آموزش

راه‌های تشخیص پاوربانک فیک و اصل شیائومی

نحوه تشخیص پاوربانک فیک و اصل شیائومی

بررسی راه‌های تشخیص پاوربانک فیک و اصل شیائومی

وقتی می‌خواهید یک کالای دیجیتال یا الکترونیک بخرید، چقدر می‌توانید به اصل بودن آن اعتماد کنید؟ مثلا اگر بخواهید یک پاور بانک شیائومی بخرید، آیا می‌دانید اصالت کالا را چطور باید بررسی کنید؟ تا دلتان بخواهد اجناس فیک و تقلبی در بازار وجود دارد و گاهی حتی حرفه‌ای‌ها هم ممکن است سرشان کلاه برود.

خیلی از افراد به دلیل قیمت پایین‌تر، بیشتر جذب این مدل‌های تقلبی می‌شوند تا نمونه‌های اصلی؛‌ اما مسئله اینجاست که برخی مدل‌های فیک به لحاظ قیمت هم حتی ارزان‌تر از مدل‌های اصلی نیستند. از آنجایی که متاسفانه اکنون مدل‌های فیک نسبت به مدل‌های اورجینال بیشتر در بازار هستند، در این مقاله می‌خواهیم راه‌های تشخیص پاوربانک فیک و اصل شیائومی را نام ببریم .

تفاوت میان پاوربانک اصل و فیک شیائومی

برای اینکه از اصالت کالا مطمئن شویم، لازم است بدانیم که نسخه‌های اصلی پاوربانک‌های شیائومی، چه ویژگی‌ها و مشخصاتی دارند. این موارد را به ترتیب در زیر بررسی می‌کنیم و در مورد ویژگی‌ها و نشانه‌های نسخه‌های فیک نیز، صحبت می‌کنیم.

کد ۲۰ رقمی روی بسته‌بندی محصول

اگر می‌خواهید پیش از هرگونه بررسی دقیق و عمیق، در یک نگاه به فیک یا اصل بودن پاوربانک شیائومی پی ببرید، ساده‌ترین کار این است که به کد ۲۰ رقمی مندرج روی بسته‌بندی آن توجه کنید.

پاوربانک‌های اصلی که در چین فروخته می‌شوند، یک برچسب روی بسته‌بندی خود دارند که کدی 20 رقمی دارد . سپس باید این کد را در وب‌سایت رسمی شیائومی به آدرس (www.mi.com/global/verify ) جستجو کنید تا از صحت اصالت محصولی که خریده‌اید، مطمئن شوید.

البته این‌جا این مسئله را هم باید اضافه کنیم که پاوربانک‌هایی که در خارج از چین و از طریق کانال‌های رسمی به فروش می‌رسند، فاقد چنین برچسبی هستند. با در نظر گرفتن این مسئله، باید به دنبال این برچسب بگردید تا آن کد را پیدا کنید. اگر هم از یک فروشگاه معتبر خرید خود را انجام داده‌اید، می‌توانید با خیال آسوده از پاوربانک خود استفاده کنید.

در مد‌ل‌های تقلبی معمولا چنین برچسبی اصلا وجود ندارد که همین مسئله خود دلیلی بر فیک بودن آن است. حالا فرض کنیم که حتی مدل تقلبی هم برچسب دارد (که احتمال دارد واقعا چنین باشد)، باز هم تعداد دفعاتی که این کد در وب‌سایت شیائومی جستجو شده است، زیاد خواهد بود.

چرا که تولیدکنندگان این دستگاه‌های تقلبی، برای کاهش هزینه‌های خود، یک کد مشترک را روی چندین محصول درج می‌کنند و به این ترتیب مشخص می‌شود که کد مذکور، منحصر به فرد نیست و مربوط به دستگاه‌های متعددی است. تصویر زیر کمک می‌کند این مسئله را بهتر درک کنید:

ظرفیت

پاوربانک‌های شیائومی، در ۶ ظرفیت مختلف تولید می‌شوند که این‌ها هستند:

  • مدل‌هایی با ظرفیت باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت
  • مدل‌هایی با ظرفیت باتری ۵۲۰۰ میلی آمپر ساعت
  • مدل‌هایی با ظرفیت باتری ۱۰۰۰۰ میلی آمپر ساعت
  • مدل‌هایی با ظرفیت باتری ۱۶۰۰۰ میلی آمپر ساعت
  • مدل‌هایی با ظرفیت باتری ۲۰۰۰۰ میلی آمپر ساعت
  • مدل‌هایی با ظرفیت باتری 3۰۰۰۰ میلی آمپر ساعت

البته برخی از این ظرفیت‌ها ممکن است اکنون توقف تولید شده باشند یا اینکه تعداد کمی از آن‌ها در بازار موجود باشند. به هر حال اگر هر زمان جایی دیدید پاوربانکی با ظرفیتی خارج از این‌ها به شما معرفی می‌شود، بدانید که آن محصول برای شیائومی نیست. در یک سناریوی احتمالی، ممکن است ظرفیت‌های جدیدی به خانواده پاوربانک‌های شیائومی اضافه شود که برای اطلاع از این موضوع، حتما باید از طریق سایت رسمی شیائومی از وجود آن مطلع شوید و به هر جنس تقلبی اعتماد نکنید.

به عنوان مثال با یک جستجو در اینترنت می‌بینید که خیلی‌ها از پاوربانک‌های ۲۰۸۰۰ میلی آمپر ساعت صحبت می‌کنند. فروشندگانی را می‌توانید پیدا کنید که محصولات شیائومی را می‌فروشند و پاوربانکی با این ظرفیت را نیز در اختیار مشتریان قرار می‌دهند. اما شیائومی هیچ پاوربانکی با چنین ظرفیتی ندارد. پس در مورد این ظرفیت‌های خاص، اول جستجو کنید و پس از حصول اطمینان خریدتان را انجام دهید.

✔️ برای خرید پاور بانک اصل شیائومی کلیک کنید .

مشخصات و طول کابل USB

در مدل‌های اصلی پاوربانک شیائومی ، کابل میکرو یواس‌بی که در کنار دستگاه قرار دارد، هیچ نشانی از برند شیائومی روی خود ندارد. اگر چنین چیزی دیدید، در فیک بودن پاوربانک شک نکنید. در مورد طول کابل نیز (برای مدل‌های با ظرفیت ۲۰۰۰۰ میلی آمپر ساعت)، طول کابل USB بلندتر است و حول و حوش ۱۳ اینچ است. به‌علاوه یک علامت صاعقه روی قسمت انتهایی میکرو یواس‌بی حک شده است.

در مدل‌های تقلبی همان‌طور که اشاره کردیم، برند Mi‌ روی کابل حک می‌شود. مسئله اینجاست که معمولا افراد گمان می‌برند این مسئله، علامتی است که نشان می‌دهد پاوربانک اصل است و اتفاقا فروشندگان این محصول‌های فیک هم با همین هدف روی این مسئله تاکید می‌کنند تا به اشتباه خیالتان را از اصل بودن محصول مطمئن کنند. پس کاملا حواستان به این مسئله باشد.

توجه داشته باشید برخی از مدل های پاوربانک شیائومی اصلا داخل جعبه کابل ندارند .

مشخصات محصول در انتهای پاوربانک

اگر بخواهید کمی با دقت بیشتر مشخصات پاوربانک را بررسی کنید، بهتر است نگاهی به انتهای بدنه آن بیندازید و به نوشته‌های مندرج در آن قسمت توجه کنید. رنگ نوشته‌ها در مدل‌های اصلی خاکستری است و نوشته‌ها حالت برجسته دارند؛ به این معنا که با کشیدن انگشت روی نوشته‌ها، می‌توانید آن‌ها را حس کنید. در مدل‌های تقلبی، این نوشته‌ها پررنگ‌تر هستند و گاهی اوقات برخلاف مدل‌های اصلی، حالت برجسته و واضحی ندارند.

شارژ گذرا

مدل‌های اصلی پاوربانک شیائومی از قابلیت شارژ گذرا یا Pass-Through Charging بهره می‌برند. این قابلیت بیان می‌کند که وقتی پاوربانک خودش در حال شارژ‌ شدن است، اگر موبایلی به آن متصل کنید، موبایل هم شارژ خواهد شد.

پس در واقع وقتی پاوربانک در حال شارژ‌ شدن است، خود قابلیت شارژ‌کردن یک وسیله دیگر را هم دارد. البته در این صورت شارژر باید بتواند ورودی برق کافی را تامین کند و به همین خاطر شارژ کردن از طریق چیزی مثل درگاه USB لپ‌تاپ در این مورد کاربردی ندارد.

حالا می‌رویم سراغ مدل‌های قلابی. این قابلیت در پاوربانک‌های تقلبی وجود ندارد. یعنی وقتی پاوربانک خودش در شارژ است، نمی‌تواند دستگاه دیگری را شارژ کند. در چنین مدل‌هایی تنها زمانی که پاوربانک را از شارژ خارج می‌کنید، می‌توانید موبایل خود را شارژ کنید. می‌توانید این قابلیت را هنگام خرید پاوربانک تست کنید.

البته این ویژگی در هر مدل از پاوربانک شیائومی متفاوت است و هنگام چک کردن مطمئن شوید که این مدل خاص ویژگی  Pass-Through Charging را داشته باشد .

عملکرد چراغ‌های LED هنگام کار با پاوربانک

در مدل‌های اصلی، وضعیت شارژ دستگاه به کمک چراغ‌های چشمک‌زن نمایش داده می‌شود. هر موقع هم که دکمه پاور را نگه دارید تمام چراغ‌های LED‌ خاموش می‌شوند و با رها کردن دکمه پاور، مجددا روشن خواهند شد. در مورد کیفیت ظاهری هم باید گفت که این چراغ‌ها به درستی داخل پاوربانک جاسازی شده‌اند و مشخص است که با یک محصول باکیفیت مواجهیم.

همین مسئله را در مورد مدل‌های تقلبی بررسی می‌کنیم. وقتی در مدل‌های فیک دکمه پاور را یک بار فشار می‌دهید، چراغ‌های LED‌ چشمک می‌زنند. اگر همچنان دکمه را نگه دارید، چراغ‌ها خاموش نمی‌شوند (درست برخلاف مدل‌های اصلی). در مورد خصیصه‌های ظاهری هم ممکن است در مواردی چراغ‌ها جای‌گذاری مناسبی نداشته باشند و بخشی از آن‌ها از دستگاه بیرون زده باشند.

رنگ درگاه USB روی پاوربانک

برویم سراغ یک نشانه دیگر برای تشخیص فیک یا اصل بودن پاوربانک شیائومی. وقتی قسمت درگاه USB یا میکرو USB پاوربانک شیائومی را نگاه کنید، باید بتوانید رنگ سفید را ببینید. این رنگ در مدل‌های قلابی معمولا به رنگ کرمی یا شیری است و با مدل اصلی تفاوت دارد. تصویر زیر تفاوت میان این دو مدل را نشان می‌دهد.

معرفی راه‌های تشخیص پاوربانک فیک و اصل شیائومی

درج نشان تجاری شیائومی روی پورت USB

در مدل‌های اصلی روی درگاه USB نشان تجاری Mi در ابعاد کوچکی حک شده است. درست است که ابعاد این نشان کوچک است، اما زیر نور عادی یا حتی با کمک چراغ قوه می‌توانید آن را به سادگی ببینید.

در این‌جا یک توضیح مهم هم باید اضافه کرد و آن هم این‌که در مدل‌های قدیمی با ظرفیت ۱۶۰۰۰ میلی آمپر ساعت، ظاهرا دیگر این علامت وجود ندارد؛ اما در مدل‌های جدیدتر مثل ۲۰۰۰۰ میلی آمپر ساعت، می‌توانید این آرم را ببینید. در مدل‌های فیک هم که کلا آرم شیائومی روی پورت یو‌اس‌بی حک نشده است.

باتری‌های داخلی

اگر تمام مراحل بالا را چک کردید و هنوز هم نتوانسته‌اید پاوربانک اصل را از تقلبی تشخیص دهید، این روش می‌تواند کمک‌کننده باشد؛ منتهی باید پاوربانک را باز کنید و باتری‌های درونی آن را ببینید.

در مدل‌های اصلی این باتری‌ها معمولا محصول یکی از برندهای معتبر بین‌المللی مثل پاناسونیک، سامسونگ یا ال‌جی هستند. سازندگان مدل‌های فیک طبیعتا دنبال آن هستند که کالا با قیمت کمتری برایشان تمام شود؛ پس سراغ این باتری‌ها نمی‌روند و معمولا از باتری‌های تولید همان منطقه یا حتی باتری‌های تقلبی (که عموما رنگ صورتی دارند) استفاده می‌کنند.

چطور به یک فروشگاه اطمینان کنیم؟

فارغ از نکاتی که گفتیم، باید به این مسئله هم دقت کرد که از هرجایی نباید اقدام به تهیه این وسایل کرد. اگر دنبال خرید محصولات شیائومی (یا هر برند دیگری هستید)، به فروشگاه‌های معتبری مراجعه کنید که هم آدرس مشخصی دارند، هم وب‌سایت قابل قبولی دارند و هم در صورت بروز مشکل، مطمئن باشید که پشتیبانی پاسخ‌گوی شما باشد.

اگر دیدید در فروشگاهی، بدون دلیل قیمت یک پاوربانک را بسیار ارزان‌تر محاسبه می‌کنند، می‌توانید به اصالت کالا شک کنید. در چنین مواقعی مراجعه به نظرات کاربران هم کمک‌کننده است. فروشگاه شیائومی سیتی نیز یکی از همان مراجع معتبری است که می‌توانید با خیال راحت از آن خرید کنید و هیچ نگرانی بابت بروز مشکل نداشته باشید. کالای خود را انتخاب کنید و با یک بار خرید کردن از این وب‌سایت، طعم شیرین اعتماد را بچشید.

جمع‌بندی

اگر از آن دسته افرادی هستید که مدام به شارژر نیاز دارید و به فکر تهیه پاوربانک افتاده‌اید، شیائومی یک انتخاب بی‌نظیر است؛ منتهی باید حواستان باشد که بازار پر از مدل‌های تقلبی است که در نگاه اول نمی‌توانید به فیک بودن آن پی ببرید و ممکن است فریب بخورید.

احتمالا موقع خرید فقط بررسی می‌کنید که آیا پاوربانک گوشی شما را شارژ می‌کند یا خیر. باید گفت مدل‌های فیک هم گوشی شما را شارژ می‌کنند، اما عمر طولانی ندارند و ممکن است به گوشی همراهتان آسیب بزنند.

به همین خاطر باید به روش‌های تشخیص فیک بودن پاوربانک شیائومی که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم، مراجعه کنید و هنگام خرید، حواستان به جزئیاتی که در این مقاله گفتیم، باشد. باز هم جا دارد تاکید کنیم که اگر می‌خواهید خیال آسوده‌ای داشته باشید، پاوربانک خود را از مراجع معتبر خریداری کنید.

معرفی ۷ پاوربانک پر فروش شیائومی ۲۰۲۳

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *