نقد و بررسی شیائومی

مقایسه گوشی شیائومی 13 اولترا و آیفون 14 پرومکس

بررسی و مقایسه گوشی شیائومی 13 اولترا و آیفون 14 پرومکس

بررسی و مقایسه گوشی شیائومی 13 اولترا و آیفون 14 پرومکس

با رشد روزافزون صنعت تلفن‌های همراه، انتخاب گوشی مناسب برای نیازهای خود یک چالش مهم است. دو برند از بزرگترین برندها در این صنعت، شیائومی و آیفون، همواره برای جایگاه برتر در بازار رقابت می‌کنند. در این مقاله، قصد داریم دو تا از بهترین گوشی‌های این دو غول فناوری یعنی شیائومی 13 اولترا و آیفون 14 پرومکس را مورد بررسی و مقایسه قرار ‌دهیم تا به شما عزیزان کمک کنیم باتوجه به نیازهای خود و نقاط قوت و ضعف هر گوشی، بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

طراحی و کیفیت

طراحی گوشی شیائومی 13 الترا

خب ابتدا میریم سراغ طراحی و کیفیت بدنه هر دو گوشی، جایی که نماینده چینی‌ها با یک دوربین بزرگ خودنمایی می‌کند و نشان می‌دهد مهمترین مساله که همه باید در مورد این گوشی به آن توجه کنند دوربین این گوشی است. جنس بدنه برخلاف بیشتر گوشی‌های حال حاضر، ترکیبی از فلز و چرم است در واقع فریم دستگاه فلزی و پشت آن با چرم ساخته شده که حس متفاوتی را به شما منتقل می‌کند.

استفاده از چرم یک مزیت دارد آن هم اینکه از لیز خوردن گوشی در دست جلوگیری می‌کند اما اینکه چقدر دوام داشته باشد و تا چند سال بتواند ظاهر تمیز و یکدست خود را حفظ کند جای شک و شبهه دارد. بیرون زدگی دوربین نسبت به آیفون 14 پرو مکس بیشتر است و ممکن است برای برخی کاربران این موضوع اذیت کننده باشد.

گوشی شیائومی 13 الترا از صفحه نمایش 6.73 اینچی استفاده می‌کند که چیزی حدود 90 درصد از فضای جلو گوشی را به خود اختصاص داده و با گوریلا گلس ویکتوس حفاظت می‌شود. این گوشی استاندارد IP68 دارد؛ یعنی می‌تواند در برابر گرد و غبار و حتی آب تا عمق 1.5 متر و به مدت 30 دقیقه مقاومت کند.

باوجود برخی مشکلاتی که در مورد کیفیت و بخصوص طراحی این گوشی به آن اشاره کردیم، این گوشی کماکان کیفیت ساخت خوبی دارد و هنگام استفاده، کاملا احساس داشتن یک گوشی پرچم دار را به شما منتقل می‌کند.

و اما می‌رسیم به بررسی طراحی و کیفیت نماینده آمریکا یعنی آیفون 14 پرو مکس، جایی که برای اولین بار اپل پس از حذف ناچ (بریدگی نمایشگر) قابلیت Dynamic Island را به گوشی های خود برای اولین بار اضافه کرده است.

این قسمت شامل دو بخش یکی برای دوربین سلفی و دیگری برای سیستم Face ID است. هدف از ایجاد قابلیت جزیره پویا استفاده بیشتر کاربر از صفحه نمایش خود می‌باشد و اپل این کار را به بهترین شکل ممکن انجام داده و نحوه تعامل کاربر با گوشی متناسب با نرم افزار یا محتوایی که روی گوشی اجرا می‌شود، تغییر می‌کند و در حال حاضر علاوه بر موسیقی و تماس تلفنی که ابتدای کار در مراسم اپل به آن اشاره شده بود، نرم افزارهای زیادی با این قابلیت هماهنگ شده‌اند.

✔️ جهت مشاهده قیمت و خرید گوشی شیائومی کلیک کنید.

در مورد طراحی و ابعاد آیفون 14 پرو مکس تفاوت زیادی با نسخه قبلی خود یعنی آیفون 13 پرو مکس ندارد و فقط لنز دوربین بزرگ‌تر شده و حتی به‌دلیل کاهش عرض گوشی نسبت به مدل قبلی خود، خوش دست و کاربر پسند محسوب می‌شود. اپل برای ساخت این گوشی از فولاد ضدزنگ استفاده کرده که حس خیلی خوبی را به کاربر منتقل می‌کند اما باعث می‌شود پشت گوشی جای اثر انگشت و لکه بماند.

آیفون 14 پرو مکس دقیقا مشابه رقیب خود از استاندارد IP68 استفاده می کند و می‌تواند در برابر آب و گرد و غبار مقاومت کند. اپل ادعا کرده این گوشی می‌تواند فشار آب در عمق 6 متری را تا 30 دقیقه تحمل کند.

به طور کلی هر دو گوشی از طراحی و کیفیت خوبی برخوردار هستند و کاملا حس داشتن یک گوشی پرچمدار را به شما منتقل می‌کنند و استانداردهای لازم را هر دو دارند، اما آیفون 14 پرو مکس بدلیل عرض و ابعاد کمتر و مناسب تر و همچنین بیرون زدگی کمتر دوربین، گوشی خوش دست‌تری محسوب می‌شود.

صفحه نمایش

مقایسه صفحه نمایش گوشی آیفون و شیائومی

گوشی شیائومی 13 اولترا از پنل AMOLED با نرخ نوسازی (Refresh Rate) 120 هرتز پشتیبانی می‌کند، این گوشی همچنین از قابلیت‌های Dolby Vision و +HDR10 نیز پشتیبانی می‌کند، به لطف استفاده از پنل LTPO این گوشی می‌تواند باتوجه به شرایط، نرخ نوسازی 1 تا 120 هرتز را به شما ارائه دهد که این موضوع منجر به کاهش مصرف باتری هم می‌شود.

شیائومی در مشخصات این گوشی ادعا کرده بود که بیشینه روشنایی به 2600 نیت می‌رسد، که حتی برای یک گوشی پرچمدار هم عدد بالایی محسوب می‌شود، اما نتایج تست ها برخلاف ادعای این شرکت چینی بود و تست های انجام شده نشان داد، نهایت روشنایی این گوشی حتی در حالت HDR و زیر نور مستقیم خورشید فراتر از 1600 نیت نیست، چیزی حدود 1000 نیت کمتر از ادعای شرکت سازنده!

اما این گوشی با پوشش کامل فضای رنگی sRGB و DCI-P3، توانایی ارائه رنگ‌های زنده و طبیعی را دارد و دقت رنگ نیز در این گوشی رضایت بخش و مناسب است. در مجموع، نمایشگر ۱۳ اولترا با ویژگی‌های مثبت خود، تجربه‌ی لذت بخشی را برای کاربران فراهم می‌کند و از لحاظ مشخصات فنی، در رده‌ی برتر بازار قرار می‌گیرد.

اما از سمت دیگر، با تغییرات جدید در طراحی صفحه‌نمایش آیفون ۱۴ پرو مکس، این گوشی به یک تجربه بینظیر در میان دیگر رقبا تبدیل شده است. حذف ناچ به وضوح صفحه نمایش کمک کرده و وضوح آن به ۲۷۹۶ × ۱۲۹۰ پیکسل افزایش یافته است. پنل OLED با روشنایی بالا یعنی با حداکثر روشنایی ۲۰۰۰ نیت در محیط‌های بسیار روشن، تجربه‌ای شگفت‌انگیز را به کاربران ارائه می‌دهد. همچنین، پشتیبانی از استانداردهای HDR10 و Dolby Vision، تجربه تماشای ویدئوهای HDR را لذت‌بخش‌تر می‌کند.

✔️ مقایسه گوشی شیائومی 13 الترا و گوشی وان پلاس 11 pro

بیشینه روشنایی در این گوشی طبق تست‌های انجام شده به 2049 نیت در حالت پخش ویدئو HDR رسیده که ادعای اپل را در مورد صفحه نمایشش تایید می‌کند. نمایشگر با تراکم پیکسلی بسیار بالا، وضوح و دقت بی‌نظیری را به تصاویر و متون ارائه می‌دهد. انتقال رنگ‌ها با دقت بالا و توانایی انتخاب خودکار فضای رنگی بین sRGB و DCI P3، محتوایی با رنگ‌های زنده و طبیعی و با بالاترین دقت رنگی را به کاربران ارائه می‌دهد.

این گوشی با ویژگی ProMotion با نرخ نوسازی متغیر بین ۱۰ تا ۱۲۰ هرتز، تجربه‌ی روان و شیرینی را مشابه شیائومی 13 اولترا برای کاربران فراهم می‌کند و بعد از سال‌ها قابلیت صفحه‌نمایش همیشه روشن به این گوشی نیز اضافه شده است.

در مجموع، صفحه‌نمایش هر دو گوشی عملکرد و قابلیت‌های خیلی خوبی را از خود نشان دادند و می‌توان گفت که هر دو، از بهترین نمایشگرهای موجود در بازار محسوب می‌شوند و تجربه‌ی بی‌نظیری را برای کاربران فراهم می‌کنند و نمیتوان برای این بخش با قاطعیت مدل خاصی را پیشنهاد کرد. بیشترین تفاوت در بیشینه روشنایی بود که آیفون حدود 400 نیت روشنایی بیشتری دارد.

اسپیکر

مقایسه اسپیکر گوشی شیائومی 13 الترا و آیفون 14 پرو مکس

گوشی شیائومی 13 اولترا از سیستم اسپیکرهای استریو استفاده می‌کند که یکی در بالای قاب و دیگری در پایین آن قرار گرفته است. این اسپیکرها با پشتیبانی از صدای Dolby Atmos، تجربه‌ای استریوی با کیفیت را به کاربران ارائه می‌دهند. صداهایی که توسط این اسپیکرها پخش می‌شود، دارای حجم و کیفیت بسیار بالاست و دقیقا در حد و اندازه یک گوشی بالارده می‌باشد.

هر دو اسپیکر به خوبی صدای متعادلی تولید می‌کنند و تفکیک صداهای مختلف، از جمله صداهای سازها و خوانندگان، به خوبی حفظ می‌شود. به طور کلی، اسپیکرهای این گوشی با توانایی‌ها و کیفیتی که ارائه می‌دهند، می‌توانند تجربه‌ی صوتی بی‌نظیری را به کاربران ارائه دهند و با رقبای هم رده خود خود به راحتی رقابت کنند.

و اما در مورد آیفون ۱۴ پرو مکس همانند شیائومی 13 اولترا از ترکیب دو اسپیکر در پایین فریم و لبه بالایی گوشی به عنوان اسپیکرهای استریو استفاده می‌کند. کیفیت و بلندی صدا خوب است و تعادل بین شدت صدای کانال‌های بالا و پایین را به وضوح احساس می‌کنیم. آیفون در فرکانس‌های پایین بهبود چشمگیری داشته و بیس‌های قوی‌تری را تولید می‌کند، اما در فرکانس‌های میانی اندکی ضعیف‌تر عمل می‌کند. اسپیکرها هم بلندی و هم کیفیت صدای بسیار خوبی دارند و صداهای خواننده و صدای بیس به خوبی پخش می‌شود.

در مجموع اسپیکرهای هر دو گوشی عملکرد فوق العاده خوبی دارند و هردو جزو بهترین‌های بازار محسوب میشوند. بلندی صدا در نماینده شیائومی با اختلاف ناچیزی از نماینده آیفون بیشتر است (89.5 دسی‌بل در برابر 89 دسی‌بل).

پردازنده

مقایسه پردازنده گوشی شیائومی 13 الترا و آیفون 14 پرو مکس

گوشی شیائومی 13 اولترا به یکی از بهترین پردازنده‌های گوشی های اندرویدی یعنی Snapdragon 8 Gen 2 مجهزه شده است. ARM ادعا می‌کند که هسته‌های جدید Cortex-X3 و Cortex-A715 از قدرت و کارایی بیشتری نسبت به نسل‌های قبلی خود برخوردارند.

همچنین، پردازنده گرافیکی Adreno 740 در SD 8 Gen 2 نسبت به نسخه قبلی‌اش، بهبود قابل توجهی کسب کرده است و به‌عنوان یکی از قدرتمندترین چیپ‌های گرافیکی در گوشی‌های هوشمند شناخته می‌شود. بدلیل پشتیبانی سخت افزاری این گوشی از قابلیت جذاب Ray Tracing، شما می‌توانید بازی‌ها را با کیفیت و عملکرد بهتری اجرا کنید.

Adreno 740 با عملکرد بینظیر خود در بخش گرافیکی موفق شده آیفون 14 پرو مکس با تراشهA16 Bionic را شکست دهد و خود را به عنوان یکی از قدرتمندترین چیپ های گرافیکی در گوشی های هوشمند معرفی کند.

و اما از سمت دیگر آیفون ۱۴ پرو مکس از تراشه A16 Bionic استفاده می‌کند. این تراشه با ساختاری مشابه نسل قبلی، اما با لیتوگرافی ۴ نانومتری، از عملکرد و مصرف کمتر باتری، برخوردار است.

پردازنده مرکزی A16 دارای دو هسته‌ی پرقدرت با فرکانس 3.46 گیگاهرتز و چهار هسته‌ی کم‌مصرف با فرکانس 2.02 گیگاهرتز است. اپل اعلام کرده که هسته‌های پرقدرت این تراشه تا ۲۰ درصد توان مصرفی کمتری دارند و افزایش ۴۰ درصدی در سرعت پردازش را اعلام کرده است.

اگر قصد مقایسه پردازش تک و چند هسته ای داشته باشیم، آیفون 14 پرو مکس از رقیب خود یعنی شیائومی 13 اولترا به مراتب قوی‌تر است و در تست‌های موجود بهتر عمل کرده است.

نتایج تست‌های مربوط به پردازنده (عملکرد تک هسته‌ای، چند هسته ای و پردازش گرافیکی)

مدل گوشی Geekbench 6 (Single-Core) Geekbench 6 (Multi-Core) AnTuTu Benchmark 10 3DMark Wild Life Performance
شیائومی 13 اولترا 1995 5419 1507875 11990
آیفون 14 پرومکس 2518 6362 1464502 9848

در بخش تک و چند هسته ای عملکرد نماینده اپل به ترتیب 26 و 17 درصد بهتر از نماینده شیائومی بوده است. در آزمون آنتوتو عملکرد شیائومی 3 درصد بهتر از آیفون است و در نهایت عملکرد بخش گرافیکی در شیائومی 13 اولترا 22 درصد بهتر از آیفون 14 پرو مکس بوده است.

در مجموع هر دو گوشی در بخش پردازنده عملکرد فوق العاده ای دارند و به راحتی می‌توانند تمامی کارهایی که شما نیاز دارید را انجام دهند. در واقع تفاوت آنقدر زیاد نیست که بتونیم یک گوشی را به عنوان برنده مطلق انتخاب کنیم. اگه عملکرد تک و چند هسته ای پردازنده را مدنظر قرار بدهیم عملکرد نماینده آیفون بهتر است اما در بخش گرافیکی که به عملکرد بازی و همچنین کارهای گرافیکی مرتبط، نماینده شیائومی برنده است.

نرم افزار و رابط کاربری

شیائمی 13 اولترا با رابط کاربری MIUI 14 بر پایه اندروید 13 عرضه شده است، این گوشی تا 5 سال از سمت شیائومی پشتیبانی می‌شود که شامل دریافت 3 نسخه اندروید و 5 سال دریافت بروز رسانی های امنیتی است. پس میتوان گفت این گوشی تا اندروید 16 را دریافت خواهد کرد و تا سال 2028 آپدیت امنیتی دریافت خواهد کرد.

رابط کاربری MIUI با وجود ظاهر شیک و جذاب از گذشته درگیر عدم پایداری و رفع باگ‌های مختلف بوده البته عملکرد و توجه شیائومی به این رابط کاربری بیشتر شده و در سالهای اخیر، شیائومی توجه بیشتری به بهینه سازی این رابط کاربری داشته است. و خبر خوب می‌تواند این باشد که برای این گوشی HyperOS منتشر شده و ظاهرا عملکرد بهتری را نسبت به MIUI به کاربران ارائه می‌دهد.

در مقابل، آیفون ۱۴ پرو به‌طور پیش‌فرض از سیستم‌عامل iOS 16 استفاده می‌کند، که با وجود ویژگی‌های متنوع و به‌روزرسانی‌های جدید، تجربه کاربری را بهبود می‌بخشد و موضوع وسوسه کننده اینکه، اپل از گوشی آیفون 14 پرو مکس به مدت 7 سال پشتیبانی می‌کند؛ یعنی این گوشی آپدیت‌های اپل را تا سال 2029 دریافت خواهد کرد! از جمله ویژگی‌های اضافه شده به IOS 16 می‌توان به صفحه‌نمایش همیشه ‌روشن، قابلیت تشخیص تصادف و قابلیت اتصال ماهواره‌ای برای ارسال پیام‌های اضطراری اشاره کرد.

در مجموع رابط کاربری گوشی‌های هوشمند و اینکه کدام برند رابط کاربری بهتری دارد، تا حد زیادی به سلیقه فرد بستگی دارد و شما به عنوان کاربر باید مشخص کنید که از کار کردن با کدام رابط کاربری لذت بیشتری می‌برید؟

به عنوان مثال قابلیت شخصی سازی در رابط کاربری شیائومی خیلی بیشتر از آیفون است و آیفون محیط مینیمال و ساده تری دارد. یا اینکه از نظر پشتیبانی آیفون تا 7 سال از گوشی های خود پشتیبانی می‌کند اما این عدد برای شیائومی 5 سال است که فقط 3 سال ابتدایی آن مربوط به ارتقا نسخه اندروید می‌باشد و مابقی بروزرسانی های امنیتی گوشی است.

دوربین

دوربین‌های شیائومی ۱۳ اولترا واقعاً چیزی بیشتر از عادی هستند. با استفاده از مجموعه چهار دوربین با حسگرهای مختلف، این گوشی امکانات زیادی را فراهم می‌کند که باعث می‌شود تجربه عکاسی کاربر را به یک سطح جدید برساند.

با دو حسگر اصلی IMX989 و IMX858 از سونی، شیائومی برای کاربرانش این امکان را فراهم کرده است تا در هر شرایط نوری، عکس‌هایی با کیفیت بالا بگیرند. عملکرد دوربین این گوشی در تمامی شرایط بسیار خوب و ایده‌آل است و به کاربران خود امکاناتی بی‌نظیری را ارائه می‌دهد که از آن‌ها برای ثبت لحظات مهم و خاطره‌انگیزشان استفاده کنند.

کیفیت عکس های گرفته شده توسط نماینده شیائومی در شب و در وضعیتی که شرایط نوری ضعیف است نیز، رضایت بخش و کاملا قابل قبول است. البته تصاویر ثبت شده در شب کمی به سمت زردی تمایل دارند اما جزئیات تصاویر کاملا قابل قبول است و در مجموع میتوان گفت که شیائومی 13 اولترا از نظر دوربین دقیقا در حد و اندازه یک پرچمدار ظاهر می‌شود.

دوربین سلفی نماینده شیائومی نیز مانند باقی دوربین های موجود در این گوشی، عملکرد خوبی از خود نشان می‌دهد. این دوربین عکس های با کیفیت 8 مگاپیکسلی ثبت می‌کند که هم جزییات بالایی در این عکس ها وجود دارد و هم از دقت رنگ خوبی برخوردار است.

و اما می‌رسیم به عملکرد شیائومی 13 اولترا در فیلمبرداری، این گوشی قابلیت ضبط ویدئو باکیفیت 8K و نرخ 24 فریم بر ثانیه را دارد. البته این گوشی با یه پله کیفیت پایین تر، یعنی 4K میتواند 24، 30 یا حتی 60 فریم بر ثانیه ویدئوهای شما را ضبط کند.

در هنگام فیلمبرداری لرزش‌گیر اپتیکال قرار گرفته در این گوشی کار خود را به بهترین شکل ممکن انجام می‌دهد و شاهد لرزش بسیار کم در ویدئوها هستیم. به‌صورت کلی ویدئوهای ضبط شده با نماینده شیائومی روشنایی خوبی دارند و سطح جزییات را به خوبی نمایش می‌دهند و این گوشی تمام نیازهای شما را بابت ضبط یک ویدئو باکیفیت برآورده می‌کند.

و اما در سمت مقابل یعنی آیفون 14 پرو مکس، دوربین اصلی این گوشی با استفاده از حسگر ۴۸ مگاپیکسلی و ابعاد بزرگ‌تر، قابلیت ثبت تصاویر با جزئیات بیشتری را در شرایط نوری کمتر فراهم می‌کند. با استفاده از فیلتر Quad-Bayer، هر چهار پیکسل مجاور، رنگ یکسانی را مشاهده می‌کنند و این امر بهبودی در وضوح و کاهش نویز تصاویر را به همراه دارد. همچنین، این دوربین از فناوری لرزش‌گیر Sensor-shift برای جلوگیری از لرزش تصویر استفاده می‌کند که باعث بهبود تثبیت تصویر در شرایط نوری ضعیف و در حین حرکت می‌شود.

در دوربین اولتراواید نیز تغییرات قابل توجهی صورت گرفته است، از جمله استفاده از حسگر به‌مراتب بزرگ‌تر با ابعادی که به دوربین این امکان را می‌دهد تا تصاویر با کیفیت بهتری در شرایط نوری کمتر ثبت کند. دوربین تله‌فوتو همچنان با ویژگی‌های قبلی خود، اما با بهبود در الگوریتم‌های پردازش تصویر، قادر به ثبت تصاویر با کیفیت بهتر در شرایط نوری کمتر است.

آیفون از الگوریتم‌های هوش مصنوعی متعددی مثل Deep Fusion و Smart HDR در گوشی جدید خود استفاده کرده که منجر به بهبود کیفیت تصاویر در شرایط نوری مختلف می‌شود. همچنین قابلیت Photonic Engine نیز در این گوشی وجود دارد که باعث می‌شود بهترین تصاویر از بین چندین فریم ثبت شده، انتخاب شود و شما شاهد بهترین خروجی باشید.

هنگام عکسبرداری در شب یا در شرایط نوری ضعیف، دوربین اصلی آیفون ۱۴ پرو مکس نسبت به مابقی دوربین های این گوشی عملکرد به مراتب بهتری از خود نشان می‌دهد؛ این دوربین توانایی ثبت رنگ‌های جذاب‌تر و جزئیات بیشتری را در تصاویر دارد. تصاویر گرفته شده توسط دوربین های واید، اولتراواید و حتی تله‌فوتو به خوبی دوربین اصلی نیستند، اما تصاویر قابل قبولی را ارئه می‌دهند.

دوربین سلفی این گوشی تصاویر شارپ همراه با جزییات زیاد از چهره شما ثبت می‌کند و کاملا می‌توانید برای ثبت لحظات خود به بهترین شکل ممکن، روی این گوشی حساب باز کنید. البته در تصاویر گرفته شده با دوربین سلفی این گوشی، رنگ پوست برخلاف نسل‌های قبلی گوشی های آیفون کمی به سمت زردی تمایل دارد و طبیعی ثبت شدن رنگ پوست نسبت به سری 11، 12 و حتی 13 کمتر شده است.

و اما می‌رسیم به بخش فیلمبرداری جایی که همیشه پاشنه آشیل گوشی‌های آیفون در برابر رقیب سنتی خود یعنی اندروید بوده است. آیفون 14 پرو مکس در این زمینه بهبودهای قابل توجه ای را تجربه کرده است. این گوشی برخلاف رقیب خود نمی‌تواند با کیفیت 8K فیلمبردری کند، اما قابلیت ضبط ویدئو با کیفیت 4K با نرخ های 24، 25، 30 و 60 فریم را دارد.

همچنین در حالت Cinematic Mode که محل فوکوس به طور هوشمند جابه‌جا می‌شود و ویدئوها حالت سینمایی را به خود می‌گیرند، این گوشی می‌تواند ویدئوهای 4K با نرخ 24 و 30 فریم بر ثانیه برای شما ضبط کند. به طور کلی، با این بهبودها، آیفون ۱۴ پرو در بحث فیلم‌برداری همانند سال‌های گذشته سرآمد دنیای موبایل بوده و کمتر برند اندرویدی توانایی رقابت با این گوشی در زمینه فیلمبرداری را دارد.

در مجموع هر دو گوشی چه از نظر عکاسی و چه از نظر فیلمبرداری عملکرد خیلی خوبی دارند و دقیقا در حد و اندازه اسم خودشان یعنی پرچمدار ظاهر شدند. در برخی زمینه‌ها شیائومی بهتر بود و در برخی دیگر نماینده اپل اما تفاوت بین هر دو خیلی ناچیز بود. برای اینکه بتوانید بهتر تصمیم بگیرید، از سایت معتبر دگزومارک کمک گرفتیم تا بتوانیم بر اساس اطلاعات این سایت این دو گوشی را از نظر عملکرد دوربین با یکدیگر مقایسه کنیم.

مدل گوشی کیفیت عکس کیفیت فیلم امتیاز کلی دوربین
Xiaomi 13 Ultra 138 137 140
Iphone 14 pro max 143 149 146

بصورت کلی طبق نتایج منتشر شده توسط سایت دگزومارک کیفیت عکس، فیلم و امتیاز کلی در نماینده آیفون به ترتیب 4، 9 و 4 درصد بهتر از نماینده شیائومی بوده است.

باتری

استفاده از باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی در گوشی Xiaomi 13 Ultra در واقعیت به نظر چندان عجیب نمی‌آید، زیرا این روزها استفاده از باتری‌های با ظرفیت بالا به عنوان یک امر عادی در دنیای گوشی‌های هوشمند شناخته می‌شود. با ارائه شارژر ۹۰ واتی، شارژر بی‌سیم ۵۰ واتی و شارژر بی‌سیم معکوس ۱۰ واتی، Xiaomi 13 Ultra برای کاربران یک مجموعه کامل از امکانات شارژ فراهم می‌کند.

این گوشی فقط در مدت زمان 15 دقیقه تا 58 درصد شارژ می‌شود و نهایتا برای رسیدن به شارژ 100 درصدی فقط و فقط به 40 دقیقه زمان نیاز دارد! شارژ شدن این گوشی یکی از نقاط قوت آن در برابر رقیب خود محسوب می‌شود.

یک قابلیت کاربردی و جذاب به نام Hibernation mode توسط شیائومی، برای باتری این گوشی معرفی شده که می‌تواند در شرایطی که به برق دسترسی ندارید و نیاز به تماس فوری دارید به داد شما برسد. این حالت در مواقعی فعال می‌شود که گوشی شما تنها 1 درصد شارژ دارد و شما با فعال بودن این قابلیت و داشتن شارژ 1 درصدی، می‌توانید تا 12 دقیقه مکالمه داشته باشید و تا 60 دقیقه گوشی خود را در حالت استندبای قرار دهید.

شیائومی ادعا می‌کند که پس از ۸۰۰ بار شارژ باتری، تنها ۲۰ درصد از عمر آن کاسته می‌شود، که معادل بیش از ۲ سال به حساب می‌آید. در نتیجه، با استفاده از شارژر ۹۰ واتی Xiaomi 13 Ultra، می‌توانید با خیال راحت و بدون نگرانی بابت خراب شدن باتری بدلیل شارژ شدن با وات بالا، از آن استفاد کنید.

در مقابل، ظرفیت باتری نماینده اپل نه‌تنها افزایشی نداشته بلکه با کاهشی به مقدار ۲۹ میلی‌آمپرساعتی نسبت به نسل قبلی خودش یعنی آیفون 13 پرو مکس به حدود ۴۳۲۳ میلی‌آمپرساعت رسیده است. این مقدار ظرفیت باتری، در مقایسه با باتری‌های بزرگتر استفاده شده در دستگاه‌های اندرویدی مثل شیائومی 13 اولترا از نظر عددی چندان چشم‌گیر نیست اما باید در واقعیت عملکرد باتری‌ها را مورد مقایسه قرار داد که در ادامه در مورد آن صحبت خواهیم کرد.

نهایت سرعتی که این گوشی می‌تواند با آن شارژ شود 23 وات می‌باشد که باید آداپتور را جدا خریداری کنید. همچنین این گوشی قابلیت شارژ بیسیم تا 7.5 وات را دارا می‌باشد، البته اگر MagSafe داشته باشید سرعت شارژ به 15 وات نیز در حالت بی‌سیم می‌رسد، اما برخلاف رقیب خود اینجا خبری از شارژ معکوس نیست و شما نمی‌توانید ایرپاد یا اپ واچ خودتان را با گوشیتان شارژ کنید اما اگر شیائومی 13 اولترا داشته باشید اینکار امکان پذیر است!

این گوشی برای رسیدن به شارژ 48 درصد به 30 دقیقه زمان نیاز دارد و چیزی حدود 1 ساعت و 52 دقیقه زمان می‌برد تا این گوشی به شارژ کامل و 100 درصدی برسد که برای یک گوشی پرچمدار و در مقایسه با رقبا عدد زیادی محسوب می‌شود.

در این بخش برخلاف انتظار و آمار و ارقام، گوشی آیفون 14 پرو مکس با اختلاف در قسمت شارژدهی برنده محسوب می‌شود و در ادامه شما می‌توانید عملکرد شارژدهی هر گوشی را به تفکیک کارهای انجام شده با گوشی به ساعت و دقیقه مشاهده کنید.

مدل گوشی وبگردی تماشای ویدئو بازی کردن حالت استندبای عملکرد کلی باتری
Xiaomi 13 Ultra 9:36 13:10 5:28 117 ساعت 23:30
Iphone 14 pro max 11:49 18:59 6:50 144 ساعت 30:06

عملکرد کلی باتری در گوشی آیفون 14 پرو مکس چیزی حدود 28 درصد بهتر از شیائومی 13 اولترا می‌باشد!

جمع‌ بندی

به طور کلی، هر دو گوشی شیائومی 13 اولترا و آیفون 14 پرومکس از ویژگی‌ها و عملکرد برجسته‌ای برخوردارند. انتخاب بین این دو بستگی به سلیقه و نیازهای شخصی کاربر دارد. هر دو دستگاه دارای طراحی و کیفیت ساخت عالی هستند، صفحه نمایش استفاده شده در هر دو گوشی در قامت پرچمدار ظاهر شدند، البته بیشینه روشنایی در گوشی آیفون به مراتب بیشتر است.

در زمینه کیفیت و بلندی صدای اسپیکر، هر دو گوشی عملکرد خوب و مشابه‌ای داشتند. از نظر پردازنده نماینده شیائومی یعنی شیائومی 13 اولترا عملکرد بهتری در بخش پردازش گرافیکی دارد و آیفون 14 پرو مکس در بخش پردازش تک هسته ای و چند هسته ای عملکرد به مراتب بهتری را از خود نشان می‌دهد.

همچنین عملکرد دوربین در هر دو گوشی بسیار خوب و رضایت بخش است، اما آیفون 14 پرو مکس با اختلاف ناچیز از سایت معروف دگزومارک رتبه بهتری را کسب کرده است. از نظر سرعت شارژ شدن برتری مطلق با گوشی شیائومی 13 اولترا است و در شارژدهی آیفون 14 پرو مکس عملکرد بهتری دارد.

آموزش عکاسی با گوشی شیائومی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *