نقد و بررسی شیائومی

مقایسه 3 برند Oppo، شیائومی و Vivo

مقایسه 3 برند Oppo، شیائومی و Vivo

3 برند Oppo، شیائومی و Vivo

امروزه یکی از پررونق ترین بازار های جهان، بازار کالای دیجیتال است. از زمانی که گجت های هوشمند مانند: لپ تاپ، تبلت و الخصوص گوشی های هوشمند به یکی از ضرروری ترین وسایلی تبدیل شدند که افراد برای انجام کارهای معمول روزانه به آن ها نیاز پیدا می کنند، رونق این بازار بیش از پیش شد.

در این میان شرکت های بزرگی در بازار کالای دیجیتال به رقابت مشغولند و نام برخی از غول های این حوزه مانند اپل و سامسونگ به گوش همه آشناست. نکته ی جالب این است که در سال های اخیر شاهد حضور و درخشش برخی از برند های چینی در این حوزه بودیم، وقتی از درخشش حرف می زنیم، در واقع منظور به دست آوردن سهم قابل توجهی از فروش بازار در مدت زمان اندک است.

تعداد این برند های چینی نو ظهور و موفق کم نیست اما برخی از آن ها به جهت ویژگی ها و امکانات خوب توانسته اند رضایت مخاطبین بیشتری را کسب کنند و با تولید محصولاتی مطابق تکنولوژی روز جاذبه ی فراوانی برای خرید ایجاد نمایند.

شیائومی، Oppo و Vivo از نام های پر تکراری هستند که شهرت بیشترشان به گوشی ها هوشمند با کیفیت و خوش ساختی است که به راحتی می توانند در رده های مختلف با مدل های پیشتاز سامسونگ و اپل رقابت کنند.

در این مطلب قصد داریم، قدری بیشتر در مورد این برند ها اطلاعات کسب کنیم و با بررسی عملکرد آن ها پی ببریم این برند های چینی چه تفاوت هایی با هم دارند.

برند شیائومی

برند شیائومی یکی از محبوب ترین برند های حوزه دیجیتال در چین است و محبوبیت آن به قدری بالاست که کارشناسان معتقدند شیائومی در دل مردم چین حکم اپل در آمریکا را دارد. این برند معتبر و معروف پیشینه ی آنچنان طولانی ای نداشته و تاریخ تاسیس آن به سال 2010 بر می گردد و این بدان معنی است که شیائومی تنها 12 سال سابقه ی کار در حوزه ی دیجیتال را دارد، اما جالب تر از همه این است که در این مدت کوتاه پیشرفت این شرکت واقعا چشم گیر بوده به طوری که تنها چند ماه پس از تاسیس، شیائومی با الهام از IOS و Touch wiz سامسونگ اولین محصول خود را که یک رابط کاربری اندرویدی بود، با نام MIUI به بازار عرضه کرد.

پس از اولین عرضه روند تولیدات شیائومی سرعت بیشتری گرفت و سال 2011 اولین گوشی این شرکت با نام می 1 وارد بازار شد و به جهت ویژگی های جذاب و قیمت مناسب این گوشی هوشمند، تنها در چند ساعت اول 300 هزار نفر آن را پیش خرید کردند. سال بعد یعنی سال 2012 نوبت به عرضه می 2 شیائومی رسید و این شرکت در عرض یک سال 10 میلیون گوشی فروخت و ثابت کرد که در بازار کالای دیجیتال حرفی برای گفتن دارد، روند این پیشرفت طوری صعودی بود که شیائومی در سال 2014 یعنی تنها 4 سال بعد از تاسیس به بزرگترین تولید کننده گوشی هوشمند در چین تبدیل شد و این جا آغاز فعالیت بین المللی این شرکت بود.

امروزه شیائومی در بازار جهانی هم جایگاه ویژه ای پیدا کرده و این جایگاه را مدیون قیمت های بسیار مناسب تولیداتش است. شیائومی امروزه در لاین های بسیاری به طراحی و تولید محصول مشغول است که برای مثال می توان از لاین خانه هوشمند، سبک زندگی، لوازم خانگی، ابزار و تجهیزات، لوازم التحریر و …. نام برد.

دوچرخه شیائومی

برند Oppo و Vivo

پیش از این که به زمان آغاز فعالیت این دو برند بپردازیم بد نیست بدانید، با این که Oppo و Vivo دو برند متفاوتند و محصولات متفاوتی نیز تولید می کنند، اما هم خانواده اند. Oppo و Vivo بخش های کوچکتری از کارخانه ی بزرگی به نام BBK Electronic هستند که این کارخانه فعالیت خود را از سال 1995 آغاز کرده و ید طولایی در تولید کنسول های بازی داشته است. در سال های اخیر BBk با تاسیس برند های مختلف فعالیت خود را در بازار کالاهای دیجیتال گسترده تر کرده است. اما هم خانواده بودن این دو برند دلیلی بر هم سو بودن تمام اهداف آن ها و یکیبودن کیفیت و قیمت محصولاتشان نیست.

برند Oppo

این شرکت چینی در سال 2004 تاسیس شده و در ابتدا به تولید محصولات صوتی و تصویری مشغول بود اما در اوایل سال 2014 با تغییر اهداف شرکت، اپو به تولید گوشی های هوشمند و لوازم جانبی آن رو آورد و جالب است بدانید که در این راستا سبک خاصی در طراحی را برای خود برگزیده است. روند پیشرفت این برند آنقدر سریع بود که دو سال پس از تغییر مسیر لقب اولین تولید کننده گوشی هوشمند در چین را به خود اختصاص داد و فراتر از آن به هشتمین تولیدکننده گوشی های هوشمند در جهان تبدیل شد.

در واقع زمانی که می خواهید در مورد اپو بیشتر بدانید متوجه می شوید که این برند بسیار ثروتمند و پر قدرت است و نمودی از این ثروت و قدرت را در دنیای ورزش به نمایش گذاشته است.

Oppo  اسپانسر تیم کریکت هند است و این کار را در راستای سرمایه گذاری برای فروش بزرگ در این کشور انجام داده، اما فراتر از این، اپو یکی از اسپانسر های تیم بارسلوناست و افراد مشهوری مانند نیمار چهره تبلیغاتی این برند هستند.

برند Vivo

این برند چینی در سال 2009 فعالیت خود را آغاز کرد و موسسین و ایده پردازان Vivo از ابتدا قصد داشتند تا گوشی های هوشمندی را طراحی و تولید کنند که قابلیت رقابت با بهترین گوشی های برند های معروف دنیا را داشته باشند.

در راستای این هدف، فعالیت شرکت ویوو آنقدر خوب بود که در سال 2015 یعنی تنها 6 سال بعد از آغاز فعالیت این شرکت توانست دهمین تولید کننده برتر گوشی های هوشمند در کشور چین باشد. اما درخشش اصلی ویوو زمانی اتفاق افتاد که پای نمایندگی ها و محصولات این برند به کشور های دیگری مانند: تایلند، فیلیپین، هند، مالزی، اندونزی، ویتنام و در نهایت هم به روسیه، هنگ کنگ و تایوان باز شد.

گوشی های هوشمند Vivo در تمام این کشور ها طرفداران بسیاری پیدا کرد و دلیل این محبوبیت کیفیت بالا و قیمت مناسب آن ها بود. امروزه فعالیت این برند وسیع تر هم شده و در ایران هم برخی از محصولات آن در دسترس کاربران قرار گرفته است.

مقایسه Xiaomi، Oppo و Vivo

تا این جا به اطلاعات مفیدی در مورد تاریخچه ی این 3 شرکت و موفقیت های آن ها دست پیدا کردیم و همان طور که گفتیم تخصص اصلی هر سه برند در طراحی و تولید گوشی های هوشمند است. در این قسمت قصد داریم برای این که بهتر بتوانیم به تفاوت های تولیدات این سه شرکت پی ببریم، جدید ترین پرچمداران آن ها در سال 2021 را با هم مقایسه کنیم.

به همین منظور گوشی های هوشمند شیائومی Mi 11 Ultra، Oppo find X3 pro  و Vivo X60 pro+ را انتخاب کرده و مهم ترین ویژگی های این گوشی ها را با هم مقایسه می کنیم.

در قسمت نمایشگر نماینده شیائومی دارای یک نمایشگر امولد 6.81 اینچی است که قادر است تصاویر را با رزولوشن 1440 در 3200 پیکسل نشان دهد. نماینده اپو دارای یک نمایشگر LTPO Amoled با اندازه 6.7 اینچ است و می تواند رزولوشن 1440 در 3216 پیکسل را ارائه کند و نماینده vivo  هم دارای یک نمایشگر سوپر امولد 6.56 اینچی است که تصاویر را با رزولوشن 1080 در 2376 پیکسل نشان می دهد. با توجه به اطلاعات که بر روی کاغذ داریم، نماینده اپو رتبه اول و شیائومی و ویوو به ترتیب رتبه دو و سه را در مقایسه صفحه نمایش ها به خود اختصاص می دهند.

در قسمت سخت افزاری mi 11 Ultra به یک تراشه اسنپ دراگون  888 5Gو پردازندی گرافیکی Adreno 660 مجهز شده است و جالب است بدانید که دو مدل دیگر نیز دقیقا همین تراشه و پردازنده را در خود گنجانده اند تنها تفاوت شیائومی با دو مدل دیگر، پشتیبانی از تکنولوژی 5G است.

در مجموعه ی دوربین ها، نماینده شیائومی دارای یک لنز اصلی واید 50 مگاپیکسلی، تله فوتو 48 مگاپیکسلی، اولترا واید 46 مگاپیکسلی و یک دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی است. نماینده اپو در این قسمت به یک لنز واید 50 مگاپیکسلی، تله فوتو 13 مگاپیکسلی، اولترا واید 50 مگاپیکسلی، ماکرو 32 مگاپیکسلی و یک دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی مجهز شده است. منتخب ویوو دارای یک لنز 50 مگاپیکسلی واید، 48 مگاپیکسلی اولترا واید، دو لنز تله فوفتو 32 و 8 مگاپیکسلی و یک دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی است. هر سه دوربین در نوع خود بی نظیرند اما گویا دوربین Find X3 pro از باقی قدرتمند تر ظاهر شده است.

باتری پرچمداران شیائومی، اپو و ویوو به ترتیب 5000، 4500 و 4200 میلی آمپر ساعت ظرفیت دارد که سبب می شود شیائومی در این قسمت مدل برتر باشد و این سه باتری به ترتیب دارای قابلیت فست شارژ 67، 65 و 55 واتی هستند که در شارژدهی هم مجددا برتری با نماینده شیائومی است.

در این قسمت اطلاعات کلی این سه گوشی را با هم مرور کردیم، این اطلاعات به ما نشان می دهد که هر سه پرچمدار از بهترین های بازار هستند و با نماینده های سامسونگ و اپل برابری می کنند اما شیائومی و اپو در جایگاه بالاتری قرار می گیرند و رقابت بین این دو مدل فشرده تر است. با این حال برای این که بهتر بتوان متوجه تفاوت های این 3 گوشی شد، باید برای مدتی با آن ها کار کرد پس معتبرترین مرجع برای تصمیم گیری، مراجعه به تجربه ی کاربران در استفاده از پرچمداران این 3 برند است.

 

مقایسه دو لپ تاپ Zenbook 14 A7622TS ایسوس و Mi Gaming شیائومی

 

 

 

 

 

 

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *