آموزش

TDS متر چیست ؟

بررسی این که TDS متر چیست ؟

سختی سنج آب یا TDS متر چیست ؟

آیا تا به امروز چیزی در مورد سختی آب شنیده اید؟ همانطور که میدانید دستگاه تصفیه آب توسط بسیاری از افراد استفاده می شود. دلیل استفاده از این دستگاه سختی بالا اب است. سختی آب یکی از مشکلاتی است که ممکن است در آب آشامیدنی وجود داشته باشد. این مشکل به دلیل وجود املاح و ناخالصی های محلول در آب است.

املاح و ناخالصی های محلول در آب را با عنوان «کل جامدات محلول در آب» با TDS که مخفف Total disolved solid می باشد، نام می برند. در ادامه بهتر است ذکر کنیم در حال حاضر دستگاهی به نام سختی سنج آب به بازار عرضه شده است که شما میتوانید از آن برای بررسی سختی آب استفاده کنید. ما در این محتوا تصمیم داریم شما را با این دستگاه بیشتر آشنا کنیم، به همین دلیل پیشنهاد می کنیم تا پایان محتوا سختی سنج آب یا TDS چیست؟ با ما همراه باشید.

سختی سنج آب یا TDS متر

سختی سنج آب یا TDS متر ابزاری است که برای اندازه گیری میزان کل مواد جامد محلول در آب (TDS) استفاده می شود. عبارت TDS به معنای کل جامدات محلول در آب است. این پارامتر مقدار ذرات جامد محلول در آب اعم از مواد آلی و غیرآلی (معدنی) را تعیین می کند. مواد محلول در آب ممکن است از نظر ماهیت «آلی» یا «معدنی» باشند. مواد غیر آلی (معدنی) حل شده در آب شامل: مواد معدنی، فلزات و گازها می باشند. TDS  آب به ppm  (قسمت در میلیون) یا mg/li بیان می گردد. هر چه مقدار TDS  آب بیشتر باشد میزان املاح در آن بیشتر بوده و می گویند که آب سنگین تر است. زمانی که TDS کم باشد (حدوداً کمتر از ppm 60) ، آب مزه‌ی تلخ پیدا می کند. مقدار TDS در آب مقطر پایین‌تر از ppm 5 و یا برابر با صفر است. در نهایت بهتر است ذکر کنیم سختی سنج آب یا TDS متر به شما کمک می کند تا به صورت دقیق میزان سختی آب را بررسی کنید.

✔️ از سایر تجهیزات سلامتی شیائومی دیدن فرمایید .

آشنایی با انواع سختی سنج آب یا TDS متر

در این بخش از محتوا سختی سنج آب یا TDS متر چیست تصمیم داریم شما را با انواع دستگاه سختی سنج با TDS متر آشنا کنیم. در ابتدا بهتر است بدانید سختی سنج آب ها در انواع مختلفی تولید می شوند که از لحاظ میزان دقت و ابعاد دستگاه قابل دسته بندی هستند.

زمانی که تصمیم دارید برای خرید دستگاه TDS سنج اقدام کنید در گام اول میزان دقت دستگاه را در اولویت قرار دهید. اگر بخواهیم سختی سنج آب را از لحاظ میزان دقت مورد بررسی قرار دهیم، به دو دسته دستگاه سختی سنج آب خانگی و دستگاه سختی سنج آب آزمایشگاهی تقسیم می شوند. در ادامه باید به این نکته هم اشاره کنیم که  این دستگاه از لحاظ ابعاد هم به دو دسته ( سختی سنج آب قابل حمل و سختی سنج آب رومیزی) تقسیم می شوند. در ادامه شما را با دستگاه سختی سنج آب خانگی و دستگاه سختی سنج آب آزمایشگاهی بیشتر آشنا خواهیم کرد

سختی سنج آب خانگی

انواع دستگاه سختی سنج آب خانگی از دقت کمتری برخوردار می باشند اما سختی سنج آب آزمایشگاهی دقت بسیار بالایی دارند. به شکل عمومی سختی سنج خانگی با دقت 10 ppm عرضه می شوند. به این معنا که میزان املاح آب را تا 10 واحد کمتر یا بیشتر از میزان واقعی نشان می دهند. البته این دقت برای کارهای خانگی کافی می باشد.

سختی سنج آب آزمایشگاهی

سختی سنج آب آزمایشگاهی دقت های بالاتری دارند که با توجه به نوع دستگاه متفاوت است. با این حال حداقل دقت برای یک سختی سنج آب آزمایشگاهی 1 ppm می باشد.

ویژگی های سختی سنج آب یا TDS متر چیست ؟

 

اگر این سوال در ذهن شما وجود دارد که ویژگی های سختی سنج آب یا TDS متر چیست بهتر است ذکر کنیم دستگاه سختی سنج آب دارای ویژگی های متعددی است که بهتر است قبل از خرید آن از این ویژگی های مطلع شوید زیرا مطلع شدن از این ویژگی ها میتواند به شما کمک کند تا با دید باز و آگاهی کامل برای خرید دستگاه سختی سنج اب اقدام کنید. در نتیجه پیشنهاد می کنیم هنگام انتخاب سختی سنج آب به ویژگی های زیر توجه کنید:

دقت اندازه گیری

یکی از مواردی که حتما باید در هنگام خرید دستگاه TDS متر به آن توجه کنید میزان دقت اندازه گیری دستگاه است. این نکته را در نظر داشته باشید دقت اندازه گیری سختی سنج آب بسیار مهم است. سختی سنج های با دقت بالاتر، نتایج دقیق تری ارائه می دهند.

محدوده اندازه گیری

محدوده اندازه گیری سختی سنج آب باید متناسب با نیاز شما باشد. اگر قصد دارید میزان TDS آب را در محدوده وسیعی اندازه گیری کنید، باید از سختی سنج آب با محدوده اندازه گیری گسترده استفاده کنید.

قابلیت حمل

همانطور که در بخش بررسی انواع دستگاه سختی سنج آب ذکر کردیم این دستگاه در دو نوع تولید می شود. در نتیجه اگر قصد دارید سختی سنج آب را به طور مرتب حمل کنید، باید از سختی سنج آب قابل حمل استفاده کنید.

برای مثال قلم تست کیفیت آب شیائومی مدل XMTDS01YM میتواند برای شما یک گزینه خوب باشد، قلم تست کیفیت آب شیائومی مدل XMTDS01YM یک دستگاه کوچک و قابل حمل است که برای اندازه گیری میزان کل مواد جامد محلول در آب (TDS) استفاده می شود. این دستگاه دارای دقت 10ppm است و می تواند میزان TDS آب را در محدوده 0 تا 1000ppm اندازه گیری کند.

قیمت

قیمت یکی از پارامترهایی است که باید در هنگام خرید این دستگاه مورد توجه قرار داده شود. پارامتر های زیادی وجود دارد که میتواند بر روی قیمت آن تاثیر بگذارد. برای مثال بهتر است ذکر کنیم قیمت سختی سنج آب به مواردی همچون مدل دستگاه، کیفیت دستگاه و ویژگی های آن بستگی دارد.

نکات ایمنی در هنگام استفاده از سختی سنج آب

زمانی که تصمیم میگیرید از این دستگاه استفاده کنید باید برخی از نکات را در نظر بگیرید و بعضی از موارد را رعایت کنید تا به دستگاه آسیب نرسد. شاید برای شما سوال پیش بیاید نکات ایمنی در هنگام استفاده از سختی سنج آب یا TDS چیست؟

در پاسخ به این سوال باید ذکر کنیم ، ابتدا از قرار دادن سختی سنج آب در آب داغ یا جوش خودداری کنید زیرا این کار میتواند باعث از بین رفتن این دستگاه شود. از سوی دیگر پس از استفاده از سختی سنج آب، آن را با آب تمیز بشویید، چون این کار باعث افزایش عمر و افزایش دقت آن می شود. در نهایت هم پیشنهاد می کنیم از افتادن و ضربه خوردن به سختی سنج آب جلوگیری کنید.

TDS متر چه پارامترهایی را انداز ه گیری نمی کند ؟

پیش از خرید هر گونه دستگاه سختی سنج بهتر است بدانید این دستگاه ها قادر به اندازه گیری چه پارامتر هایی در آب نیستند .ویژگی هایی که دستگاه سختی سنج خانگی قادر به اندازی گیری آ نیست عبارت است از :

میزان سلامت آب

افزایش عدد نمایش داده شده در دستگاه TDS متر به تنهایی دلیل بر ناسالم بودن آب نیست .ممکن است آب آشامیدنی دارای محلولی از کلسیم ،پتاسیم و منیزم باشد و مواد مضری داخل آن وجود نداشته باشد .  در بررسی آب های معدنی باید گفت حتی آب معدنی نیز میزان TDS پایینی ندارد .

مواد شیمیایی و فلزات محلول در آب

همان طور که در تعریف TDS متر پیشتر گفتیم این دستگاه قادر به اندازه گیری جامدات حل شده در آب است اما این دستگاه ممکن است آلاینده هایی مانند داروها ، سرب و انواع آفت کش ها ی مضر را شناسایی نکند .

نوع آلاینده ها

قلم تست کیفیت آب نمی تواند نوع آلاینده های آب را تشخیص دهد . سختی سنج ها غلظت مواد جامد حل شده در آب را اندازه گیری می کنند اما قادر به تشخیص نوع آن نیستند . بنابراین نمی توانید دقیق مطلع شوید که جامداتی در آب حل شده است از طرفی تمامی جامدات حل شده در آب نیز مضر نیستند .

تاثیر فیلتراسیون آب

به کمک دستگاه سختی سنج می توانید میزان اثر بخشی دستگاه تصفیه آب خود را در حذف مواد محلول در آب بسنجید اما در نظر داشته باشید برای نزدیک بودن تست شما به واقعیت دقت اندازه گیری دستگاه TDS سنج یکی از فاکتورها محسوب می شود .

 

پس به صورت کلی می توان گفت سختی سنج میزان رسانایی و غلظت مواد جامد حل شده در آب را تشخیص داده و قادر به تشخیص سلامت آب ، میزان آلاینده ها و فلزات آب نیست .

چرا باید سختی سنج آب خریداری کنیم؟

دلایل زیادی وجود دارد که میتواند شما را مجاب کند تا برای خرید این دستگاه اقدام نمایید. شایان ذکر است بدانید بروز سختی آب می تواند دلایل همچون (وجود مواد معدنی مانند کلسیم و منیزیم و…)   داشته باشد. وجود این دلایل میتواند باعث بروز برخی عوارض شوید که یکی از آن ها رسوب گذاری در وسایل آشپزخانه مانند کتری و سماور و حتی لوله های آب است. دانستن میزان TDS به شما کمک می کند تا تصمیم بگیرید که آیا از دستگاه سختی گیر آب استفاده کنید یا خیر ؟

اگر شما با استفاده از سختی سنج آب یا TDS متر برای بررسی این نوع از آب اقدام نکنید و از سختی آب مطلع نشوید مطمئنا با استفاده از آن به وسایل و بدن خود آسیب خواهید زد  .

 

 

نتیجه گیری

مطمئنا تا قبل از مطالعه این محتوا اطلاعات دقیقی در مورد دستگاه سختی سنج آب در اختیار نداشته اید اما در حال حاضر میدانید سختی سنج آب یا TDS متر چیست. این نکته را در نظر داشته باشید سختی سنج آب ابزاری ضروری برای اندازه گیری میزان TDS آب است. این ابزار می تواند به شما کمک کند تا حدودی نه به صورت کامل از کیفیت آب آشامیدنی خود مطمئن شوید و عملکرد دستگاه های تصفیه آب خود را کنترل کنید. سختی سنج آب ها در انواع مختلفی تولید می شوند که از لحاظ میزان دقت و ابعاد دستگاه قابل دسته بندی هستند. درنهایت امیدواریم محتویات موجود در مقاله سختی سنج آب یا TDS متر چیست ؟ بتواند به شما کمک کندتا با دید باز و آگاهی کامل برای خرید TDS متر اقدام کنید.

 

بررسی این که آیا تصفیه هوا شیائومی ارزش خرید دارد؟

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *