاری در این SOC جای داده است که یکی از آن‌ها پلتفرم امنیتی هِوِن است. این پلتفرم بانکداری الکترونیک و پرداخت در بستر موبایل را ایمن‌ می‌کند. علاوه بر این، ارتباطات کاربر را به‌صورت رمزگذاری شده انجام می‌دهد.

 

باتری

 

شیائومی ظرفیت باتری می ۶ را نسبت به نسل قبل این گوشی ۱۰ درصد بهبود داده است؛ انرژی مورد نیاز پرچم‌دار جدید چینی‌ها را یک باتری ۳۳۵۰ میلی‌آمپر ساعتی تامین می‌کند که به‌نظر می‌رسد برای گوشی هوشمندی با نمایشگر ۵.۱۵ اینچی با رزولوشن فول‌ اچ‌دی، انتخاب بسیار مناسبی باشد. افزایش ظرفیت باتری نوید شارژدهی بهتر نسبت به می ۵ را می‌دهد. ضمن اینکه به‌لطف بهره‌گیری می ۶ از نسخه‌ی سوم فناوری شارژ سریع کوالکام، موسوم به Quick Charge 3.0، باتری این گوشی در مدت ۳۰ دقیقه، حدود ۵۵ درصد شارژ می‌شود.

 

جمع‌بندی

 

گوشی می ۶ شیائومی در عین بهره‌مندی از سخت‌افزاری قدرتمند، قیمت مناسبی دارد که این موضوع باعث می‌شود هر خریداری گوشه چشمی به این گوشی جذاب داشته باشد. پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸۳۵، ۶ گیگابایت حافظه‌ی رم در کنار کیفیت ساخت بسیار خوب جزو بزرگ‌ترین نقاط قوت می ۶ است. افزایش قیمت این گوشی نسبت به نسل گذشته‌ی آن باعث شد تا برتری قیمتی چندانی نداشته باشد. با این حال پرچم‌دار شیائومی همچنان‌ اقتصادی‌ترین گزینه‌ی موجود در بازار است.

 

بررسی شیائومی می ۶

خرید شیائومی می ۶

شیائومی

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *