نقد و بررسی شیائومی

همه چیز در مورد تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2

معرفی تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2

 تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2

در پانزدهم نوامبر 2022 ، کوالکام از پردازنده جدید سری اسنپ دراگون خود رونمایی کرد اگر چه هنوز فاصله زیادی با رسیدن اولین گوشی‌های دارای تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 وجود دارد، اما پیشرفت بی‌نظیر این پردازنده موجب شده است تا بسیاری از افراد خواستار کسب اطلاعات بیشتر در مورد آن باشند.

کوالکام قول داده است که این پردازنده‌ها تا پایان سال ۲۰۲۲ به سازندگان گوشی‌های اندرویدی ارائه شود تا بتوانند از نسل جدید اسنپ دراگون در محصولات خود استفاده کنند. در ادامه متن با شیائومی‌ سیتی همراه باشید تا به بررسی ویژگی‌های جدید این پردازنده جذاب بپردازیم.

پردازنده Kryo موجود در تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2

در قلب تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 ، پردازنده Kryo قرار گرفته است. این پردازنده از معماری به‌روزشده Armv9 استفاده می‌کند اما با استفاده از طراحی 4 نانومتری TSMC ساخته شده است. این پردازنده دارای یک هسته Cortex-X3 با کلاک 3.2 گیگاهرتز خواهد بود و از پیکربندی جدید 1+4+3 به جای 1+3+4 معمولی استفاده می‌کند.

شاید بپرسید این پیکربندی جدید به چه معنی است؟ در واقع این پردازنده به جای سه هسته معمولی، چهار هسته خواهد داشت. افزودن یک هسته اضافی باعث بهبود عملکرد در برنامه‌های پیچیده مانند بازی‌های آنلاین می‌شود؛ یعنی همان جایی که چندین هسته بزرگ مورد نیاز است. کوالکام می‌گوید که این پردازنده جدید می‌تواند تا 35 درصد عملکرد سریع‌تری را به نسبت نسل قبلی اسنپ دراگون ارائه دهد.

در کنار هسته اصلی، دو هسته Cortex-A715 و دو Cortex-A710 با فرکانس 2.8 گیگاهرتز قرار گرفته‌اند. این طراحی بدان دلیل است که هسته‌های A715 فقط از معماری 64 بیتی پشتیبانی می‌کنند؛ بنابراین دو هسته A710 وجود دارند تا اطمینان حاصل شود که برنامه‌های قدیمی 32 بیتی رها نیز به‌خوبی اجرا می‌شوند تا کاربران مشکلی از این لحاظ نداشته باشند.

تمام هسته‌های Cortex-A510 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز کار می‌کنند. ممکن است تصور کنید که داشتن هسته‌هایی با کارایی بیشتر موجب بدتر شدن عمر باتری می‌شود اما کوالکام اعلام کرده است که بازده مصرفی تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 نسبت به سال گذشته 40 درصد بهبود یافته است.

پردازنده گرافیکی Adreno

سی‌پی‌یو جدید ممکن است در اجرای سریع برنامه‌‌ها موجب عملکرد بهتری شود اما برای گیمرها پردازنده گرافیکی Adreno از اهمیت بیشتری برخوردار است.تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 با عملکرد گرافیکی 25 درصد سریع‌تر، دقیقا مانند سال 2021 پیشرفت‌های بزرگی را به رخ می‌کشد. مهم‌ترین قدرت این پردازنده گرافیکی، پشتیبانی از فناوری ری تریسینگ (Ray Tracing) یا ردیابی پرتو است.

این فناوری پرتوهای منفرد نور را شبیه‌سازی می‌کند تا رندر سایه‌ها، بازتاب‌ها و خود منابع نور را بهبود بخشد. ری تریسینگ در سال‌های اخیر (به‌ویژه پس از عرضه کنسول پلی‌استیشن ۵) اهمیت خاصی پیدا کرده است اما در دنیای بازی‌های موبایل فناوری نسبتا نوینی به حساب می‌آید.

کوالکام در حال همکاری با بزرگ‌ترین ناشران بازی‌های رایانه‌ای موبایل (از جمله Tencent) است تا تکنولوژی ردیابی پرتو را وارد جریان اصلی صنعت بازی‌سازی کند. تراشه اسنپ دراگون ۸ نسل دو می‌تواند مهم‌ترین ابزار کوالکام برای پیشبرد مقاصد خود و البته ارائه تجربه بهتر و گرافیکی جذاب‌تر به کاربران باشد.

قابلیت‌های عکاسی تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2

کوالکام در تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2  یک پردازشگر اختصاصی هوش مصنوعی را ابداع کرده است که این موجب عملکرد بهتر تراشه مد نظر در زمینه عکاسی مي‌شود. به طور کلی یعنی این که دوربین تلفن شما می‌تواند مستقیما ویژگی‌هایی مانند تشخیص چهره، فوکوس خودکار و لایه‌بندی (تفکیک عناصر پیش‌زمینه و پس‌زمینه یک عکس) را به صورت real time اعمال کند.

اگر چه این فناوری در زمینه ثبت عکس‌هایی که سوژه در آن‌ها تحرکی ندارد چندان اهمیت نخواهد داشت اما همین واحد هوش مصنوعی می‌تواند به شما کمک کند تا بتوانید از سوژه‌های متحرک (به خصوص بچه‌ها، حیوانات خانگی، ورزشکاران و…) تصاویر جذاب‌تری ثبت نمایید.

ساعت هوشمند شیائومی

اتصالات تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2

همان‌طور که انتظار می‌رفت تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 دارای تکنولوژی فایو جی (5G) یکپارچه با استفاده از هر دو پهنای باند mmWave و Sub-6 خواهد بود؛ البته کوالکام برای بهبود عملکرد این فناوری چندین ترفند خاص را به کار گرفته است.

این تراشه از نسل جدید وای‌فای یعنی وای‌فای نسل هفت نیز پشتیبانی می‌کند. وای‌فای نسل هفت می‌تواند سرعت‌های بالاتری را به کاربران ارائه دهد. وای‌فای هفت بر پایه Wi-Fi 6E با پشتیبانی از باند 6 گیگاهرتز (علاوه بر 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز) ساخته شده است. با استفاده از این فناوری می‌توانید انتظار سرعتی برابر با 5.8 گیگابایت بر ثانیه را داشته باشید.

البته تا زمانی که روترهای Wi-Fi 7 به طور گسترده در دسترس قرار نگیرند این ویژگی اهمیتی نخواهد داشت اما حداقل در سال‌های آینده می‌توانید بدون مشکل از این فناوری بهره ببرید.

گوشی‌های دارای تراشه اسنپ دراگون ۸ نسل دو می‌توانند صدای فراگیر را با ردیابی پویا به شما ارائه دهند به طوری که هنگام گوش دادن به موسیقی، تماشای فیلم یا بازی می‌توانید تغییر جهت صدا را به طور کامل حس کنید. پشتیبانی از بلوتوث 5.3 یکی دیگر از ویژگی‌های جذاب این پردازنده جدید از کوالکام است.

هوش مصنوعی تراشه

عملکرد فرایندهای مربوط به هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی به لطف پیشرفت‌هایی که در پردازنده هسته‌ای Hexagon AI و سیستم‌های هوش مصنوعی مختص کوالکام انجام شده در سراسر جهان در حال بهبود است؛ بنابراین جای تعجب نیست که پردازنده اسنپ دراگون ۸ نسل دو نیز از کلیه تکنولوژی‌های هوش مصنوعی پشتیبانی کند.

تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 به کمک هوش مصنوعی خود به کاربران کمک می‌کند تا از فرایند سوختگی صفحات اولد یا OLED BURNING جلوگیری کنند. یکی از جذاب‌ترین کاربردهای هوش مصنوعی در گوشی‌های موبایل، امکان عدم نمایش نوتیفیکیشن‌ها در زمانی است که صورت شما توسط قابلیت FACE UNLOCK تشخیص داده نمی‌شود.

علاوه بر این، دیگر نیازی به استفاده از گزینه چرخش خودکار یا AUTO ROTATE وجود ندارد زیرا تلفن همراه شما می‌تواند با استفاده از هوش مصنوعی تشخیص دهد که سر شما در چه حالتی قرار گرفته است. همچنین می‌توانید بدون نیاز به باز کردن قفل گوشی، کیو آر کدها را اسکن کنید.

نتایج بنچمارک تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2

تراشه مد نظر به تازگی معرفی شده و کوالکام هنوز نتایج بنچمارک رسمی آن را اعلام نکرده است؛ بنابراین در این زمینه باید به آمارهای غیر رسمی تکیه کنیم.

اولین نتایج لو رفته Geekbench برای اسنپ دراگون ۸ نسل دوم (روی گلکسی اس ۲۳) چند روز پیش در دسترس کاربران قرار گرفت. این نتایج خبر از سرعت کلاک 3.36 گیگاهرتز می‌دهد.

گوشی Galaxy S23 در بخش تک‌هسته‌ای، امتیازی برابر با 1524 و در بخش چند هسته‌ای 4597 را کسب کرده است. این امتیاز با آیفون‌های سال گذشته مجهز به A15 Bionic برابری می‌کنند. البته باز هم باید بر این نکته تاکید کنیم که امتیازهای ارائه‌شده غیررسمی هستند و جهت کسب امتیازات معتبر باید تا زمان بیرون آمدن محصولات دارای این تراشه قدرتمند صبر کرد.

سخن پایانی

سعی کردیم در این مطلب شما عزیزان را با تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2  آشنا کنیم. پردازنده جدید کوالکام با ترکیب کردن ویژگی‌های مختلفی در زمینه هوش مصنوعی و همچنین به‌کارگیری تکنولوژی‌هایی مانند ردیابی پرتو، به یکی از قوی‌ترین پردازنده‌های موجود در بازار تبدیل خواهد شد.

متاسفانه، احتمالا محصولات دارای این پردازنده تا انتهای سال ۲۰۲۲ به بازار نخواهند آمد. بازده مصرف انرژی آن نیز نسبت به پردازنده نسل قبلی کاهش چشمگیری داشته است که به معنای افزایش عمر باتری است.

همه چیز درمورد تراشه snapdragon

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *