اخبار شیائومی

شیائومی اپل چینی

شیائومی اپل چینی ، شیائومی آماده می شود تا خود را به عنوان اپل چین بازتعریف کند!

شیائومی که دومین تولید کننده بزرگ گوشی هوشمند در جهان است، استاد اختراع مجدد است و هر چیزی از پلو پز تا اسکوترهای الکتریکی را تولید می کند. اگر همه چیز طبق نقشه پیش برود شیائومی تا سال 2024 و پیش از اپل، خودروی الکتریکی را روانه بازار خواهد کرد.

اما  با وجود کمبود تراشه های الکتریکی، که مشکلی جهانی است، در پکن با مشکل مواجه خواهد بود. با اینکه چین از حداکثر ظرفیت شرکت های بزرگ تکنولوژی استفاده می کند اما سهام شیائومی هنگ کنگ 50 درصد از ارزش خود را طی یک سال گذشته از دست داده است و به حدود 1.5 دلار آمریکا رسیده است. تحلیگران می گویند که شتاب رشد شیائومی به این بستگی دارد که آیا می تواند خریدارن داخلی را مجاب کند محصولاتش را خریداری کنند یا خیر.

در فوریه گذشته بنیان گذار و مدیر ارشد اجرایی شیائومی، لی جون، اپل و سامسونگ را به چالش کشید و بیان کرد که شیائومی طی سه سال به بزرگترین فروشنده برند پریمیوم چین تبدیل خواهد شد. لی طی یک پست در Weibo که یک شبکه اجتماعی چینی است، اظهار داشت: «این یک نبرد مرگ و زندگی است.»

چرا به شیائومی اپل چین گفته می شود؟

مدل های جدید آیفون همواره الهام بخش تولید کنندگان دیگر بوده است و اخیرا بسیاری از گوشی های هوشمند مشابه یکدیگر شده اند. طراحی برخی از گوشی های هوشمند شیائومی و حتی برخی از محصولات شیائومی نیز مشابه اپل بوده است. اما کدام یک از این گوشی ها و محصولات دارای طراحی مشابه بوده اند؟

گوشی های شیائومی مشابه اپل

همچون هر برند دیگری، شیائومی نیز می تواند برخی از محصولات و نرم افزارش را مشابه اپل طراحی کرده و بسازد. ویژگی های مشابه ویژگی های به کار رفته در محصولات اپل، در بسیاری از محصولات شرکت های دیگر نیز یافت می شوند.

ویژگی هایی همچون: رابط کاربری، طراحی گوشی های هوشمند و تبلت ها. این موضوع به این دلیل است که اپل اغلب راهکارهای متفاوتی را به نسبت دیگر تولید کنندگان ارائه می دهد. آخرین نمونه از این تشابه، به نسخه MIUI 11 و پس از آن بر می گردد. در رابط کاربری MIUI 11 نشانگر باتری و ویژگی تمام صفحه بسیار شبیه به iOS بوده اند.

کنترل پنل نیز در MIUI 12 به کلی باز سازی شده است و ظاهر جدیدی دارد. باید توجه داشت که این طراحی نیز کاملا مشابه کنترل پنل iOS بوده است. تنها یک سری جزئیات متفاوت بوده است. بعلاوه انیمیشن های به کار رفته نیز مشابه بوده اند.

ویجت های جدید به کار رفته در iOS 14 از اولین باری که به بازار آمدند، مورد توجه قرار گرفتند . ویجت های اندروید نیز برای سالیان متمادی به طراحی مشابهی داشته اند که بسیار کسل کننده و قدیمی بوده اند. در MIUI 12.5 ویجت های هوشمندی را می بینیم که بسیار شبیه به ویجت های به کار رفته در iOS هستند.

ماوس شیائومی

Mi 8

گوشی شیائومی Mi 8 در سال 2018 به بازار آمد که بسیار مشابه Apple iPhone X بوده است. طراحی دوربین پشتی و بریدگی صفحه نمایش بسیار شبیه به استایل طراحی iPhone X است. از طرف دیگر با به روز رسانی گوشی هوشمند Mi 8 به MIUI 12 می توان دید که از نظر نرم افزاری نیز بسیار مشابه iOS است. این گوشی در عملکرد و در زمان خود می توانست با گوشی iPhone XS به رقابت بپردازد. Mi 8 جزو یکی از بهترین گوشی هایی است که شیائومی تا کنون تولید کرده است.

Mi A1

گوشی هوشمند Mi A1 اولین گوشی شیائومی تولید شده تحت سری Android One بوده است که در سال 2017 معرفی شد. طراحی دوربین پشتی گوشی و خطوط آنتن بسیار مشابه iPhone 7 Plus است. نسبت نمایشگر 16:9  است که دقیقا همان نسبت نمایشگر آیفون است. اما از نظر سخت افزاری iPhone 7 Plus از Mi A1 بهتر بوده است. می توان گفت که Mi A1 نسخه ارازان تر iPhone 7 Plus بود.

اکنون دیگر واضح است که چرا به شیائومی، اپل چین گفته می شود. طراحی های مشابه، تشابه های MIUI و iOS و حتی تبلیغات محصولات شیائومی نیز مشابه تبلیغات اپل بوده است. همه اینها پاسخ به سوال مد نظر است.

عملکرد با وجود تشابه

این موضوع درست است که شیائومی از طراحی های اپل در برخی از محصولات خود استفاده می کند اما شیائومی از نظر عمر باتری، عملکرد و دوربین از اپل بهتر عمل کرده است. شیائومی از نظر عمر باتری نسبت به تمامی برندها من جمله اپل برتری دارد چرا که از گوشی های میان رده تا پرچم دار از باتری هایی با عمر بالا استفاده می کند که به هیچ وجه باتری های گوشی های اپل با شیائومی قابل مقایسه نیستند.

در مقایسه میان نمایشگر نیز شیائومی همچون اپل از نمایشگرهای AMOLED با کیفیت استفاده می کند که از نظر قیمتی نیز مقرون به صرفه هستند. در مقایسه قیمتی بدون شک شیائومی برنده میدان است چرا که نسبت ارزش خرید به قیمت بالایی را ارائه می دهد. می توان عملکرد مشابه یا بهتری را نسبت به اپل با قیمت های پایین تری داشت.

از نظر دوربین نیز می توان مقایسه درستی را انجام داد. هم شیائومی و هم اپل دوربین های بسیار خوبی را در محصولات پرچمدار خود عرضه کرده اند که در مواردی یکدیگر را شکست می دهند. یک مزیت نرم افزاری دوربین شیائومی این است که از آنجایی که با سیستم عامل اندروید کار می کند از نظر نرم افزاری بسیار انعطاف پذیر بوده و با استفاده از اپ هایی همچون GCam که اپ دوربین گوگل است می توان کیفیت عکاسی را بالا برد و از گزینه های بسیاری که در اختیارتان قرار می دهد استفاده کنید.

IOS دارای بسیاری از ویژگی ‌های داخلی، مانند پیام‌ رسانی متنی که با اینترنت و از طریق Apple ID کار می کند یا Memoji ها که اموجی های مخصوص آیفون هستند، می باشد؛ با این حال شیائومی نیز از اپل عقب نمانده است. می دانیم که شیائومی از طراحی های اپل بسیار استفاده کرده است و هرچند از دیدگاه برخی امری غیر اخلاقی است اما نتیجه مثبتی به همراه داشته است، چرا که بدون نیاز به خرید یک برند بسیار گران قیمت، ویژگی های زیادی را دریافت می کنیم. شیائومی با قیمت معقولانه و مقرون به صرفه خود، در این راه بسیار بیشتر از اپل ارائه می دهد. عمر باتری عالی، محدوده قیمت، عملکرد و کیفیت دوربین عرضه های شیائومی با قیمتی مناسب هستند.

 

سخن پایانی

شیائومی و شرکت های بسیار دیگری از طراحی های اپل استفاده می کنند چرا که طراحی های اپل همواره از دیگر شرکت ها متمایز بوده است. شیائومی قصد دارد طی سه سال آینده به بزرگترین تولید کننده گوشی های هوشمند در چین تبدیل شود و اپل و سامسونگ را پشت سر بگذارد و هم اکنون دومین تولید کننده بزرگ گوشی های هوشمند در جهان است. از همین رو از طراحی های موجود اپل استفاده کرده تا جای این شرکت را در چین بگیرد. طراحی های مشابه گوشی های هوشمند و مشابهت های نرم افزاری خود بیانگر استفاده شیائومی از طراحی های اپل است. به همین دلیل به شیائومی، اپل چین نیز گفته می شود. استفاده از طراحی های اپل نباید به معنای کیفیت پایین محصولات در نظر گرفته شود چرا که قضیه کاملا خلاف این موضوع است و در موارد بسیاری شیائومی اپل را شکست می دهد.

بررسی و مقایسه مقایسه گوشی شیائومی و آیفون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *