گوشی شیائومی

قابلیت true tone در صفحه نمایش گوشی های موبایل و تبلت ها چیست؟

قابلیت true tone در صفحه نمایش گوشی های موبایل و تبلت ها چیست؟

قابلیت True tone در صفحه نمایش گوشی های موبایل و تبلت ها

زمانی که به دنیای گجت های هوشمند سر می زنیم، متوجه می شویم که روز به روز به گستردگی آن افزوده می شود و هر روز شاهد حضور یک تکنولوژی جدید برای پیشرفت این وسایل هستیم. نمایشگر، یکی از قسمت های مهم در گجت هایی مانند گوشی های موبایل ، تبلت و حتی لپ تاپ است. در واقع به وسیله ی یک صفحه نمایش اطلاعات به کاربران نشان داده می شوند، پس مسلم است که هر چه کیفیت این بخش بیشتر باشد، لذت استفاده از گوشی و تبلت بیشتر می شود.

از سوی دیگر رقابت فشرده ای میان غول های این صنعت وجود دارد و هر برند معروف می کوشد تا زودتر از باقی به تکنولوژی های جدید دست پیدا کند و از آن در مدل های خود بهره ببرد. در سال های اخیر شاهد پیشرفت چشم گیر نمایشگر های گوشی های هوشمند هستیم، زمانی تنها مهم بود که اطلاعات توسط یک پنل نمایش داده شود، اما امروزه بحث روشنایی بیشتر، وضوح در زیر نور مستقیم، وضوح در تاریکی، رنگ های طبیعی، تصاویر واقعی، کنتراست بالا، عمق رنگ مشکی و موارد بسیار دیگری در میان است و در واقع ارزش یک نمایشگر زمانی معلوم می شود که مجموعه ای از این امکانات را داشته باشد.

چند سالی است که وقتی به بررسی نمایشگر های مختلف می پردازیم، مشاهده می کنیم هر کدام از قابلیت های متفاوت تازه ای پشتیبانی می کنند. برای مثال فیلتر رنگ آبی، قابلیت Night mode، پشتیبانی از قابلیت HDR و … ویژگی هایی هستند که نمایشگر گجت های هوشمند جدید، بخصوص پرچمداران به آن مجهزند، تا کاربران در هنگام تماشای فیلم، بازی و … نهایت رضایت را داشته باشند.  در این مطلب قصد داریم بررسی کنیم قابلیت True tone که چند سالی است در گوشی های موبایل  وجود دارد، چیست؟

True tone  چیست؟

اگر شما از آن دسته افرادی باشید که از سال 2018 به بعد یکی از محصولات اپل مثل آیفون یا آیپد را خریده اید، حتما تا به حال قابلیت true tone  در قسمت تنظیمات نمایشگر  مشاهده کرده اید. این قابلیت دو نتیجه مهم را به همراه داشته است، اول این که با فعال کردن True Tone تصاویر، بسیار طبیعی نمایش داده می شوند و دوم، تا حد زیادی از فشاری که نمایشگر بر چشم می آورد کاسته خواهد شد.

برای ایجاد این قابلیت سنسور هایی در گوشی هوشمند قرار داده شده که می توانند رنگ و میزان روشنایی نور محیط را اندازه گیری کنند و سپس رنگ و نور نمایشگر را با توجه به محیطی که در آن قرار گرفته تنظیم نمایند.

یکی از ویژگی های مغز انسان هنگام دریافت رنگ و نور سفید، مقایسه آن با سفید مطلق است و اگر رنگی که صفحه نمایش گوشی به ما نشان می دهد، رنگ سفید متعادل و متناسب با نور محیطی را نباشد، می تواند باعث خستگی چشم شود. علاوه بر این میزان رنگ سفید دریافتی می تواند بر بهبود یا کاهش کنتراست تصاویر تاثیر بگذارد و تنها زمانی یک تصویر در واقعی ترین حالت خود به نمایش در می آید که رنگ سفید در آن تعادل داشته باشد.

پس قابلیت True tone به نوعی با تنظیمات نور و متعادل کردن نور سفید به کمک ادراک انسانی آمده و در نهایت نتیجه ی دریافتی از طریق چشم را اصلاح می کند.

برای این که این قابلیت را بهتر درک کنیم، تصور کنید که در حال کار کردن با گوشی خود در فضای خارج از خانه در یک ظهر آفتابی هستید، میزان روشنایی صفحه بر روی حداکثر تنظیم است و رنگ های سرد کمک می کنند شما تصاویر را واضح ببینید، حالا اگر وارد فضای تاریک یک اتاق شوید، نمایشگری که دارای قابلیت Ture tone است با اندازه گیری روشنایی اتاق، نور صفحه را کاهش داده و رنگ ها به گرمی می زنند تا وضوح تصاویر حفظ شود.

خرید دوچرخه شیائومی

چگونه True tone  را فعال کنیم؟

برای فعال کردن قابلیت true tone در گوشی های هوشمندی که نمایشگرشان از این تکنولوژی جدید پشتیبانی می کند، کافی است که به بخش تنظیمات، سپس تنظیمات نمایشگر بروید و True tone  را پیدا کرده و آن را فعال نمایید. در برخی از مدل ها این قابلیت به دلیل ارائه کیفیت و دقت رنگی بالاتر به صورت پیش فرض فعال شده است، اگر قصد داشتید که true tone  را غیر فعال کنید از مسیر گفته شده امکان انجام این کار وجود دارد.

تغییرات بزرگ در تکنولوژی

بد نیست بدانید که قابلیت true tone اولین بار توسط کمپانی اپل رونمایی شد و این اتفاق زمانی افتاد که اپل با نمایشگر های LCD آیفون ها خداحافظی کرد و نمایشگر های اولد را جایگزین آن ها نمود. در نمایشگر های ال سی دی  قدیمی که قابلیت true tone  نداشتند، نحوه ی عملکرد به این صورت بود که هر پیکسل از 3 پیکسل کوچکتر تشکیل شده بود. این 3 پیکسل کوچک در قالب یک گروه فعالیت می کردند و هر کدام نماینده ی یک رنگ از طیف RBG، یعنی قرمز، آبی و سبز بودند. پیکسل بزرگترکه از این سه پیکسل ساخته شده، رنگ هایی که فرمان نمایشش به آن ارسال شده را با ترکیب درصد های مختلفی از این سه رنگ می سازد و نمایش می دهد.

در پنل های جدید دیگر خبری از 3 پیکسل RBG به شکل قبل نیست و این بار هر پیکسل با شکل الماس یا لوزی گون با یکی از سه رنگ قرمز، آبی و سبز و با چینش قطری شکل قرار گرفته است. طیف رنگی این بار RGBG است که خبر از فراوانی زیر پیکسل های سبز می دهد و در نتیجه ترکیب های رنگی بسیار گسترده تر خواهند بود.

قابلیت true tone با تفکیک دقیق رنگ سفید از دیگر ترکیب های رنگی، دقت رنگ را بسیار بالاتر برده است، شاید نمونه ای از این تکنولوژی پیش تر از آیفون در نمایشگر های اولد سامسونگ دیده شده بود، اما سردی رنگ ها کیفیت و گرمای تصاویر را تا حد زیادی از بین می برد.

امروزه گوشی های هوشمند پیشرو،  در برند های مختلف از جمله، اپل، سامسونگ، شیائومی و … از این قابلیت در نمایشگر های خود استفاده می کنند.

 

 

 

معرفی انواع صفحه نمایش LED-LCD-AMOLED

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *