فهرست مطالب
معرفی راههای افزایش امنیت گوشی شیائومی
گوشیهای همراه ما حالا دیگر بخش مهمی از زندگیمان شدهاند و اطلاعات شخصی و حتی محرمانه خود را در آن نگهداری میکنیم. همین مسئله باعث میشود که برای افزایش امنیت این اطلاعات، بیشتر تلاش کنیم و دست به دامان راهکارهای موثرتری شویم. در این مطلب قصد داریم شیوههایی را معرفی کنیم که عمل به آنها میتواند امنیت گوشی شیائومی را افزایش دهد و خیالمان را راحت کند.
اهمیت حفظ امنیت گوشی موبایل
پیش از آنکه به نکات و روشهای افزایش امنیت بپردازیم، باید اول بدانیم که این مسئله چرا مهم است. گوشیهای موبایل ما محلی برای ذخیره انواع اطلاعات حساس و مهم و شخصی هستند. خیلی از مواقع حتی ممکن است رمزهای عبور خود را نیز در گوشی یادداشت کنیم (که البته کار درستی نیست ولی تقریبا همه این کار را انجام میدهند).
همین مسئله دلیل محکمی است که ما را مجاب کند به سراغ شیوههایی برویم که به کمک آنها میشود امنیت گوشی را افزایش داد. با اینهمه هنوز عده زیادی به این مسئله فکر نمیکنند و پیش خودشان تصور میکنند که کاملا حواسشان هست و تمام نکات امنیتی را رعایت کردهاند. آنها فکر میکنند همان تنظیمات پیشفرض گوشی کافی است و نیازی به انجام اقدامات اضافهتر نیست. اما چه تضمینی برای این کار وجود دارد؟
برخی هم فکر میکنند که چون اطلاعات مهمی در گوشی خود ندارند، هکرها هم کاری با آنها ندارند و نیاز نیست اقدامات خاصی برای افزایش امنیت انجام دهند. همین طرز تفکر باعث میشود که کار هکرها راحت شود و اطلاعاتی را به دست بیاورند که شما شاید فکرش را نمیکردید بشود از آنها سوءاستفاده کرد. بهتر است برای حریم خصوصی و امنیت خودمان احترام بیشتری قائل شویم.
نکاتی برای بهبود امنیت گوشیهای هوشمند شیائومی
اخاذی، جعل هویت، کلاهبرداری، سرقت اطلاعات بانکی و رمزهای عبور، تنها نمونههایی از خطرهایی است که اگر تلفن همراه خود را از لحاظ امنیتی تقویت نکرده باشید، با آنها مواجه خواهید شد. به دلیل اهمیت این مسئله، قصد داریم نکاتی را در ادامه بیان کنیم که به بهبود امنیت گوشی همراه شما کمک میکنند.
اصلیترین اقدامات حفاظتی که در گوشیهای موبایل اندرویدی میتوانید انجام دهید، به شرح زیر هستند:
- بهروزرسانی سیستم عامل:گوشیهای موبایل اندرویدی طی دورههای مختلف اقدام به انتشار آپدیت نرمافزارهای خود میکنند. این کار با هدف رفع نواقص احتمالی امنیتی و بهبود سایر موارد در گوشی موبایل انجام میشود. به همین خاطر است که بهروز نگه داشتن سیستم عامل گوشی، یکی از سادهترین و ابتداییترین روشهایی است که باعث میشود امنیت تلفن همراه شما کمتر به خطر بیفتد.
- تنظیمات Google Security:سیستم عامل اندروید با سرویسهای گوگل پلی سازگاری دارد؛ از این رو میتوان از روشهای حفاظتی آن در موبایلهای اندروید هم بهره برد. کاربر هنگام مواجهه با تلاش برای ورودهای نامعتبر از جانب دیگران، پیام اخطار دریافت میکند. بهعلاوه، سرویسهای گوگل این امکان را هم فراهم میکنند که بتوانید دسترسی افرادی را که قصد داشتند وارد حسابتان شوند، مسدود کنید.
- محدودیتهای دسترسی:دستگاههای موبایل امروزه خود شامل موارد امنیتی متعددی از جمله رمز عبورهای عددی پیچیده یا الگوهای مختلف، تشخیص اثر انگشت، تشخیص چهره یا مواردی از این دست هستند. بهترین راه این است که دستکم یک یا ترکیبی از این روشها را روی دستگاه خود فعال کنید.
این موارد، شامل راهکارهایی میشدند که در گوشیهای اندروید وجود دارند. اما فارغ از اینها، میخواهیم چند توصیه را در بخشهای بعدی بیان کنیم که عمل به آنها در افزایش امنیت گوشیهای شما کمککننده خواهد بود.
- قفل نگه داشتن گوشی
تفاوتی ندارد کجا و در چه شرایطی هستید؛ ضرورت دارد که دستگاه موبایل خود را همیشه پس از اینکه کارتان تمام شد، قفل کنید. برای این کار میتوانید هم از الگوها استفاده کنید و هم از رمز عبور.
سعی کنید الگوی پیچیدهتری بسازید و فقط با کشیدن چند خط ساده همهچیز را تمام نکنید. از طرفی این پیچیدگی نباید آنطور باشد که خودتان هم الگو را فراموش کنید! در این صورت ممکن است اعصابتان خرد شود یا خسته شوید و کلا از تنظیم الگو چشمپوشی کنید. حقیقت آن است که با رعایت همین نکات ساده هم میتوانید امنیت گوشی خود را تقویت کنید.
از الگو که بگذریم، تعیین پینکد شش رقمی در گوشیهای شیائومی هم گام دیگری است که مفید خواهد بود. معمولا رمز عبورهای متداول و رایج چهار رقمی (مثل ۱۲۳۴یا سال تولد) در معرض خطر بیشتری قرار میگیرند. وجود یک رمز عبور شش رقمی میتواند از مخاطرات کم کند.
با مراجعه به مسیر تنظیمات>رمزعبور و امنیت (Settings> Passwords and security) در گوشیهای شیائومی خود اعم از ردمی یا پوکو، میتوانید الگو یا پینکد دلخواه خود را تعیین کنید.
✔️ برای خرید گوشی شیائومی کلیک کنید . |
- دانلود اپلیکیشن تنها از منابع و فروشگاههای رسمی و معتبر
یکی از بزرگترین مخاطراتی که ممکن است برای امنیت گوشیهای همراه به وجود بیاید، از طریق دانلود نرمافزار از منابع ناشناس اتفاق میافتد. این نرمافزارها میتوانند آلوده به بدافزار باشند. بدافزارها برنامههای مخربی هستند که میتوانند اطلاعات شما را به سرقت ببرند و به دستگاهتان آسیب برسانند.
به همین خاطر توصیه میشود از مرجع معتبری مثل فروشگاه گوگل پلی برای دانلود برنامههای خود استفاده کنید. فروشگاه برنامههای اندرویدی برنامهها را بررسی میکند تا مطمئن شود که مشکلی ندارند و آسیبی به دستگاه کاربران نمیزنند. اگر چنین باشد اقدام به حذف برنامههای مخرب از فهرست خود میکند.
زمانی که قصد دانلود نرمافزار جدیدی دارید، وارد بخش تنظیمات امنیتی (Security Setting) شوید. دنبال بخشی بگردید که این عبارت در آنجا نوشته شده است: Allow downloads from unknown sources و تیک آن را بردارید. این کار باعث میشود که برنامهها را فقط از منابع معتبر و شناختهشده دانلود کنید.
- دسترسیهای اپلیکیشنها
برنامههای موبایلی برای اجرا شدن معمولا از شما دسترسیهای مختلفی میگیرند. این دسترسیها میتواند شامل اتصال به وای فای، دفتر تلفن، پیامهای متنی، تماسها، حافظه داخلی و موارد دیگر باشند. با توجه به کاربرد مختلف اپلیکیشنها، باید ببینید که آیا دسترسیهای خواستهشده با آن اپلیکیشن مطابقت دارد یا اینکه آن برنامه دسترسیهای مازادی از شما میخواهد؟
مثلا اگر یک برنامه دانلود کردهاید که با آن عکسهای خود را ویرایش کنید، این برنامه ممکن است از شما دسترسی به تاریخچه تماسها یا پیامها را بخواهد.
این همانجایی است که باید شک کنید که یک برنامه ویرایش تصویر چه نیازی به دسترسی به این اطلاعات دارد؟ کاربران گوشیهای اندروید و MIUI میتوانند دسترسیهای نرمافزارها را از قسمت تنظیمات حذف کنند. برای این کار پس از ورود به Setting روی برنامهها (Apps) کلیک کنید و سپس به قسمت مجوزها (Permissions) بروید. در نهایت هم روی گزینه مدیر مجوزها (Permission Manager) کلیک کنید و موارد دلخواه را تغییر دهید.
- رمزهای عبور را روی دستگاه تلفن خود ذخیره نکنید
بهترین کار برای نگهداری رمزهای عبور، به خاطر سپردن آنهاست. اگر این کار برایتان سخت است، میتوانید از برنامههای مدیریت پسورد استفاده کنید؛ البته حواستان باشد که برنامه را از منبع معتبری دانلود کرده باشید.
در برخی مواقع، کاربران رمزهای خود را در مرورگرها یا یادداشت ذخیره میکنند. درست است که این کار باعث میشود سریعتر وبگردی کنید و به حسابهای مختلف خود به راحتی دسترسی داشته باشید، اما اگر گوشی شما گم شود یا آن را بدزدند، هرکسی میتوانند به تمام اطلاعات درون آن دسترسی پیدا کند. خواه این اطلاعات مربوط به شبکههای اجتماعی باشد، خواه حسابهای بانکی.
به همین خاطر است که توصیه میشود رمز عبور خود را در موبایل ذخیره نکنید یا دستکم اگر میبینید لازم است این کار را انجام دهید، نرمافزار مدیریت پسورد را دانلود کنید و امنیت دادههای خود را افزایش دهید.
- از اطلاعات خود پشتیبان بگیرید
همهمان میدانیم که باید از اطلاعات خود بکاپ بگیریم؛ ولی چند نفرمان این کار را انجام میدهند؟ باید یادمان باشد که سرقت یا گم شدن گوشی، تنها یکی از مخاطرات احتمالی است و آسیبهای نرمافزاری و سختافزاری هم به همان میزان خطرناک هستند و میتوانند باعث از دست رفتن دادههای تلفن همراهمان شوند.
بکاپ گرفتن به شما اجازه میدهد که از اطلاعات خود محافظت کنید و آنها را در فضای ابری یا دستگاه دیگری نگهداری کنید. عکسها، ویدیوها، پیامها، برنامهها و سایر موارد را میتوانید از این طریق ذخیره کنید. برای انجام این کار در گوشیهای شیائومی ، به مسیر زیر بروید:
تنظیمات (Settings)> درباره تلفن (About phone)> بکاپ و بازیابی (Backup and restore)
سپس میتوانید یک نسخه پشتیبان روی موبایل خود، یا کامپیوتر یا فضای ابری شیائومی تهیه کنید.
- پرهیز از استفاده از شبکههای وای فای عمومی
شبکههای باز وای فای در اماکن عمومی، دادههای کاربر را رمزگذاری نمیکنند و این کار کاملا مورد استقبال هکرهاست. اتصال به یک شبکه عمومی ریسکهای بالایی دارد. هرکسی میتواند به سادگی یک حمله جانانه ترتیب دهد.
اشخاص متخلف میتوانند سیگنال وای فای را ردیابی کنند و در نقش یک واسطه، به دستگاه تلفن شما دسترسی پیدا کنند. به همین خاطر است که توصیه میکنیم وقتی از خانه خارج میشوید، وای فای گوشی را خاموش کنید تا اتفاقی موبایلتان به شبکههای عمومی متصل نشود و خطری پیش نیاید.
- از VPN استفاده کنید
ویپیانها برنامههایی هستند که دادههای سطح اینترنت را رمزگذاری و حفاظت میکنند. این کار دقیقا در مواقعی که به یک شبکه وای فای عمومی متصل میشوید، کمککننده خواهد بود.
برنامههای مختلفی برای ویپیان وجود دارند که هر یک مزایایی دارند. میتوانید در گوگل پلی جستجو کنید و بهترینشان را انتخاب و نصب کنید. همچنین میتوانید از مرورگر اپرا استفاده کنید که خود شامل VPN هم هست. نرمافزارهای دیگری هم وجود دارند که برخی از آنها رایگان و برخی پولی هستند و از هر دو میتوانید استفاده کنید.
- لوکیشن دستگاه را فعال کنید
اگر موبایل شما دزدیده شود یا آن را گم کنید، فعال بودن لوکیشن به شما کمک میکند در زمان واقعی محل آن را پیدا کنید. میتوانید از گزینههای موجود استفاده کنید و کارهایی مثل قفل از راه دور یا حذف دادهها را انجام دهید تا نگران دسترسی افراد دیگر به گوشی خود نباشید. در موبایل شیائومی خود نیز میتوانید این قابلیت را فعال کنید و امنیت گوشی را افزایش دهید.
جمعبندی
حفظ امنیت گوشیهای موبایل، مساوی است با حفظ اطلاعات و دادههای مهم و شخصی ما که اگر به خطر بیفتند، میتوانند آسیبهای جدی به بار بیاورند. گوشیهای اندرویدی چه از برند شیائومی باشند و چه از برندهای دیگر، یکسری موارد امنیتی را به طور پیشفرض در خود دارند که رعایت آنها باعث بهبود امنیت میشود.
اما فارغ از این موارد، در نظر گرفتن نکات دیگری مثل بکاپ گرفتن، عدم اتصال به شبکههای وای فای عمومی یا پرهیز از ذخیره رمزهای عبور و اطلاعات مهم در دستگاه موبایل نیز میتوانند این امنیت را به حداکثر برسانند.