فهرست مطالب
پاوربانک ردمی و شیائومی چه فرقی با یکدیگر دارند؟
در دنیایی که هر شخص در طول روز حداقل ۵ ساعت با گوشی هوشمندش کار میکند، پاور بانک به یک وسیله ضروری تبدیل شده است . حال اگر مدل گوشی شما اندکی قدیمیتر باشد، پاور بانک نهتنها ضروری است، بلکه نداشتن آن میتواند مشکلات زیادی برایتان به همراه داشته باشد.
کاربرانی که از مدلهای قدیمیتر آیفون استفاده میکنند، زخمِ این موضوع را به خوبی احساس کردهاند؛ زمانی که باتری گوشیشان ۴۰ درصد است، به بیرون میروند و بعد از دو ساعت، با رنگِ قرمز روی آیکون باتری مواجه شده و اگر پاوربانکی در اطرافشان نباشد، هر لحظه ممکن است گوشیشان خاموش شود.
پاور بانکها از طرفی دیگر، زندگی ما کاربران را دگرگون و نیاز ما به پریز برق در هر موقعیتی را برطرف کردهاند. تصور کنید میخواهید در تختتان دراز بکشید و در اینستاگرام بچرخید اما گوشیتان ۵ درصد شارژ دارد و نزدیکترین پریز برق به شما، در دورترین فاصله به تخت قرار دارد.
در چنین موقعیتی، کافی است پاوربانک خود را بردارید، گوشیتان را به آن وصل کنید و به سادهترین شکل ممکن، هم گوشیتان را شارژ کنید و هم از آن استفاده کنید. بهشخصه میتوانم پاوربانک را یکی از بهترین لوازم جانبی ساختهشده توسط بشر بدانم.
زمانی که به فروشگاهی میروید و میخواهید پاوربانکی تهیه کنید، با اسامی و برندهای متفاوتی مواجه میشوید؛ از Anchor گرفته تا Baseus و حتی برندهای نامآشنایی همچون شیائومی.
برندهای چینیای همچون شیائومی در چند سال اخیر، نهتنها بخش عظیمی از بازار گوشیهای میانرده و پرچمدار را از آن خود کردهاند، بلکه به حوزه لوازم جانبی هم ورود بسیار موفقی داشته و پاور بانکهای بسیار خوبی را طول این چند سال در بازار عرضه کردهاند.
در این مطلب، قصد داریم بیشتر درباره پاوربانکهای شیائومی صحبت کنیم، خلاصهای از ویژگیهای کلیدی در محصولات شیائومی را بیان کنیم و در انتها مقایسهای کوچک میان خط تولید پاوربانک شیائومی با زیر برندهای این شرکت همچون ردمی و ریلمی را داشته باشیم.
ردمی و شیائومی؛ کدام بهتر است؟
در ابتدا باید به این موضوع اشاره کنیم که شیائومی بهعنوان یک شرکت تولیدی در زمینه محصولات فناوری و مصرفکننده مستقر در چین است که انواع محصولات، از لوازم خانگی تا گوشی موبایل ، تجهیزات اداری و لوازم جانبی گوشیهای هوشمند را تولید و عرضه میکنند.
اولین گوشی هوشمند شرکت شیائومی در سال ۲۰۱۱ و با عنوان Mi 1 معرفی و به بازار عرضه شدند که بهعنوان یک موفقیت تجاری در عرصه بینالملل، شناخته شد. از آن زمان تا به امروز، خط تولید گوشیهای هوشمند سری Mi بهعنوان محصولات پرچمدار این شرکت به بازار عرضه شدند؛ گوشیهایی که طراحی آن بهگونهای است تا بتواند با پرچمداران دیگر برند، از سامسونگ گرفته تا اپل، رقابت کند.
در طرف دیگر، نام ردمی (Redmi) در بازار بینالمللی میدرخشد؛ نامی که بسیاری آن را بهعنوان یک برند یا یک شرکت جداگانه از شیائومی میشناسند. در اینباره، باید به شما بگوییم که ردمی در واقع یک خط تولید از گوشیهای هوشمند مقرونبهصرفه شیائومی بود که در سال ۲۰۱۳ و با هدف ارائه گوشیهایی با کارایی بالا اما قیمت اقتصادی عرضه شده بود.
اولین محصول از این خط تولید، Redmi 1 بود که در سال ۲۰۱۳ در اختیار مصرفکنندگان بازارِ چین و بازار جهانی قرار گرفت و توانست موفقیت بسیار خوبی را برای این برند به همراه داشته باشد؛ بهنوعی، این گوشی توانست شیائومی را به هدفی که میخواست، برساند.
در سال ۲۰۱۹، ردمی از زیر سایه شیائومی بیرون آمد تا بلوغ خود را نه بهعنوان صرفاً یک خط تولید، بلکه بهعنوان یک برند زیرمجموعه بهنمایش بگذارد؛ برندی که قصد داشت تمرکز خود را روی ساخت گوشیهای هوشمند اثرگذار و مقرونبهصرفه بگذارد.
با چنین هدفی و فعالیت جداگانه ردمی، شیائومی توانست به بازاری وسیعتر دست پیدا کند، سود بیشتری از خط تولید پیشین خود داشته باشد و از آن طرف، تمرکز اصلی خود را روی گوشیهای پرچمدار سری Mi خود بگذارد.
پس از ده نسل عرضه گوشیهای هوشمند و مقرونبهصرفه، ردمی هماکنون بهعنوان یکی از پرفروشترین برندهای گوشیهای هوشمند در بازار هند شناخته میشود. در نتیجه، میتوانیم بگوییم که برندهای شیائومی و ردمی درواقع زیرمجموعهای از یک شرکت واحد هستند، اما مسیر جداگانهای را پیش گرفتهاند تا بتوانند پوششِ وسیعتری را برای شیائومی در بازار بینالملل بههمراه داشته باشند.
تفاوت پاوربانک شیائومی و ردمی چیست؟
بهسبب اینکه ردمی در واقع بهعنوان زیر برند و زیرمجموعهای از شیائومی شناخته میشود، نمیتوانیم بگوییم که کیفیت پاوربانک کدام یکی از این برندها در مقایسه با دیگری، بهتر است چراکه شیائومی همواره تلاش کرده تا کیفیت مورد قبولی را در خط تولید تمامی محصولاتش رعایت کند.
با این حال، میتوانیم بررسی مختصری برای دو مدل از بهترین پاوربانکهای هر دو برند داشته باشیم: پاور بانک ردمی PB200LZm و پاور بانک شیائومی 3 PLM18ZM. در ابتدا باید عنوان کنیم که هر دو پاور بانک از یک باتری ۲۰۰۰۰ میلیآمپر ساعتی برخوردارند.
این در حالی است که پاوربانک شیائومی در هنگام نگارش این مقاله، قیمت 890,000 تومانی را بهخود اختصاص داده و پاوربانک ردمی با قیمت 730,000 تومن در ایران بهفروش میرسد.
از حیث ظاهر و مشخصات فیزیکی، هر دو پاوربانک شباهتهای زیادی به یکدیگر دارند. پاوربانک ردمی وزن ۴۷۰ گرمی را بهخود اختصاص داده درحالی که وزن پاوربانک شیائومی، ۳۵۸ گرم است و این نشان میدهد که پاوربانک ردمی در مقایسه با شیائومی، اندکی سنگینتر است.
جدا از وزن جنس بدنه هر دو پاوربانک پلاستیک است و نشانگر LEDای برای نمایش روشن و خاموش بودن و میزان شارژ پاوربانک در بدنه خود دارد. با این حال، گزینههای خرید در پاوربانک ردمی بیشتر است و شما میتوانید این مدل را در رنگهای مشکی و سفید، خریداری کنید. این درحالی است که Mi Power Bank 3 تنها در رنگ سفید بهفروش میرسد.
در زمینه باتری، هر دو ظرفیت باتری ۲۰۰۰۰ میلیآمپرساعتی را به خود اختصاص میدهند اما ظرفیت اصلی و واقعی باتری در پاوربانک شیائومی، ۱۲۰۰۰ میلیآمپر ساعت است؛ تفاوت مشهودی میان عددِ عنوانشده و عددِ واقعی که میتواند ناامیدی بسیار زیادی را برای کاربران به همراه داشته باشد.
باتریهای استفادهشده در هر دو پاوربانک، لیتیوم پلیمری هستند و تقریباً با سرعت شارژ ۴۵ وات، میتوانند در ۴.۵ ساعت بهشکل کامل شارژ شوند. از حیث درگاه، پاوربانک ردمی ۲ درگاه خروجی و ۲ درگاه ورودی دارد درحالی که در طراحی پاوربانک شیائومی از ۳ درگاه خروجی و ۲ درگاه ورودی استفاده شده است.
نوع درگاه خروجی در پاوربانک ردمی، ۲ خروجی USB Type A است درحالی که پاوربانک شیائومی از یک درگاه Type A و یک درگاه Type-C برخوردار است. از منظر درگاه ورودی، هر دو پاوربانک یک درگاه Micro-USB و یک درگاه USB-Type C را بهخود اختصاص میدهند.
باید به این موضوع اشاره کنیم که عموم پاوربانکهای شیائومی با توجه به برچسب قیمتی مقرونبهصرفهشان، ویژگیهای کلی و قابل قبولی را در اختیار کاربران قرار میدهند اما فاقد قابلیتهای پیشرفتهای مثل فناوری Quick Charge یا Power Delivery هستند. این موضوع برای دو پاوربانک ذکرشده در این مقاله نیز صادق است.
در نهایت نیز باید به این موضوع اشاره کنیم که هر دو پاوربانک، با توان ۱۸ وات سرعت شارژ دارند.
جمعبندی
در نهایت میتوانیم بگویم که تفاوت آنچنان زیادی میان پاوربانکهای شیائومی و ردمی وجود ندارد اما تفاوتهای جزئیای در درگاههای ورودی و خروجی، جنس محصول و پشتیبانی از فناوریهای مختلف در دو محصول، یافت میشود. در خرید پاوربانک مورد نظر خود از این دو برند، همواره به این موضوع دقت داشته باشید که ردمی بهعنوان یک زیربرند اقتصادی از شیائومی شناخته میشود که تخصص آن، تولید محصولات اقتصادی با ویژگیهای پرچمدار است.
از آن طرف، پاوربانکهای شیائومی براساس برچسب قیمتیشان، ویژگیهای کم و زیادی را بهخود اختصاص میدهند و اگر بهدنبال یک پاوربانکی هستید که بتواند تمام نیازهای شما را برآورده کند، بهتر است بهسراغ پاوربانکهای شیائومی بروید.
سلام من امروز ردمی سفارش دادم ۹۵۰هزار تومان شاید کلاه سرم رفته؟