نقد و بررسی شیائومی

مفهوم رزولوشن HD و مگاپیکسل

 HD و مگاپیکسل

دو مفهوم مگاپیکسل و اچ دی در مورد ویدیو ها، زمینه رقابت بسیاری از محصولات دیجیتال و انواع دوربین های تحت شبکه موجود در بازار می باشد که در این مقاله قصد داریم تفاوت ها و شباهت های این دو مفهوم و دوربین های تحت شبکه و امنیتی مبتنی بر آن ها را بررسی کنیم.

دوربین های مداربسته و تحت شبکه یا Internet Protocol Camera که با نام اختصاری دوربین های IP نیز شناخته شده اند، از محبوب ترین دوربین های نظارتی موجود در بازار هستند و یکی از بزرگترین مزایای استفاده از آن ها قابلیت تهیه تصاویر با رزولوشن بالا از ویدیو های مگاپیکسلی است. تصاویر تولید شده توسط این نسل جدید دوربین ها به صورت HD یا تصاویر مگاپیکسل تعریف می شود. از آن جایی که هر دو مفهوم اچ دی و مگاپیکسل در مقایسه با تصایویر آنالوگ نماینده ای از سطح پیشرفته تری از تصاویر هستند، اغلب مردم این دو تعریف را یکسان می دانند. در حالی که بین این دو تفاوت هایی نیز وجود دارد.

در حقیقت پخش یا بوردکست رزولوشن HD، به عنوان خروجی ویدیو های نظارتی نیست و دوربین های مگاپیکسل تصاویری با رزولوشن بالاتر از HD را ارائه می دهند. برای شفاف سازی بیشتر مطالب گفته شده در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا جزئیات بیشتری در مورد تفاوت های این دو مفهوم بخوانید:

مقایسه مگاپیکسل و اچ دی

ممکن است عده ای اچ دی را زیر مجموعه ای از مگاپیکسل تصور کنند. در حالی که عنوان اچ دی را به رزولوشنی خاص با نرخ فریمی معین و نسبت تصویری مشخص اطلاق می کنیم. هر دوربینی با رزولوشنی بیشتر از یک میلیون پیکسل را به عنوان یک دوربین مگاپیکسل تعریف می کنیم.

رزولوشن

پایین ترین میزان رزولوشن در بازه مگاپیکسل در مورد دوربین های نظارتی حدود ۱٫۳ مگاپیکسل می باشد که ۱۲۸۰*۱۰۲۴ پیکسل (۱٫۳ میلیون پیکسل) رزولوشن آن می باشد. این در حالی است که دوربین های تحت شبکه ای با رزولوشن بیش از ۱۰ مگاپیکسل (۳۶۴۸*۲۷۵۲ پیکسل) نیز در بازار دوربین های تحت شبکه موجود می باشد. بازه دوربین های مگاپیکسل همواره در حال گسترش است تا نیاز کاربران در زمینه های مختلف تأمین شود

HD

عنوان اچ دی به دوربین هایی با رزولوشن استاندارد شده ۷۲۰p یا ۱۰۸۰p داده شده و در واقع اعداد ۷۲۰ و ۱۰۸۰ به رزولوشن افقی منسوب می شود. بنابراین دوربین های ۷۲۰P HD تصاویری با کیفیت ۱۲۸۰*۷۲۰ پیکسل را تولید می کنند. (که در واقع ۹۲۱,۶۰۰ پیکسل می باشد و این به آن معناست که یک دوربین ۷۲۰P HD با توجه به اعداد و ارقام، در دسته دوربین های مگاپیکسل قرار نمی گیرد). دوربین های ۱۰۸۰P HD نیز رزولوشن ۱۹۲۰*۱۰۸۰ پیکسلی یا ۲٫۱ مگاپیکسلی دارند.

نکته دیگری که باید در مورد تصاویر HD به آن توجه داشت این است که فرمت ویدیو HD از نسبت تصویر ۱۶:۹ استفاده می کند (به جای ۵:۴ یا ۴:۳) و نرخ فریم استاندارد آن نیز در محدوده ۶۰، ۵۰، ۳۰ یا ۲۵ فریم بر ثانیه می باشد.

 

طبق گزارشات TechNavio Insights، استفاده از دوربین های نظارتی در میان سازمان ها و ارگان های بزرگ رشد زیادی داشته و قابلیت های نرم افزاری، داشتن کنترل بهتر و ساده تر، مقیاس پذیری و دسترسی وسیع ویدیو ها اغلب به عنوان عمده ترین عوامل گسترش استفاده از دوربین های نظارتی به شمار می آیند.

در این میان، دسترسی به محدوده وسیعی از رزولوشن را می توان به عنوان بزرگترین مزیت دوربین های تحت شبکه یا دوربین های IP به حساب آورد. با استفاده از ویدیو های IP/مگاپیکسلی، دوربین هایی که برای پوشش مناطق حساس معین شده اند، حالا قادر اند تصاویر مگاپیکسلی را در هر سطح از رزولوشن تا ۱۰ مگاپیکسل یا حتی بیشتر را نیز ثبت کنند. (۳,۶۴۸*۲,۷۵۲ پیکسل- حدود ۵ برابر رزولوشن یک دوربین ۱۰۸۰P می باشد).

با توجه به قابلیت ها و تنوع دوربین های مگاپیکسلی، کاربران قادر خواهند بود تا ترکیبی از این دوربین ها را مورد استفاده قرار دهند. به این ترتیب که می توان از دوربین هایی با وضوح بالاتر برای مناطق اصلی و حساس تر و از دوربین های با وضوح و نرخ فریم پایین تر برای مناطق ثانویه و کم اهمیت تر استفاده نمود.

 

نوشته های مشابه

اولین نفری باشید که نظر میدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *