فهرست مطالب
آموزش استفاده از گوگلAssist
شاید اکثر افراد زمانی با تکنولوژی و نام دستیار صوتی آشنا شدند که شرکت اپل دستیار صوتی خود Siri را به دنیا معرفی کرد، اما پس از آن بیکسبی سامسونگ، الکسای آمازون، کورتانای ماکروسافت، گوگل اسیست و سیستم های هوشمند بسیاری راه اندازی شدند که هر یک دارای ویژگی های منحصر به خود هستند.
جالب است بدانید که پیش از این گوگل یک دستیار صوتی محدود به نام Google Now داشت و تا سال 2016 در حالی که اکثر غول های تکنولوژی دستیار های صوتی پیشرفته خود را معرفی و عرضه کرده بودند، در گوگل از تکنولوژی جدید خبری نبود. اما گویا این شرکت تا این سال صبر کرده بود تا جایگزین مناسب و برتری را به جای Google Now بنشاند. با رونمایی از Google Assist مشخص شد که دستیار صوتی تازه نفس گوگل چه از لحاظ کاربردی و چه در طراحی نرم افزاری بسیار قدرتمند ظاهر شده است.
اگر بخواهیم در حال حاضر با دید مقایسه ای این دستیاران صوتی را با هم مقایسه کنیم، پی می بریم که Google Assist با استفاده از هوش مصنوعی قدرتمندش و منابع بیشماری که گوگل در اختیار این تکنولوژی قرار می دهد امروزه در صدر این لیست قرار می گیرد و به عنوان یکی از بهترین ها شناخته می شود.
امکان استفاده از این دستیار صوتی ابتدا تنها در گوشی های ساخته شده توسط گوگل، یعنی Pixel وجود داشت اما پس از رفع باگ ها و اشکالات ابتدایی، امکان استفاده از این گوشی صوتی در همه ی سیستم عامل های اندرویدی که به اندروید 6 یا بالا تر مجهز باشند، ایجاد شد. علاوه بر این کاربران اپل که دارای IOS 9.1 یا بالاتر از آن هستند، در کنار استفاده از سیری می توانند گوگل Assist را نیز در گجت هوشمند خود فعال کرده و از امکانات آن استفاده کنند. توجه داشته باشید که برای استفاده از این دستیار صوتی در دو سیستم عامل اندروید و IOS باید دو اپ متفاوت را بر روی گوشی نصب کرد.
کاربران گوشی های شیائومی نیز می توانند با مجهز کردن گوشی خود به اندروید 6 یا بالاتر از آن به راحتی از دستیار صوتی گوگل استفاده نمایند. اگر اپلیکیشن این دستیار صوتی به صورت پیش فرض بر روی گوشی شما وجود نداشت می توانید به راحتی آن را از بازار های معتبر اندرویدی بر روی گوشی شیائومی خود نصب کنید.
فعال کردن گوگل Assist
برخی از گوشی های موبایل پیش از عرضه به گوگل Assist مجهز می شوند، برای پی بردن به این موضوع که گوشی شما دارای دستیار صوتی گوگل هست یا نه، کافی است دست خود را چند ثانیه بر روی دکمه هوم نگه دارید، اگر گوشی شما گوگل اسیست را داشته باشد با این کار این دستیار صوتی را فراخوانی می کند، در غیر این صورت باید اپلیکیشن آن را بر روی گوشی نصب کنید.
کاربران اندرویدی از Goole Play و کاربران IOS از اپ استور ، امکان دانلود گوگل اسیست را خواهند داشت. پس از نصب برنامه و راه اندازی، کافی است که وارد آن شوید و عبارت Ok Google یا Hey Google را بگویید، پس از آن می توانید به راحتی با این دسیار صوتی مکالمه کرده و به آن فرمان بدهید یا سوال بپرسید.
اگر مایل نباشید که به Google Assist فرمان صوتی بدهید کافی است که خواسته خود را از طریق کیبورد تایپ کنید. برای انجام تنظیمات این دستیار صوتی کافی است که مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
- نرم افزار را نصب کنید و از طریق دکمه هوم یا آیکون نرم افزار وارد آن شوید.
- به صفحه ی Meet your google Assist رفته و سپس گزینه Continue را انتخاب کنید.
- در این قسمت از شما سوال می شود که اجازه دسترسی گوگل به اطلاعات مورد نیازش را می دهید؟ با فشردن Yes I’m In تایید خود را اعلام کنید.
- سپس باید Get Start را بفشارید و صدای خود را به دستیار صوتی گوگل معرفی کنید.
قابلیت های گوگل Assist
شما با استفاده از این دستیار صوتی می توانید فرامین مختلفی را صادر کنید تا Google Assist فرامین شما را اجرا کند. برای مثال دستور فرستادن پیام، تماس تلفنی با فردی خاص، پلی کردن موزیک مورد علاقه، دریافت اطلاعات آب و هوایی، جست و جوی مطلب مورد نظر و مطرح کردن سوالات مختلف در لیست امکاناتی است که این دستیار صوتی برای شما انجام می دهد.
شاید برای شما این سوال پیش بیاید که چه سوالاتی را می توانید از دستیار گوگل خود بپرسید؟ این سوالات می تواند در مورد اشخاص معروف و خبر های روز باشد و یا حتی به موقعیت یابی و مسیر یابی مربوط شود. این دستیار صوتی با پشتوانه ی زبانی بسیار مناسبی که دارد پاسخ برخی از سوالات ترجمه ای شما را نیز می تواند بدهد، برا این که با کارآیی Google Assist بیشتر آشنا شوید برخی از سوالاتی و فرمان هایی را که می توانید از این دستیار صوتی درخواست کنید، در این جا مطرح می کنیم:
- مسیر محل کارم را نشان بده
- وقتی به محل کار رسیدم یادآوری کن که به جلسه بروم
- نزدیکترین رستوران ایتالیایی را پیدا کن
- به مادرم پیام بده که نزدیک خانه هستم
- نور صفحه را زیاد کن
- به جان زنگ بزن
- دوستت دارم به فرانسوی چه می شود؟
- کریستین رونالدو چند توپ طلا برده است؟
- موزیک پاپ پخش کن
شخصی سازی گوگل Assist
شما می توانید دستیار صوتی گوگل خود را شخصی سازی کنید یعنی در تنظیمات آن تغییراتی ایجاد کنید که مطابق برنامه روزانه شما عمل کند و یا اطلاعات مورد نیاز شما را یاد آوری کرده و بخواند. پیش از این که اقدام به شخصی سازی گوگل اسیست خود کنید، حتما چک کنید که با یک اکانت گوگل فعال و استاندارد به آن متصل شده باشید. در لیست کار های روزانه خود می توانید یادآور های مختلف را قرار دهید و پس از فرمان Tell me a bout my day دستیار گوگل، روز شما را دوره خواهد کرد.
اگر به قسمت تنظیمات دستیار صوتی گوگل بروید، می بینید که گزینه هایی مانند: لیست خرید یا روز من در این قسمت وجود دارد که شما می توانید برنامه شخصی خود را در آن وارد نمایید و یا در بخش نیوز می توانید منابع خبری خود را انتخاب کرده تا هر زمان که به Google Assist فرمان Listen to the news را دادید با مراجعه به منابع خبری دلخواهتان فرمان را اجرا کند.
خانه هوشمند و گوگل Assist
امروزه غول های تکنولوژی برای تغییر سبک زندگی و تبدیل خانه ها به مکانی هوشمند دستگاه های بسیاری را تولید کرده اند که با استفاده از گوشی های همراه می توان آن ها را کنترل کرد. برند شیائومی هم لیست طولانی ای از این محصولات دارد. نکته ی جالب این است که بسیاری از این محصولات قابلیت پشتیبانی از دستیار گوگل را دارند و در واقع می توان آن ها را با ارسال فرمان های صوتی کنترل کرد. برای مثال اگر یک اسپیکر شیائومی داشته باشید، می توانید با استفاده از Google Assist به دستگاه فرمان دهید که صدا را کم یا زیاد کند. اگر یک چراغ هوشمند شیائومی داشته باشید با استفاده از دستیار صوتی می توانید فرمان دهید که شدت یا رنگ نور تغییر کند.
لیست محصولاتی که می توانند از دستیار صوتی گوگل پشتیبانی کنند بسیار طولانی است و در واقع شما به واسطه این تکنولوژی می توانید از راه دور و در کمترین زمان کنترل بسیاری از امور را به دست بگیرید.