آموزش

نحوه استعلام و انتقال مالکیت گوشی موبایل در سامانه همتا

آموزش نحوه استعلام و انتقال مالکیت گوشی موبایل در سامانه همتا

استعلام و انتقال مالکیت گوشی موبایل

چند سال پیش، استعلام مالکیت گوشی‌های همراه چندان اهمیتی نداشتند. شما می‌توانستید گوشی هوشمند خود را خریداری کرده و سیم‌کارتتان را در این گوشی‌ها قرار بدهید و از آن استفاده کنید. هیچ محدودیتی در استفاده این گوشی‌ها وجود نداشت و نیازی به نگرانی در این زمینه نداشتید.

اما زمانی که قانون رجیستری گوشی‌های هوشمند در کشور ما فعال شد، استعلام اصالت و مالکیت گوشی در زمان خرید گوشی‌های چه نو و چه دست دوم، ضروری شد که این موضوع با مزایا و معایب خودش همراه بود. مشکلاتی که شاید این روزها بعضی از مالک‌های گوشی موبایل  با آن‌ها همراه باشد و نکات مثبتی که خیال خیلی‌ها را راحت کرده است.

در ادامه این مقاله کمی بیشتر راجع به استعلام و انتقال مالکیت گوشی همراه در سامانه همتا صحبت خواهیم کرد. با بلاگ شیائومی سیتی همراه باشید.

چرا باید استعلام و انتقال مالکیت گوشی همراه را جدی بگیریم؟

زمانی که رجیستری گوشی همراه به عنوان یک قانون در کشور ما شناخته شد، خیلی‌ها هنوز مطمئن نبودند که رجیستری گوشی‌های موبایل به چه دردی می‌خورد و از چه لحاظ، این کار می‌تواند به افراد کمک کنند. گوشی‌های هوشمند در گذشته قیمت زیادی نداشتند و زمانی که گوشی‌های هوشمند را خریداری می‌کردید، کسی چندان مایل نبود که مالکیت خودش را روی گوشی موبایلش ثبت کند.

اما زمانی که گوشی‌های موبایل قیمت بیشتری پیدا کردند و گوشی‌های لوکس و گران‌قیمت به بازار آمدند، قیمت این گوشی‌ها حتی به اندازه یک اتومبیل هم رسیده بود. اینجا بود که نداشتن یک سند مالکیت درست روی گوشی‌های هوشمند باعث شد تا سودجویان و دزدها، از این فرصت سواستفاده کنند و با فروش گوشی‌هایی که از راه‌های نادرست به دست آورده بودند، دست به کاسبی پرسودی بزنند .

اما با آمدن رجیستری گوشی‌های موبایل ، یک راه سیستمیک باز شد تا صاحبان گوشی‌های موبایل بتوانند با توجه به شماره سریال گوشی موبایل و شماره سیم‌کارتی که به نام خودشان است، مالکیت گوشی‌های هوشمند را برعهده بگیرند و با استعلام مالکیت گوشی‌های مختلف، حالا میشد متوجه شد که صاحب اصلی هر گوشی هوشمند، چه کسی است.

این موضوع باعث شد تا دزدی گوشی‌های هوشمند تقریبا بی‌استفاده باشد چون فروش گوشی‌های هوشمند بدون انتقال مالکیت و رجیستری بی‌استفاده شده بود. فروش گوشی‌های دزدی باعث می‌شود تا بدون انتقال مالکیت، بتوان راحت رد گوشی را با استفاده از شماره سریال آن پیدا کرد. هم‌چنین افراد بعد از مدتی دیگر حاضر نبودند که گوشی‌هایی که قابلیت انتقال مالکیت ندارند را، خریداری کنند.

البته انتقال مالکیت و استعلام گوشی موبایل برای خیلی‌ها هم دردسر ساز شده است؛ خیلی‌ها این روزها گوشی‌‌های موبایلی را خریداری کرده‌اند که در سیستم رجیستری موبایل ایران ثبت نشده‌اند و آن‌ها بیشتر از یک ماه نمی‌توانند سیم‌کارت خود را در این موبایل‌‌ها قرار بدهند و بعد از یک ماه، سیم‌کارت‌ها آن‌ها روی گوشی رجیستری نشده سرویسی دریافت نمی‌کند.

چه بخواهید یا نه، رجیستری کردن گوشی یکی از مهم‌ترین کارهایی است که به محض خرید گوشی هوشمند خود باید انجام دهید. حالا که اهمیت استعلام و انتقال مالکیت گوشی همراه را متوجه شده‌اید، در ادامه مقاله به سراغ آموزش آن خواهیم رفت.

 

داشتن کد IMEI

برای این که بتوانید مالکیت یک گوشی همراه را استعلام کنید، حتما باید کد IMEI را در دسترس خود داشته باشید. برای این که بتوانید این کد را داشته باشید، دو راه استاندارد و سریع جلوی راه شما قرار دارد.

راه اول،‌ برداشتن کد از روی جعبه گوشی است. هر گوشی هوشمندی که قابلیت پشتیبانی از سیم‌کارت را داشته باشد، یک کد اصالت ۱۵ رقمی یا کد IMEI دارد که برای شناسایی دستگاه و برقرار ارتباط با سرویس‌های شرکت‌های مخابراتی استفاده خواهد شد. معمولا هر دستگاهی که خریداری می‌کنید دارای دو کد مختلف است که به صورت پیش‌فرض، سراغ کد شماره ۱ بروید.

اما راه دیگری هم برای انجام این کار وجود دارد؛ زمانی که می‌خواهید کد IMEI گوشی خود را مشاهده کنید، تنها کافی است که شماره #06*# را شماره‌گیری کنید تا خیلی سریع بتوانید کد IMEI را دریافت کنید که با گرفتن اسکرین شات یا یادداشت کردن روی یک کاغذ، می‌توانید این کد را ذخیره کنید.

استعلام گوشی

حالا که کد IMEI را در اختیار دارید، می‌توانید به راحتی استعلام گوشی مدنظر خودتان را دریافت کنید. تنها کافی است که کد گوشی خود را به شماره ۷۷۷۷ پیامک‌ کنید. بعد از چند دقیقه، پیامک خودکاری از سوی سامانه همتا برای شما ارسال خواهد شد که در این پیامک، متوجه خواهید شد که گوشی که در دست گرفته‌اید گوشی غیرقانونی است یا این که اصالت دارد.

استعلام مالکیت گوشی

یکی از آسان‌ترین کارها، استعلام مالکیت گوشی است. مثل گذشته، نیازی نیست که به ارگان‌‌های خاصی بروید و حتی احتیاجی نیست که اپلیکیشن خاصی را روی گوشی نصب کنید. تنها کافی است که چند قدم پیش رو را انجام داده، به خوبی و راحتی بتوانید استعلام مالکیت گوشی مدنظر خود را بگیرید.

 

  1. با گوشی و سیم‌کارت مدنظر، کد *7777# را شماره‌گیری کنید تا منوی سامانه استعلام و انتقال مالکیت همتا برای شما باز شود.
  2. بعد از این که منوی جدید برای شما باز شد، عدد 1 (استعلام اصالت ) را وارد کنید و دکمه ارسال را بزنید.
  3. کد IMEI که پیش‌تر آماده‌ کرده‌اید را در کادر جدید بنویسید و بدون وارد کردن هیچ واژه اضافه‌ای، روی ارسال ضربه بزنید.
  4. بعد از این که تمام مراحل گفته شده را انجام دادید، یک پیامک خودکار حاوی اطلاعات و مشخصا گوشی از سامانه همتا دریافت می‌کنید.

یک نکته مهم را فراموش نکنید؛ اگر پیامکی که دریافت کرده‌اید مبنی بر آن است که فرد دیگری قبلا این دستگاه را رجیستری کرده، یعنی این گوشی قبلا اکتیو شده و مالکیت آن برای شخص دیگری است. توجه کنید که گوشی مدنظر به اسم گوشی اکتیو نشده به شما فروخته نشود. اگر هم این دستگاه را خریداری می‌کنید، حتما مراحل انتقال مالکیت را انجام دهید تا گوشی به نام شما ثبت شود.

 

اپلیکیشن همتا

یکی دیگر از راه‌هایی که می‌توانید استعلام اصالت و انتقال مالکیت گوشی‌های همراه را انجام دهید، از طریق اپلیکیشن همراه است که برای این کار هم باید چند قدم ساده بردارید که در ادامه آن‌ها را ذکر خواهیم کرد.

  1. ابتدا باید اپلیکیشن همتا را برای گوشی خود دانلود کنید.
  2. بعد از دانلود و نصب اپلیکیشن، شماره تلفن فعلی خودتان را وارد برنامه کنید.
  3. سپس کد دریافت شده از سوی سامانه همتا که از طریق پیامک به شما ارسال شده است را وارد کنید.
  4. حالا باید گزینه استعلام اصالت را انتخاب کنید.
  5. سپس کد IMEI گوشی مدنظر خود را وارد کنید و در انتها، گزینه استعلام اصالت را انتخاب کنید.
  6. حالا اطلاعات گوشی که انتخاب کرده‌اید برای شما نمایش داده خواهد شد.

با همین چند قدم بسیار ساده، می‌توانید به راحتی از طریق اپلیکیشن همتا، اصالت گوشی همراه خود را بررسی کنید. اگر در تمام این موارد با مشکل ارتباط مواجه شدید، بررسی کنید که حتما اپلیکیشن‌های دور زدن تحریم بسته و خاموش باشد.

خرید کابل شارژ و آداپتور شیائومی

 

درگاه اینترنتی همتا

اگر فردی هستید که بیشتر دوست دارید کارهای اینترنتی خود را با کامپیوتر یا لپ‌تاپ انجام دهید، در این صورت می‌توانید از طریق وب‌سایت سامانه همتا هم اقدام کنید. البته،‌ وب‌سایت سامانه همتا از طریق گوشی‌های هوشمند هم قابل دسترس است اما مشخصا با کامپیوتر و لپ‌تاپ، دسترسی بهتری خواهید داشت. برای این که بتوانید از طریق وب‌سایت همتا از اصالت گوشی را استعلام بگیرید، باید کارهای زیر را انجام بدهید.

  1. وارد وب‌سایت همتا شوید
  2. از پایین صفحه گزینه استعلام اصالت را انتخاب کنید
  3. کد امنیتی که به شما داده شده را به صورت عدد وارد کنید و سپس روی جستجو کلیک کنید.
  4. حالا می‌بینید که مشخصات دستگاه شما نمایش داده می‌شود.

انتقال مالکیت

تا به حال، تنها راجع به استعلام مالکیت گوشی‌‌های موبایل صحبت کرده‌ایم؛ اما برای انتقال مالکیت یک گوشی موبایل، کارهای بیشتری باید انجام دهید و ماجرا کمی متفاوت‌تر است و چند قدم بیشتر به آن اضافه می‌شود. اما همچنان باید از سامانه همتا برای انجام این کار استفاده کنید.

انتقال مالکیت، زمانی صورت می‌گیرد که شما قصد خرید یک گوشی هوشمند از فرد دیگری را دارید که گوشی مدنظر روی سیم‌کارت فرد فروشنده ثبت شده است. حالا شما باید این گوشی را روی سیم‌کارت خودتان ثبت کنید. البته اگر سیم‌کارت خود را بدون انتقال مالکیت در هر گوشی بیندازید، گوشی روی سیم‌کارت شما کار می‌کند و مشکلی به وجود نمی‌آید، اما سامانه همتا تشخیص می‌دهد که این گوشی به نام شما ثبت نشده است و در آینده به خاطر مشکلات سندیت گوشی، مشکلاتی برای شما به وجود بیاید.

پس بهتر است که زمان خرید گوشی، حتما حواستان به جریانات انتقال مالکیت گوشی باشد که این چند قدم اضافه‌تر را انجام بدهید. البته این چند قدم اضافه‌تر شاید در جمله کمی پیچیده به نظر برسد، اما به هیچ‌وجه اینطور نیست. در ادامه مقاله متوجه می‌شوید که انجام این کار به هیچ‌وجه کار سختی نیست.

 

انتقال مالکیت گوشی در سامانه همتا

برای این که بتوانید گوشی موبایل خود را در سامانه همتا انتقال مالکیت بدهید، باید ابتدا وارد سایت سامانه همتا شده و از بخش ورود، وارد حساب کاربری خود شوید. برای این که بتوانید وارد حساب کاربری خود شوید، باید از شماره تلفن همراه یا کد ملی خود استفاده کنید.

در نظر داشته باشید که با وارد کردن شماره تلفن یا کد ملی مشخص، تنها دسترسی به گوشی‌های موبایلی دارید که با این کد ملی یا شماره تلفن ثبت شده است و اگر گوشی مدنظری که قصد انتقال مالکیت آن را دارید را پیدا نکرده‌اید، یعنی گوشی مدنظر شما با این شماره تلفن یا کد ملی ثبت نشده است.

بعد از این که از طریق بالا اقدام به ورود به سامانه کردید، پیامکی برای شما ارسال می‌شود که کد رمز ورود موقت شما را ارسال می‌کنید که باید این کد را وارد سامانه کنید.

بعد از این که وارد سامانه شدید، می‌توانید دستگاه مورد نظر خود را بر اساس شناسه IMEI آن انتخاب کنید و سپس روی گزینه «انتقال مالکیت/فروش» کلیک کنید. حالا کافی است تا روی انتقال به شماره سیم‌کارت خریدار کلیک کنید و شماره سیم‌کارت فردی که قصد خرید گوشی را دارد را وارد کنید.

حالا باید اطلاعات دقیق خواسته شده را وارد کنید و پس از طی کردن این مرحله، انتقال مالکیت موبایل شما نهایی می‌شود.

انتقال مالکیت از طریق *7777#

این روش هم بسیار راحت‌تر از آن است که فکر کنید. تنها کافی است که روی گوشی هوشمند خود و البته سیم‌کارتی که گوشی به نام آن ثبت شده است، کد *7777# را شماره‌گیری کنید. سپس منوی USSD جدیدی برای شما باز شده که باید گزینه «انتقال مالکیت» را انتخاب کنید.

سپس تمام شناسه‌های IMEI که تحت مالکیت سیم‌کارت مدنظر است به شما نشان داده می‌شود. حالا باید از بین این شناسه‌ها، باید کد IMEI را انتخاب کنید که روی گوشی تحت فروش ثبت شده است. اگر شناسه گوشی خود را پیدا نکردید، کافی است که از بخش «افزودن دستگاه»، شناسه موبایل خود را وارد کنید و کد ۱۵ رقمی IMEI را وارد کنید.

سپس شماره سیم‌کارتی که می‌خواهید دستگاه را به آن منتقل کنید را وارد کنید. سپس یک منوی جدید حاوی گرفتن تاییدیه برای شما باز می‌شود که به شما کد IMEI را نمایش می‌دهد و از شما می‌پرسد که آیا اطمینان دارید که قصد دارید تا مالکیت دستگاه را به شماره تلفن X انتقال دهید؟ در اینجا شما باید تاییدیه آن را انجام دهید.

سپس کد فعالسازی از طریق پیامک به شماره سیم‌کارت فرد خریدار ارسال خواهد شد؛ فرد خریدار می‌تواند تلفن با استفاده از این کد فعال‌سازی و اطلاعات شخصی خودش، به راحتی از طریق شماره‌گیری *7777# انتقال مالکیت را به همین ترتیب به پایان برسد.

سامانه همتا

در نهایت باید در نظر داشته باشید که انتقال و استعلام مالکیت گوشی موبایل یکی از مهم‌ترین کارهای است که باید در زمان خرید یک گوشی موبایل جدید انجام بدهید. هر چقدر هم که این موضوع برایتان در لحظه بی‌اهمیت باشد، در آینده ممکن است به مشکلاتی برخورد کنید.

همانطور که پیشتر در مقاله گفته شد، در حال حاضر اشخاصی هستند که به خاطر ثبت نشدن گوشی موبایلشان در سامانه همتا، حین استفاده از سیم‌کارت در گوشی‌شان دچار مشکل شده‌اند و نمی‌توانند بیش از یک ماه یک سیم‌کارت را داخل گوشی خود قرار بدهند. پس حتما در زمانی که قصد خرید گوشی موبایل دارید، حواستان به استعلام و انتقال مالکیت گوشی موبایل در سامانه همتا باشد.

 

 

آموزش رجیستر کردن گوشی موبایل در سامانه همتا 

2 دیدگاه در “نحوه استعلام و انتقال مالکیت گوشی موبایل در سامانه همتا

  1. مهدی گفت:

    انتقال مالکیت در همتا برای سیم کارت است یا گوشی موبایل

    1. Xiaomicityadmin گفت:

      سلام انتقال مالکیت برای گوشی موبایل است و هر گوشی یک سیمکارت مشخص را دارا می باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *