آموزش

همه چیز درباره فناوری ۶G 

همه چیز درباره فناوری ۶G 

همه چیز درباره فناوری ۶G 

از ۲G تا ۶G

از زمانی که تلفن های همراه وارد بازار جهانی شدند و به یکی از ابزارهای لازم برای افراد تبدیل گشتند، همواره تلاش برای گسترش فناوری های ارتباطی این دستگاه ها وجود داشت. در تاریخ فناوری ارتباطات بی سیم، مشاهده می کنیم که فناوری ۲G   در سال ۱۹۹۰ امکان انتقال پیام های متنی را به مجموعه ی امکانات ارتباطات بی سیم اضافه کرد، حدود ۱۰ سال بعد یعنی در سال ۲۰۰۳ فناوری نسل سوم یا همان ۳G با قابلیت انتقال محتوای چند رسانه ای( عکس و فیلم و … ) و همچنین برقراری تماس های ویدیویی تغییرات بزرگی در دنیای فناوری ارتباطات پدید آورد، در سال ۲۰۰۹ با آمدن فناوری ۴G شاهد گسترش فعالیت های آنلاینی مانند وبگردی، تماشای فیلم، انجام بازی و .. بودیم و در سال ۲۰۱۹ بود که فناوری ۵G به عنوان جدید ترین تکنولوژی ارتباطات داده ها در تلفن های همراه با تحولات تازه و بزرگی به جهان معرفی شد.

 حالا در حالی که در بسیاری از نقاط جهان امکان استفاده از تکنولوژی نسل پنجم نیز وجود ندارد و مانند نسل چهارم فراگیر نشده و پیش بینی می شود که چندین سال هم طول بکشد تا حجم قابل توجهی از کاربران به اینترنت ۵G دسترسی داشته باشند، حرف هایی در مورد نسل ششم این فناوری یعنی اینترنت ۶G به گوش می رسد و می توان گفت که سرتیتر داغ خبر های دنیای فناوری ارتباطات، در مورد اینترنت ۶G است و سوال هایی که در مورد آن مطرح می شود.

تحولی در سرعت اینترنت همراه

علاوه بر امکانات تازه ای که هر نسل جدید از فناوری ارتباطی بی سیم تلفن همراه، به دنبال دارد، یکی از تغییرات بنیادین، افزایش سرعت یک نسل نسبت به نسل قبلی است.

افزایش سرعتی که در فرهنگ عمومی جا افتاده از نظر علمی در واقع همان افزایش پهنای باند است. اما تنها تفاوت نسل های قبلی با نسل جدید افزایش سرعت نبود بلکه حداقل سرعت دریافتی از فناوری جدید نیز ارتقای چشم گیری داشت. برای مثال سرعت معمول برای انتقال داده در اینترنت های ۲G حدود ۶۴ کیلوبایت بر ثانیه بود و این سرعت در نسل سوم، ۳G به ۲ مگابایت بر ثانیه رسید، در کنار این افزایش سرعت چشم گیر حداقل سرعتی که هنگام استفاده از اینترنت ۳G دریافت می شد، در بدترین حالت دو برابر سرعت نسل قبلی بود.

زمانی که اینترنت ۵G به دنیای ارتباطات وارد شد، صحبت از سرعت بی نظیر، فضای بیشتر و امکان دسترسی راحت تر در مکان های شلوغ و پر ترافیک به میان آمد و سرعت این اینترنت بیش از ۱ گیگابایت بر ساعت تخمین زده شد. جالب است بدانید که با این که امکان استفاده از ۵G هنوز در مناطق بسیاری فراهم نیست اما تمام کمپانی های تولید گجت های هوشمند، اللخصوص گوشی های هوشمند، محصولات خود را مطابق با اینترنت روز طراحی می کنند تا تمام کاربران امکان استفاده از نسل جدید اینترنت را داشته باشند.

در حال حاضر به صورت دقیق مشخص نیست که اینترنت نسل ششم با چه سرعتی قرار است رونمای و به بازار جهانی عرضه شود، کارشناسان و متخصصان زمان ورود این فناوری را در حدود سال ۲۰۳۰ می دانند و آن طور که از تاریخچه ی نسل های قبلی متوجه می شویم، تقریبا هر ۱۰ سال یکبار باید منتظر نسل جدیدی از فناوری بی سیم ارتباط تلفن های همراه بود.

مطالعه در بین اطلاعاتی که از اینترنت ۶g در دسترس است نشان می دهد سرعتی که برای نسل ششم حدس زده می شود چیزی حدود ۱۰۰ برابر اینترنت ۵G  است و میزان آن حدود یک ترابات بر ثانیه و یا ۸۰۰۰ گیگابایت بر ثانیه تخمین زده شده است.

اگر قدری در مورد سرعت اینترنت ۵G بدانید متوجه می شوید که سرعت پیش بینی شده برای فناوری نسل ششم فراتر از باور و انتظار است. آن طور که شرکت های ارائه دهنده اینترنت ۵G ادعا می کنند و تجربه ی آزمایش این فناوری نشان می دهد، با سرعت در دسترس نسل پنجم می توان در عرض چند ثانیه یک فیلم با کیفیت را از پلتفرمی مانند نتفلیکس دانلود کرد، حال اگر سرعت پیش بینی شده برای ۶G در دسترس قرار بگیرد تنها در ۱ ثانیه، می توان حدود ۱۴۷ فیلم از نتفلیکس دانلود نمود.

با این مثال متوجه می شویم که فناوری نسل ششم سرعتی را به دنیای فناوری هدیه می کند که از پس آن می توان انتظار انقلابی در فناوری ارتباطات بی سیم را داشت. 

محصولات شیائومی

انقلابی تازه در دنیای تکنولوژی با فناوری ۶G

زمانی که از وقوع یک انقلاب سخن می گوییم متوجه می شویم که پیشرفت هایی که فناوری نسل ششم به همراه می آورد تنها مربوط به سرعت شگفت انگیزش نخواهد بود. در کنار این سرعت بی نظیر، ظرفیت بالا و تاخیر بسیار کم سبب می شود تا دستگاه های بیشتری به این فناوری متصل شوند و میزان باگ های شبکه نیز تا حد زیادی کاهش پیدا کند. افزایش سرعت و ظرفیت در این فناوری جدید می تواند حاصل استفاده از امواج تراهرتز به جای امواج میلی متری باشد، امواجی که با فرکانس بالا تر می توانند محدودیت های ازدحام شبکه و پهنای باند را کمتر کنند.

 

انقلابی که ۶G آن را به ارمغان می آورد دنیای انسانی، مجازی و دیجیتال را تا حدی به هم نزدیک می کند، که گویی مرز های بین آن از بین رفته اند. اگر بخواهیم مثالی برای اتفاقی که در پیش است بزنیم، باید گفت که می توانید یکی از صحنه های فیلم های علمی تخیلی که راجع به آینده ساخته شده را به یاد بیاورید.

اگر قدری راجع به هوش مصنوعی بخوانیم، متوجه می شویم که علم در این زمینه سبب می شود تا کنترل بسیاری از فعالیت هایی که تا کنون به وسیله انسان ها انجام می شد با دقت و سرعتی بی نظیر و حتی فرا انسانی توسط هوش مصنوعی و دستگاه های مرتبط به این حوزه انجام شود.

آن چیز که در اینترنت نسل ششم ویژه و شگفت انگیز است، امکان پیشرفت هوش مصنوعی تا حدی است که خودرو ها و هواپیماهای بدون سرنشین و یا در اصطلاح خودران عملکردی در سطح عموم جامعه پیدا کرده و کنترل بسیاری از فعالیت ها از راه دور و بدون حضور انسان، مانند کنترل یک کارخانه به راحتی انجام می شود. در اصطلاح به جایگزینی مدیریت شبکه توسط ابرهای متمرکز با دستگاه های محلی با قابلیت عملکردی روان و راحت در کمترین زمان ممکن Edge computing می گویند که جهان در آستانه ی گسترش این مدیریت نوین است.

کارشناسان متخصصی که در مورد ۶G صحبت کرده اند، معتقدند که فناوری ارتباطات تا حدی گسترده می شود که دوران سطنت گوشی های هوشمند به پایان می رسد و گجت های هوشمندی سلطنت را به دست می گیرند که به طور مستقیم از حواس انسان فرمان می گیرند، برای مثال می توان از گجت های هوشمند پوشیدنی، ایمپلنت ها و یا هدست های پیشرفته نام برد.

پس اگر بخواهیم امکانات ۶G را به طور خلاصه نام ببریم موارد زیر از مهم ترین ها خواهند بود:

۱٫      سرعت شگفت انگیز

۲٫      ظرفیت بسیار بالا

۳٫      تاخیر کم

۴٫      استفاده از امواج تراهرتز به جای امواج میلی متری

۵٫      استفاده گسترده از هوش مصنوعی و Edge computing

۶٫       پر رنگ شدن نقش واقعیت مجازی

 

زمان دسترسی به فناوری ۶G

با توجه به امکانات بی نظیری که از فناوری نسل ششم انتظار می رود، بدیهی است که کشور های مختلف و ابر قدرت های حوزه تکنولوژی بخواهند که اولین نفر هایی باشند که به دنیای گسترده ی امکانات این فناوری دست پیدا می کنند.

به همین جهت از سال ۲۰۲۰ شاهد تحقیقات تخصصی برای دستیابی به فناوری ۶G در کشور های مختلف هستیم. برای مثال در فنلاند شمالی یک پروژه ۲۵۱ میلیون یوروی برای تحقیق در این زمینه کلید خورده و یا خبر هایی از فرستادن یک ماهواره ۶G توسط چین به فضا به گوش می رسد.

غول های تکنولوژی مانند سامسونگ، نوکیا نیز در پشتیبانی از پروژه های تحقیقاتی در این راستا در دسته ی پیشتازان قرار دارند.

متخصاصان سامسونگ عقیده دارند که فناوری ۶G حدود سال ۲۰۲۸ در دسترس قرار می گیرد و پایگاه های استفاده از آن تا سال ۲۰۳۰ آماده ارائه خدمات می شوند.

توجه داشته باشید که ظهور فناوری نسل ششم به معنی پایان راه ۵G نیست، این تکنولوژی که تازه در راه فراگیری قرار گرفته تا حدود ۲۰ سال دیگر جای رشد دارد و احتمالا سال های زیادی ۵G و ۶G در کنار هم قرم برخواهند داشت.

معرفی جدیدترین لپ تاپ های شیائومی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *