نقد و بررسی شیائومی, گوشی شیائومی

تفاوت برند Mi و ردمی

معرفی تفاوت برند Mi و ردمی

معرفی تفاوت برند Mi و ردمی

افراد زیادی نیستند که این موضوع را می‌دانند؛ اما کمپانی شیائومی به عنوان یکی از کمپانی‌های توسعه نرم‌افزار بود که کار خود را آغاز کرد. آن‌‌ها پوسته جدیدی به اندروید بخشیدند و به آوردن رابط کاربری MiUI، رقیب جدی برای کمپانی‌های دیگر شدند و مشخص بود که قرار است در آینده روی این موضوع سرمایه‌گذاری کنند.

این رابط کاربری به شکل اعجاب‌آوری، تجربه بسیار دلچسب و روانی را در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد و استفاده از این رابط کاربری برای هر نوع قشر کاربری بسیار ساده و کاربردی بود. این برای شیائومی بسیار حائزاهمیت بود؛‌ چون آن‌ها نرم‌افزار اختصاصی خودشان را به سخت‌افزار خودشان منتقل می‌کردند که به آن‌‌ها اجازه می‌داد که راجع به توسعه و تشکیل یک اکوسیستم جدید جاه‌طلبی کنند.

اما اگر به خط تولید‌های شیائومی بریم، سری گوشی‌های ردمی به شکل ملموسی می‌درخشند. گوشی‌هایی که برداشت متفاوتی از گوشی‌های اندرویدی را ارائه می‌دهند و بازار گوشی‌های اقتصادی را به شکل اعجاب‌آوری درو کرده‌اند. این گوشی‌ها به طرز چشم‌گیری افزایش فروش داشتند و جذابیت فروش بالای ردمی‌ها اینجاست که، آن‌ها بدون هیچ قرارداد با فروشگاه‌های فیزیکی یا حتی داشتن یک فروشگاه اختصاصی و تنها به صورت آنلاین،‌ فروش خود را بدین شکل افزایش دادند.

یکی از دلایل معروفیت کمپانی شیائومی، این بود که آن‌ها توانستند به طور متمرکز،‌ روی بازار هند تمرکز کنند و با استراتژی‌های سنتی فرش گوشی‌های هوشمندشان، توانستند جامعه بزرگی از علاقه‌مندان به فناوری را به سمت خود بیاورند. به خاطر جمعیت بالای هند و با توجه به این که قیمت اولیه گوشی‌ شیائومی بسیار به‌صرفه بود، طولی نکشید که نام شیائومی بر سر زبان‌ها افتاد.

اما کمپانی شیائومی آماده برداشتن قدم بعدی بود؛ قدم بعدی این بود که گوشی‌هایش رابه دو دسته Mi و Redmi تقسیم‌بندی کند و این‌گونه بود که خط تولید گوشی‌های ردمی هم به کارخانه شیائومی آمد و شیائومی برنامه‌ریزی کرده بود که سری گوشی‌های ردمی به یکی از برگ‌ برنده‌های اقتصادی و سودآور این کمپانی بدل شود که تا حد زیادی هم موفق شد.

اگر بخواهیم به صورت دقیقٰ‌تر مثالی آشنا برای شما بزنیم، می‌توانید سری می و ردمی را درست مثل سری گوشی‌های S و A سامسونگ بدانیم که در آن‌ها تفاوت‌های فاحشی وجود دارد اما هر دو گوشی برای قشری که برنامه‌‌ریزی شده‌اند، بسیار مناسب و خواستنی است.

اما چه تفاوت‌هایی میان گوشی‌های ردمی و شیائومی وجود دارد که احتمالا از آن‌ها خبر ندارید. در این مقاله به چند نکته اشاره خواهیم کرد که شاید دانستن آن‌ها خالی از لطف نیست.

کیفیت ساخت گوشی‌های هوشمند

وقتی راجع به گوشی‌های سری Mi صحبت می‌کنیم، این گوشی‌ها برای افرادی ساخته شده است که استفاده‌های سنگینی از گوشی هوشمند خود دارد. این گوشی‌ها به جدیدترین و قوی‌ترین سخت‌افزارهای روز مجهز هستند و برای افرادی ساخته شده است که در طول روز استفاده‌های زیادی از گوشی خود دارند.

این موضوع می‌تواند شامل گیمرهایی باشد که بازی‌های سنگینی مثل Call of Duty Mobile را روی گوشی خود اجرا می‌کنند؛ یا حتی تولیدکننده‌های محتوایی که از گوشی خود برای فیلم‌برداری و تدوین ویدیو و عکس بهره می‌برند. این افراد با پرداخت پول بیشتر، گوشی‌های Mi را تهیه می‌کنند که در مقایسه با گوشی‌های ردمی، قیمت بیشتری دارند.

اما گوشی‌های ردمی، گوشی‌های ارزان‌تری هستند که سخت‌افزارشان از لحاظ قدرت از گوشی‌های Mi عقب می‌مانند؛ اما کمپانی شیائومی سعی می‌کند که در این گوشی‌های هوشمند بیشترین ویژگی‌ها را قرار بدهد که کاربرهای معمول گوشی‌های هوشمند با پرداخت قیمت نه چندان زیاد‌، بتوانند از گوشی خود بهترین استفاده ممکن را ببرند.

گوشی‌های ردمی خط تولید متنوعی دارند؛ بدین خاطر که کمپانی شیائومی قصد دارد که با ساخت گوشی‌های میان‌رده و اقتصادی بیشتر، هر نوع سلیقه و کاربری را پوشش بدهد اما گوشی‌های سری می بسیار کمتر از گوشی‌های ردمی هستند. بدین خاطر که این گوشی‌ها باید سلایق افراد زیادی را پشتیبانی کنند اما گوشی‌های پرچمدار به خاطر سخت‌افزار قدرتمندشان می‌توانند هر نوع کاربری را پوشش بدهند.

کیفیت دوربین گوشی‌ها

مشخصا با خریدن گوشی‌های سری Mi از کیفیت عکس و تصویربرداری بیشتری برخوردار خواهید بود. شیائومی برای ان گوشی‌‌ها، از آخرین فناوری‌های روز دوربین استفاده می‌کند. این فناوری‌ها می‌تواند شامل لنزهای قدرتمند، دقیق‌تر و البته بزرگ‌تر باشد و به خاطر وجود پردازنده قوی‌تر، ویدیو و تصاویر بهتری در گوشی‌های می ثبت می‌شوند.

اما یکی از ضعف‌های گوشی‌های ردمی بدون شک دوربین آن است؛‌ بدین خاطر که این دوربین‌ها تنها در حدی کافی هستند که بتوانید عکس‌های معمولی را ثبت کنید و اگر انتظار دوربین قدرتمند برای عکس‌برداری و فیلم‌برداری حرفه‌ای از گوشی خود را دارید، بهتر است که سراغ گوشی‌های هوشمند پرچندار شیائومی یعنی سری Mi بروید.

هم‌چنین از لحاظ قابلیت و فیچر‌های دوربین، گوشی‌های هوشمند سری Mi بسیار مجهزتر هستند و قابلیت‌های جذابی همچون لرزشگیر اپتیکال تصاویر، حالت دستی، فلش دوگانه و حتی حالت Vlog دارند که این ویژگی‌ها در سری ردمی پیدا نمی‌شوند و اگر هم قرار داشته باشند، به قدرت و دقت سری‌های پرچمدار شیائومی نخواهد بود.

پس اگر سراغ گوشی‌های ردمی می‌روید، باید در نظر داشته باشید که سری ردمی، عکس‌ها و ویدیوهای کاملا متوسطی را برداشت می‌کنند و نمی‌توانید انتظار بیشتری از آن داشته باشید. پس در انتخاب و خرید خود حتما دقت کنید. اگر قرار است که از گوشی خود برای عکاسی و فیلم‌برداری استفاده کنید، نمی‌توانید چندان روی گوشی‌های ردمی حساب کنید.

طراحی گوشی‌ها

ابتدا از سری ردمی شروع می‌کنیم؛ از لحاظ ساخت،‌ سری ردمی بسیار جذاب و به طور کلی خوب است. به خصوص این که سری ردمی طی چند وقت اخیر طراحی تمام تخت را به خود گرفته است که تا حدی کاربرها را به یاد گوشی‌های آیفون می‌اندازد و افرادی که طراحی تخت گوشی‌ها را دوست دارند، کاملا از خوش‌دستی، اندازه و طراحی این گوشی‌ها راضی خواهند بود.

اما زمانی که راجع به گوشی‌های سری Mi صحبت می‌کنیم،‌ شیائومی همیشه سعی می‌کند که متفاوت ظاهر شود. بر خلاف خیلی از کمپانی‌های گوشی‌سازی مثل سامسونگ یا اپل،‌ شیائومی سعی می‌کند که تفاوتی در طراحی‌های پرچمدارهایش قائل شود و همیشه به نوعی از ترندهای روز دنیای فناوری استفاده می‌کند.

اما زمانی که گوشی‌های Mi را در دست خود می‌گیرید، کاملا متوجه می‌شوید که یک گوشی پریمیوم را در دست خود دارید و موادی که در توسعه و ساخت این گوشی‌ها استفاده شده، به مراتب بهتر از سری ردمی است. اما بحث طراحی گوشی‌ها بیشتر موضوعی سلیقه‌ای است و بعضی‌ها هستند که از لحاظ طراحی، بیشتر گوشی‌های ردمی را ترجیح می‌دهند.

خرید دوربین شیائومی

به‌روزرسانی نرم‌افزاری

کمپانی شیائومی اختلاف فاحشی را میان دو گوشی‌های Mi و Redmi در زمینه به‌روزرسانی نرم‌افزاری پیاده‌سازی کرده است. گوشی‌های سری می بسیار زودتر از گوشی‌های ردمی به‌روزرسانی‌های مهم و جدید را دریافت می‌کنند؛‌ هم‌چنین بعضی از ویژگی‌هایی که در به‌روزرسانی نرم‌افزاری سری گوشی‌های ردمی قرار دارد، در به‌روزرسانی نرم‌افزاری سری ردمی نیست.

متاسفانه در بعضی از به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری سری ردمی، باگ‌هایی مشاهده می‌شود که بسیار عجیب است. بدین خاطر که گوشی‌های ردمی بسیار مدل‌های بیشتری در مقایسه با گوشی‌های سری می دارند و تهیه کردن به‌روزرسانی بی‌نقص برای این گوشی‌ها در مقایسه با گوشی‌های می بسیار سخت‌تر است.

اما به‌روزرسانی نرم‌افزاری ردمی هم در نهایت کار خود را انجام می‌دهند و اگر باگ‌هایی که البته خیلی زود رفع باگ می‌شوند را از نظرها پاک کنیم، ویژگی‌های نرم‌افزاری جالبی در سری ردمی وجود دارند که به لطف این به‌روزرسانی نرم‌افزاری به گوشی‌های ردمی اضافه می‌شوند.

پردازنده

فکر نکنم نیازی به توضیح باشد که در این زمینه، کدام سری گوشی‌ها برنده است. گوشی‌های سری می از آخرین مدل‌‌های سخت‌افزاری پشتیبانی می‌کند و همیشه پردازنده‌های قدرتمند متعلق به این سری گوشی است. پس اگر برایتان بسیار مهم است که گوشی شما آخرین پردازنده‌های بازار را داشته باشد،‌ باید سراغ سری گوشی‌های Mi بروید.

اما سری گوشی‌های ردمی همیشه سخت‌افزار قدرتمندی ندارند و معمولا از سخت‌افزارهای معمولی و کمی قدیمی‌تر استفاده می‌کنند که توانایی انجام کارهای عادی را دارند. البته با این پردازنده‌ها می‌توانید بازی‌های موبایلی هم انجام بدهید؛ البته انتظار نداشته باشید که بتوانید تنظیمات گرافیکی بازی‌ها را در آخرین حالت قرار بدهید.

استقامت

اینجا بخش درخشش گوشی‌های ردمی است. به خاطر این که گوشی‌های پرچمدار در این روزها از پنل‌های شیشه‌ای استفاده می‌کنند که احتمال شکست آن‌ها بسیار بیشتر از گوشی‌های فلزی است. گوشی‌های سری ردمی معمولا از فلز متال ساخته شده‌اند؛ با این که گوشی‌های متال و فلزی احتمال برداشتن خط و خش روی آن‌ها وجود دارد، اما احتمال خرد شدن و شکستن آن‌ها بسیار کمتر از گوشی‌های پرچمداری است که از پنل‌های شیشه‌ای استفاده می‌کنند.

با این که گوشی‌های ردمی بسیار ارزان‌قیمت‌تر هستند، اما به خاطر استفاده از جنس فلز، استقامت آن‌ها به مراتب بیشتر از سری Mi است. البته این موضوع بدین شکل منطق پیدا می‌کند که پنل‌های شیشه‌ای بسیار گران‌تر از فلز هستند و به همین خاطر است که گوشی‌های ردمی با وجود مستحکم بودن، قیمت کمتری دارند.

 

تجربه کاربری

باز هم سری Mi برنده این بخش است؛ تجربه کاربری گوشی‌‌های سری می به خاطر داشتن قابلیت‌های نرم‌افزاری بیشتر، بسیار بهتر هستند و کسانی که گوشی‌‌های پرچمدار شیائومی را تهیه می‌کنند، می‌توانند کاملا متوجه تفاوت‌ آن‌ها با سری ردمی بشوند؛ به طور کلی نرم‌افزار MiUI سری می، تافته‌ای جدابافته در این زمینه هستند.

اما نباید از تجربه کابری ردمی غافل شد؛ بدین خاطر که سری ردمی با توجه به قیمت بسیار کمی که در مقایسه با سری گوشی‌های Mi دارند،‌ قابلیت‌های بسیار خوبی را ارائه می‌دهند و نمی‌توان به آن خرده‌ای گرفت. هم‌چنین سری ردمی به خاطر وسعت بیشتر کاربرهایی که دارند، سعی شده تا تجربه کاربری آن بسیار ساده و سرراست‌تر از گوشی‌‌های پرچمدار شیائومی باشد.

تفاوت دیگری میان این دو گوشی وجود ندارد، به همین راحتی تفاوت میان این دو گوشی مشخص می‌شود.

نرم‌افزارهای تبلیغاتی

شاید این سوال را از خود پرسیده باشید که سود گوشی‌های ردمی برای کمپانی شیائومی کم است اما این‌طور نیست. یکی از روش‌های درآمدزایی شیائومی بدین شکل است که در حات پیش‌فرض گوشی‌‌های ردمی، تبلیغات قرار می‌دهند. این تبلیغات در حالت‌های مختلف مثل پوش نوتیفیکیشن یا قرار دادن بعضی از اپلیکیشن‌ها مثل نت‌فلیکس یا اسپاتیفای در گوشی‌‌های ردمی قرار می‌گیرند.

اما گوشی‌های سری Mi به خاطر پریمیوم بودنشان هیچ تبلیغی را شامل نمی‌شوند. یعنی زمانی که گوشی را روشن می‌کنید، به جز اپلیکیشن‌های اصلی شیائومی، هیچ اپلیکیشن اضافه دیگری قرار ندارند و آن‌ها را باید از گوگل پلی یا نرم‌افزارهای شخص ثالث دریافت کنید. این یکی از بهترین ویژگی‌های گوشی‌های سری Mi است.

حسگر اثر انگشت

این بخش را نمی‌توان به عنوان نکته مثبت و منفی قلمداد کرد؛ این بخش به نوعی مورد اهمیت است که سلیقه شما را در بر خواهد گرفت. معمولا گوشی‌سری پرچمدار شیائومی یعنی سری Mi حسگر اثر انگشتشتان زیر صفحه نمایش قرار دارد و با گذاشتن انگشت خود روی صفحه نمایش، می‌توانید سریعا گوشی را قفل‌گشایی کنید.

اما گوشی‌های میان‌رده و سری ردمی معمولا از حسگر اثر انگشت پنل کناری استفاده می‌کنند که با استفاده از دکمه پاور، می‌توانید انگشت خود را به گوشی بشناسانید و از آن استفاده کنید. البته حسگر اثرانگشت کنار پاور معمولا استقامت بیشتری در مقایسه با حسگر اثرانگشت زیر صفحه نمایش شیشه‌ای گوشی‌ها دارد.

صفحه نمایش

گوشی‌های سری می صفحه نمایش بهتری در مقایسه با گوشی‌های ردمی دارند؛ بدین خاطر که از پنل‌های جدیدتر و پیشرفته‌تر استفاده می‌کنند. هم‌چنین به خاطر پنل‌های قدرتمندتر،‌ ترکیب و تراکم رنگ در گوشی‌های سری Mi به مراتب بیشتر از سری ردمی است. از لحاظ نرخ نوسازی گوشی‌ها، هر دو گوشی سری می و ردمی معمولا از ۹۰ تا ۱۲۰ هرتز را پشتیبانی می‌کنند.

سری گوشی‌های ردمی هم صفحه نمایش قابل قبولی را دارند و تنها نکته‌ای که شاید در آن به گوشی‌های سی می ببازند، تراکم رنگ است. البته گوشی‌های ردمی معمولا وضوح تصویر کمتری از گوشی‌های سری می دارند و گوشی‌های سری می معمولا رزولوشن 4K دارند.

پورت‌ها

چند سالی است که گوشی‌های هوشمند پرچمدار، پورت‌های کمتری در مقایسه با گذشته و البته گوشی‌های میان‌رده دارند. گوشی‌های میان‌رده علاوه بر پورت شارژ اصلی خود، جک هدفون ۳.۵ میلی‌متری هم در خود جای داده‌اند که با استفاده از آن، می‌توانید هدفون و AUX را به راحتی به گوشی خود متصل کنید.

گوشی‌های سری می، جک هدفون ۳.۵ میلی‌متری را ندارند و از پورت تایپ سی باید هم برای شارژ کردن و هم برای استفاده از هدفون و هندزفری استفاده کنید. البته کمپانی شیائومی برخلاف خیلی از کمپانی‌های دیگر راه‌حلی برای این موضوع قرار داده است که در بخش بعدی به آن اشاره خواهیم کرد.

لوازم جانبی و بسته‌بندی

بسته‌بندی گوشی‌های Mi بسیار زیباتر و پریمیوم‌تر از سری ردمی هستند و زمانی که گوشی خود را خریداری می‌کنید، کاملا متوجه می‌شوید که یک گوشی کاملا حرفه‌ای و پرچمدار خریده‌اید. گوشی‌های شیائومی چه پرچمدار و چه اقتصادی،‌ به هیچ‌وجه هندزفری ندارند و باید آن را به صورت جداگانه تهیه کنید.

یکی از ویژگی‌های مثبت گوشی‌های پرچمدار، جبران کردن نبود پورت ۳.۵ میلی‌متی هدفون است. شیائومی در جعبه گوشی‌های پرچمدار خود، تبدیل تایپ سی به جک ۳.۵ میلی‌متری قرار داده است که استفاده از هدفون‌های AUX برای کاربرها بسیار راحت‌تر باشد.

البته ماجرا اینجا ختم نمی‌شود؛ در جعبه گوشی‌های شیائومی چه می و چه ردمی، قاب ژله‌ای گوشی‌هایش قرار گرفته است که معمولا هیچ کمپانی چنین کاری را انجام نمی‌دهد و شیائومی جز معدود کمپانی‌هایی است که چنین گزینه‌ای را در اختیار کاربرهایش قرار می‌دهد.

بقیه موارد بسته‌بندی در گوشی‌های شیائومی طبق معمول، شامل سنجاق پین درگاه سیم‌کارت، کابل تایپ سی و آداپتر شارژر آن است؛ ناگفته نماند که دفترچه راهنمای گوشی‌ هوشمند شما هم بعد از باز کردن جعبه گوشی، اولین موردی است که رویت می‌شود که البته قابل پیش‌بینی بود.

جمع‌بندی

به طور کلی، می‌توان با قطعیت گفت که گوشی‌های سری می، برای کاربرهایی که نیاز به پردازش سنگین‌تر مثل تولید محتوا، عکاسی و فیلم‌بردار باکیفیت و البته اجرای بازی‌های موبایلی دارند، بسیار انتخاب بهتری است و شیائومی همیشه در رده توسعه‌دهندگان قدرتمند گوشی‌های پرچمدار قرار می‌گیرد.

اما اگر قصددارید که گوشی هوشمندی بگیرید که بتواند کارهای روزمره و عادی شما را انجام بدهد و قیمت مقرون به صرفه‌ای داشته باشد، سری ردمی برای شما ساخته شده است. سری ردمی با توجه به قیمتی که دارد، ویژگی‌ها و فیچرهای بسیار خوبی را به کاربرهایش ارائه می‌دهد.

نظر شما چیست؟

مقایسه و بررسی مشخصات لپ تاپ شیائومی و هووای

اولین نفری باشید که نظر میدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *