آموزش

نرخ نوسازی در الی سی دی موبایل و تلویزیون | رفرش ریت چیست ؟

آیا می دانید رفرش ریت چیست ؟

 رفرش ریت چیست ؟

انتظارات کاربران از وسایل دیجیتالی بر اساس چگونگی بهره‌برداری آن‌ها، از این ابزارها متغیر است. گیمرها، یا افرادی که به بازی‌های ویدئویی علاقه‌ دارند، به دنبال مانیتورهایی با نرخ تازه‌سازی بالا هستند تا تجربه بازی خود را ارتقا دهند. در حالی که یک صفحه نمایش که نتواند با سرعت بازی‌های سریع‌السیر همگام شود و تصاویر با کیفیت را به نمایش درآورد، هرگز گزینه‌ای مناسب برای آن‌ها نخواهد بود.

از سوی دیگر، این موضوع برای افرادی که با استفاده از تلفن همراه هوشمند به بازی میپردازند هم وجود دارد. پس به این سوال می‌رسیم، نرخ تازه‌سازی نمایشگر دقیقاً به چه معناست؟ این مفهوم چه تأثیری بر تجربه کاربران دارد؟ در این مقاله، تصمیم داریم همه چیز در مورد رفرش ریت در الی سی دی موبایل و تلویزیون را مورد بررسی قرار دهیم. در نتیجه پیشنهاد می کنیم تا پایان محتوا رفرش ریت چیست؟ با ما در وب‌سایت شیائومی سیتی همراه باشید.

تعریف رفرش ریت (نرخ تازه سازی )

شاید عبارت رفرش ریت و فریم ریت برای شما کمی گمراه کننده باشد. همین مسئله موجب شده تا ما ابتدا به توضیح این موضوع بپردازیم تا شما با آگاهی بیشتر برای خرید تلویزیون و تلفن همراه هوشمند اقدام کنید. نرخ تجدید یا نرخ نوسازی (رفرش ریت) صفحه نمایش، به میزان به روزرسانی تصویر نمایشگر در هر ثانیه گفته می شود که با واحد هرتز اندازه گیری می شود. برای مثال یک نمایشگر 100 هرتزی در هر ثانیه 100 قادر است 100 بار تصویر خود را به روز کند. 

در ادامه بهتر است بیان کنیم این شاخص برای سنجش کیفیت نمایش حرکت، پخش ویدیوها، بازی‌ها و حتی تجربه کاربری اهمیت زیادی دارد. این نکته را در نظر داشته باشید، داشتن نرخ تازه سازی بالا، معمولاً به بهبود کیفیت تصویر و ارائه حرکتی نرم و طبیعی در دستگاه‌های مذکور منجر می‌شود.

شاید برای شما سوال پیش بیاید رفرش ریت با چه واحدی اندازه گیری می شود؟ در پاسخ به این سوال باید ذکر کنیم، این نرخ با واحد هرتز نشان داده می شود. برای مثال اگر رفرش ریت یک تلویزیون 60hz باشد، یعنی این تلویزیون توانایی نشان دادن 60 تصویر مختلف در هر ثانیه را دارد.

✔️ جهت مشاهده قیمت تلویزیون شیائومی کلیک کنید.

تغییرات رفرش ریت چه تأثیری بر تصویر دارد؟

این سوال یکی از متداول ترین سوالاتی است که تا به امروز توسط بسیاری از کاربران مطرح شده است. در ادامه تصمیم داریم به سه نمونه از تغییرات رفرش ریت که روی تصویر به صورت مستقیم تاثیر می گذارند اشاره کنیم و هر یک را به صورت مجزا بررسی نماییم.

کاهش سوسو زدن صفحه نمایش

در صفحه‌های نمایش CRT قدیمی، یک نرخ تجدید یا رفرش ریت پایین باعث چشمک زدن صفحه نمایش می شود که این مسئله موجب خستگی چشم میگردید. با افزایش این نرخ، این مشکلات کاهش می‌یابند.

بهبود عملکرد در بازی‌ها

برای بازی‌های ویدیویی، رفرش ریت بالاتر به معنای نمایش تصاویر با سرعت و دقت بیشتر است، در واقع رفرش ریت بالا به بازیکنان اجازه می‌دهد تا به حرکات حساس‌تر باشند و واکنش‌های سریع‌تری داشته باشند. در نتیجه میتوان به این نتیجه رسید که تغییرات رفرش ریت در کیفیت بازی، تجربه گیمر و حتی میزان لذت بردن گیمر از بازی تاثیر مستقیم دارد.

پیمایش روان تر

در فعالیت‌های مرتبط با صفحه نمایش مانند خواندن، جستجو در وب، تماشای ویدیو و غیره نرخ رفرش ریت بالاتر به نمایش تصاویری صاف و بدون تاری کمک می‌کند، این امر پردازش اطلاعات را برای کاربران آسان‌تر می‌کند.

انواع رفرش ریت تلویزیون

تنوع رفرش ریت در تلویزیون‌ها، به تعداد فریم‌های قابل نمایش توسط تلویزیون در هر ثانیه بستگی دارد. واحد سنجش این نرخ، هرتز است. هرچه این نرخ بیشتر باشد، تصاویر واضح‌تر داشته و حرکات صاف‌تری را مشاهده خواهیم کرد. به عنوان نمونه، تلویزیونی با نرخ تازه‌سازی ۶۰ هرتز قادر است ۶۰ فریم را در هر ثانیه به نمایش بگذارد، در حالی که تلویزیونی با نرخ ۱۲۰ هرتز می‌تواند ۱۲۰ فریم را در هر ثانیه نشان دهد. این نکته را در نظر داشته باشید انواع نرخ تازه سازی، برای کاربرد خاص خود را دارند. برای مثال نرخ تازه سازی 60 هرتز برای محتوای با حرکت کم مناسب است. منظور از این نوع محتوا (مشاهده فیلم سینمایی، سریال و برنامه های خبری) است.

در ادامه بهتر است به سراغ نرخ تازه سازی برویم که برای بازی، مشاهده برنامه های ورزشی و فیلم های اکشن مناسب است. این دسته از محتوا را با نام محتوا با حرکت زیاد می شناسند. نرخ تازه سازی برای این نوع محتوا، 120 هرتز می باشد. نرخ 144 هرتز بیشتر برای بازی های ویدیویی آنلاین، استفاده از فضای مجازی و ویدیو های VR مناسب است و نرخ رفرش ریت 240 هم که به دلیل داشتن حرکت فوق العاده بالا، برای بازی های سه بعدی مناسب است.

✔️ جهت مشاهده و خرید گوشی شیائومی کلیک کنید.

رفرش ریت تلویزیون 

اگر به دنبال اطلاعات دقیق در مورد نرخ رفرش ریت تلویزیون هستید، می‌توانید به بخش مشخصات فنی در دفترچه راهنمای تلویزیون یا وب‌سایت سازنده مراجعه کنید. در این بخش، جزئیاتی از جمله نرخ تازه‌سازی تصویر با عنوان Refresh Rate و معمولاً با واحد هرتز (Hz) ذکر می‌شود.

برخی از تلویزیون‌ها همچنین دارای قابلیت‌های پیشرفته‌ای هستند که نرخ تازه‌سازی را افزایش می‌دهند، این قابلیت‌ها با نام‌هایی مانند MotionFlow XR یا TruMotion شناخته می‌شوند و نرخ تازه‌سازی فعال‌شده توسط این فناوری‌ها به صورت جداگانه در مشخصات فنی ذکر می‌گردد.

توجه داشته باشید که برخی تلویزیون‌ها ممکن است برای هر ورودی تصویر نرخ تازه‌سازی متفاوتی داشته باشند. در این حالت، شما قادر خواهید بود که نرخ تازه‌سازی را برای هر ورودی به صورت مستقل تنظیم نمایید. این امکان به شما کمک می‌کند تا بر اساس نوع محتوایی که مشاهده می‌کنید، بهترین تجربه تماشای تلویزیون را داشته باشید.

رفرش ریت گوشی 

در این بخش از محتوا تصمیم داریم به بررسی چگونگی فعال یا غیرفعال کردن رفرش ریت در گوشی‌های اندرویدی بپردازیم، زیرا در حال حاضر شرکت شیائومی، اپل و غیره این قابلیت را بر روی گوشی های هوشمند خود قرار داده اند.

این تنظیم معمولاً از طریق بخش تنظیمات (Settings) گوشی قابل دسترسی است. بسته به مدل گوشی شما، ممکن است بتوانید نرخ تجدید صفحه نمایش را به ۹۰ یا ۱۲۰ هرتز یا حتی هر دو تنظیم کنید. برای اعمال این تنظیمات باید ابتدا وارد بخش تنظیمات (Settings) گوشی هوشمند خود شوید. درگام دوم به سراغ منوی تنظیمات بروید و در آن به دنبال گزینه‌ی نمایش و روشنایی (Display & Brightness) یا مشابه آن بگردید.

در این بخش، گزینه‌ی نرخ تجدید صفحه (Screen Refresh Rate)  یا مشابه آن را انتخاب کنید. پنجره‌ای باز خواهد شد که به شما امکان می‌دهد نرخ تجدید خود را تنظیم کنید. گزینه‌ها معمولاً بین بالا (High) و استاندارد (Standard) یا مشابه آن‌ها متغیر است.

به طور کلی، انتخاب گزینه‌ی (High) باعث می‌شود که تمام برنامه‌ها با نرخ تجدید بالاتری اجرا شوند. این تنظیم برای تمام برنامه‌ها اعمال می‌شود، زیرا گوشی برای هر برنامه نرخ تجدید مجزایی در نظر نمی‌گیرد. در هر صورت، برخی برنامه‌ها ممکن است از اجرا با نرخ تجدید بالا خودداری کنند، که این موضوع معمولاً در برخی برنامه‌هایی که از نرخ‌های تجدید ۹۰ یا ۱۲۰ هرتزی پشتیبانی نمی‌کنند، مشاهده می‌شود.

آیا رفرش ریت و فریم ریت با یکدیگر تفاوت دارند؟

بسیاری از افراد بر این باور هستند که فریم ریت و رفرش ریت تفاوتی با هم ندارند، اما این مسئله اصلا درست نیست زیرا این دو با یکدیگر فرق می کنند. همانطور که متوجه شده اید، رفرش ریت به تعداد فریم هایی که یک نمایشگر در هر ثانیه نمایش می دهد گفته می شود. یعنی رفرش ریت 60 هرتز در هر ثانیه 60 فریم اطلاعات نمایش می دهد. این در صورتی است که فریم ریت به تعداد فریم که در یک ویدیو، بازی و محتوای گرافیکی دیگر در هر ثانیه نمایش داده می شود می گویند. برای مثال فریم ریت 30 یعنی در هر ثانیه 30 تصویر به نمایش در بیاید.

نتیجه گیری

در این محتوا اطلاعات دقیقی در مورد رفرش ریت در اختیار شما قرار دادیم. در مجموع هر فرد باید بر اساس نوع کاربری خود از کامپیوتر و دیگر دستگاه‌ها، سیستمی را انتخاب کند که با نیازهای او سازگار باشد. به عنوان مثال، افرادی که برای کارهای خود به نمایشگری با طیف گسترده‌ای از رنگ‌ها و کنتراست بالا نیاز دارند، باید از نمایشگرهایی استفاده کنند که با فناوری ComfyView تجهیز شده‌اند.

در همین حال، گیمرها و دوست‌داران بازی‌های کامپیوتری باید به دنبال نمایشگرهایی با نرخ تازه‌سازی بالا باشند. نرخ تازه‌سازی بالا در مانیتورها اطمینان می‌دهد که تصاویر با فریم ریت بالا در بهترین کیفیت ممکن نمایش داده می‌شوند. استفاده از سیستم‌های نامناسب می‌تواند کیفیت تجربه کاربری را کاهش دهد. در نهایت امیدواریم محتویات موجود در این مقاله تواسنته باشد مفهومی کامل و پاسخی جامع به سوال رفرش ریت چیست؟ داده باشد.

معرفی بهترین نمایشگرهای موبایل و تلویزیون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *