آموزش

همه چیز در مورد گوریلا گلس

همه چیز در مورد گوریلا گلس

همه چیز در مورد گوریلا گلس

اگر نگاهی به گذشته تلفن های همراه بیاندازیم متوجه می شویم که قبلا بیشتر دغدغه کاربران، آسیب رسیدن به نمایشگر موبایلشان بود. این مشکلات با آمدن تکنولوژی گوریلا گلس حل شد. در این مطلب می خواهیم به بررسی گوریلا گلس بپردازیم پس تا انتها با ما همراه باشید.

 

گوریلا گلس چیست ؟

همان گونه که در مقدمه بیان شد در گذشته بیشتر مشکلات گوشی های موبایل شکسته شدن صفحه نمایش آن ها بوده است. این مشکلات تا زمانی که فناوری گوریلا گلس پا به عرصه تکنولوژی نگذاشته بود ادامه داشت. حدود سال 1384 هجری شمسی بود که این تکنولوژی وارد بازار شد و گوشی های همراه به این فناوری مجهز شدند. این فناوری نه تنها در تلفن های همراه بلکه در همه تلویزیون ها و رایانه های همراه دیده می شود. کار اصلی این تکنولوژی جلوگیری از صدمه رسیدن به صفحه نمایش در برابر ضربات و فشار های احتمالی است. از آن سال تاکنون پیشرفت های چشمگیری نیز داشته و روز به روز با پیشرفت تجهیزات از کیفیت بالاتری نیز برخوردار می شود.

مواد به کار رفته در گوریلاگس

ماده اصلی در ساخت گوریلا گلس، آلومینوسیلیکات قلیایی می باشد. وقتی این ماده در پروسه ساخت گلس مراحل آماده سازی را طی می کند، نتیجه آن ماده ای بسیار ظریف و مقاوم می باشد. از گوریلا گلس بیشتر در صنعت نمایشگر وسایل الکتریکی استفاده می شود. اگر نگاهی به این وسایل مانند موبایل ها، تبلت ها، تلویزیون ها و در اطراف خود بیندازید متوجه می شوید که صفحه نمایش آن ها به این تکنولوژی مجهز شده اند. مهمترین ویژگی که باعث شده گوریلا گلس مشهور شود همان مقاومت بالای آن در برابر ضربات است. البته این فناوری نه تنها از شکسته شدن نمایشگر محافظت می کند بلکه از بروز خط و خش بر روی آن نیز جلوگیری به عمل می آورد.

تفاوت میان گوریلا گلس ها چیست 

طبیعی است که هر محصول یا کالایی با مرور زمان از کیفیت بالاتری بهره مند شود. گوریلا گلس ها نیز از این قانون مستثنی نیستند و از حدود 16 سال پیش که برای نخستین بار وارد بازار شدند تفاوت های زیادی کرده اند. به طور کلی گوریلا گلس هایی که در حال حاضر تولید می شوند کیفیت بسیار بالاتری نسبت به نمونه های قدیمی دارند. جالب است بدانید که نسخه های اولیه گوریلا گلس که برای نخستین بار عرضه شدند تنها در برابر لکه های رنگی از خود مقاومت نشان می دادند. مدل های اولیه این محصول را گوریلا گلس 1 می نامیدند. نسخه هایی از گوریلا گلس که در حال حاضر تولید می شوند با نام «وکتوس» شهرت دارند. این محصولات علاوه بر مقاومت در برابر خط و خش و جلوگیری از لکه های رنگی، در برابر شکستگی ها و ضربات سنگین نیز از خود مقاومت نشان می دهند. این مقاومت ها در حدی است که حتی اگر وسیله ای مانند تلفن همراه نیز از فاصله 2 متری به زمین بخورد نمایشگر آن می تواند جان سالم به در ببرد. گوریلا گلس ها شماره گذاری شده اند که هر چقدر شماره بالاتری داشته باشند نشان دهنده جدیدتر بودن آن هاست که از مقاومت و ویژگی های بالاتری برخوردار هستند. پس، از نکته های مهمی که در هنگام خرید لوازم الکتریکی باید به آن توجه داشت شماره گوریلا گلس آن می باشد.

فواید گوریلا گلس

پیشتر اشاره شد که فناوری Gorilla Glass یک فناوری موجود در نمایشگر های وسایل الکتریکی می باشد. این فناوری سبب می شود که دستگاه در برابر آسیب های احتمالی مانند خط و خش، ضربات و یا حتی سقوط از ارتفاعات تا حد زیادی مصونیت داشته باشد. جالب است بدانید که صرفا این موارد تنها فایده های این فناوری نیستند. از دلایل مهمی که کمپانی های مختلف خصوصا کمپانی های تلفن همراه در جهت کارهایشان از این تکنولوژی استفاده می کنند آنتن دهی و شارژر بیسیم می باشد. بله درست خواندید؛ گوریلا گلس هیچگونه مانع و مزاحمتی برای آنتن دهی و شارژر بیسیم ندارد و کاربر به راحتی می تواند از این قابلیت ها در تلفن همراهش استفاده کند. نازک بودن و البته مقاومت بالای Gorilla Glass سبب می شود که هیچگونه ممانعتی برای درگاه شارژر بیسیم و همچنین سیگنال دهی تلفن همراه وجود نداشته باشد. شاید همین ویژگی این گلس ها اصلی ترین دلیل محبوبیت بالای آن ها باشد؛ یعنی ظرافت و زیبایی آن ها به همراه قدرت مقاومت بسیار بالای آن.

دوچرخه شیائومی

نسخه های مختلف گوریلا گلس

طبق صحبت های پیشین، این فناوری از حدود 16 سال قبل پا به عرصه گذاشته و تاکنون موفقیت های زیادی در این حوزه داشته است. این فناوری روز به روز پیشرفت های چشمگیری داشته و هر سال ورژن های بروز تری از آن در دستگاه های الکتریکی تعبیه شده است. اولین نسخه این دستگاه Gorilla Glass 1 نام داشت. این نسخه در سال 2006-2005 در دستگاه آیفون طراحی شده و دارای ضخامتی به قطر 1.5 میلیمتری بود. اثرات آن جلوگیری از چربی و آلودگی بر روی صفحه تلفن همراه بود. دیگر نسخه های این فناوری که در سال های بعدی ساخته شده اند را در ادامه به صورت لیست وار اشاره می کنیم. به مرور زمان عملکرد آن ها پیشرفته تر شده و علاوه بر مقاومت شان در برابر چربی و آلودگی، در برابر ضربات و پرتاب شدن از ارتفاعات نیز از خود مقاومت بالایی نشان می دهند که باعث می شود صفحه تلفن همراه و یا دیگر وسایل از آسیب دیدن مصون بماند. حتی این مقاومت از قطعات درونی دستگاه نیز محافظت می کند.

        Gorilla Glass 1

        Gorilla Glass 2

        Gorilla Glass 3

        Gorilla Glass 4

        Gorilla Glass 5

        Gorilla Glass 6

        Gorilla Glass ویکتوس

        Gorilla Glass SR plus

        Gorilla Glass DX plus

سخن آخر

در این مطلب سعی شد که نکاتی درباره چیستی گوریلا گلس و همچنین موارد استفاده از آن بیان شود. این روز ها می شود گفت که تمامی لوازم الکتریکی دارای این نوع محافظ صفحه نمایش هستند. گوریلا گلس ها به عنوان انقلابی در زمینه محافظ های صفحه نمایش به راحتی توانست پاسخگوی نیاز کاربران باشد. نکته دیگری که در رابطه با ورود این محافظ ها به بازار می توان بیان کرد این است که تاثیر زیادی بر بازار تعمیرکاران گذاشته است؛ چرا که تا قبل از رونمایی از این فناوری، کاربران زیادی وسایل الکتریکی خود خصوصا تلفن همراه را برای تعمیر شکستگی های ایجاد شده نزد تعمیرکاران می بردند. این روز ها هر چند هنوز موارد شکستگی یا خط و خش در این وسایل یافت می شود ولی به لطف تکنولوژی Gorilla Glass درصد کمی از افراد به این قصد به تعمیرکاران مراجعه می کنند. توجه داشته باشید که این تکنولوژی سد بسیار خوبی در برابر ضربات گوناگون و شکستگی های صفحه نمایش است ولی به صورت صد درصدی نمی تواند مقاومت نشان دهد؛ پس نتیجه می گیریم که از وسایلی مانند تلفن همراه، تلویزیون و باید مانند گذشته محافظت نمود تا از شکستگی احتمالی نمایشگر در امان باشند.

معرفی بهترین نمایشگرهای موبایل و تلویزیون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *