نقد و بررسی شیائومی, گوشی شیائومی

بررسی گوشی شیائومی‌ مدل Mi Mix 2S

بررسی گوشی شیائومی‌ مدل Mi Mix 2S

 

وقتی سخن از حذف حاشیه‌های گوشی به میان می‌آید نام شیائومی‌ جلو تر از رقبا به چشم می‌خورد. در سال ۲۰۱۶، شیائومی‌مدل Mi Mix را عرضه نمود که نسخه بعدی آن یعنی Mi Mix 2 در سال ۲۰۱۷ به بازار آمد. اما امسال آن‌ها تصمیم گرفتند که مدل ارتقا یافته ای از Mi Mix 2  یعنی Mi Mix 2S را معرفی کنند. اما این گوشی چه تفاوت‌هایی با نسخه قبلی دارد و آیا می‌توان آن را پرچمدار لایقی در سال ۲۰۱۸ دانست؟ همه این‌ها در نقد و بررسی ما مشخص خواهد شد.

 

طراحی و ساخت

در زمینه طراحی و ساخت، ۲S تفاوت چندانی با برادر کوچکترش ندارد. البته این موضوع در مورد نمای جلویی گوشی صدق می‌کند. همچنان حاشیه‌های بسیار باریکی را در طرفین و بالای گوشی جایی که بلنگوی گوشی قرار دارد شاهد هستیم.

همچنان در بخش تحتانی گوشی حاشیه وجود دارد که نسبتا باریک شده است. در این فضا دوربین سلفی ۵ مگاپیکسلی قرار گرفته است که به طرز عجیبی در قسمت راست پایین گوشی واقع شده است و چراخ اعلانات در وسط این بخش قرار دارد.

کلید‌های پاور و تنظیمات صدا در سمت راست گوشی قرار دارند. این کلید‌ها کمی‌صدا دار هستند اما مقاوم و خوش ساخت هستند. خشاب سیم کارت دوگانه که دو سیم کارت نانو را در خود جای می‌دهد در سمت چپ گوشی قرار دارد. در بالای قاب گوشی میکروفون دوم جای گرفته و در بخش پایینی نیز میکروفون اصلی،  پورت USB Type-C و اسپیکر قرار دارند.

 

 

در پشت گوشی دو دوربین برجسته با سنسور‌های ۱۲ مگاپیکسلی و فلش LED قرار گرفته است. درست در وسط قاب پشتی حسگر اثر انگشت قرار دارد. با وجود صفحه نمایش بزرگ همچنان کار با حسگر اثر انگشت بسیار آسان است و می‌توان به کلید‌ها و حسگر به آسانی دسترسی داشت. همچنین می‌توان با یک دست در گوشی به گشت و گذار پرداخت اما اگر می‌خواهید به نقاط فوقانی صفحه دسترسی داشته باشید به هر دو دست نیاز پیدا خواهید کرد.

مواد به کار رفته در ساخت

در زمینه مواد به کار رفته در ساخت، Mi Mix 2S به واقع اعلاست. قاب دور گوشی فلزی است و جلوی گوشی را گلوریا گلس ۴ و پشت آن را سرامیک تشکیل داده است و به گونه ای در لبه‌ها برش داده شده است که کل بدنه یکپارچه حس می‌شود. لمس گوشی لذت بخش است اما ضخامت بالای ۸٫۱ میلیمتری و وزن ۱۹۱ گرمی‌ قطعا در دستان و جیب تان حس خواهد شد.

با اینکه کیفیت گوشی واقعا بالاست اما چندین مشکل نیز وجود دارد. اول اینکه بدنه گوشی مستعد بالای جذب لکه و اثر انگشت است که البته مشکل تمام پرچمداران فعلی است پس نمی‌توان به ۲S ایرادی گرفت.

دوم اینکه بدنه صیقلی و نرم گوشی باعث شده که حس کنیم هر لحظه امکان دارد گوشی از دستمان لیز بخورد و به زمین بیافتد. همچنین گوشی به قدری نرم و صاف است که امکان دارد از سطح شیب دار نیز سر بخورد. برای تسکین این مشکل شیائومی‌در بسته بندی گوشی یه قاب محافظ پلاستیکی نیز قرار داده است تا دیگر نگران این مشکل نباشید.

 

صفحه نمایش و مولتی مدیا

مشخصات صفحه نمایش نسبت به Mi Mix 2  تغییری نکرده و همچنان با یک صفحه نمایش ۵٫۹۹ اینچ IPS با کیفیت Full HD+ 403 ppi کیفیت و نسبت تصویل ۱۸:۹ طرف هستیم. زوایای دید این صفحه نمایش عالی و رنگ‌ها واقعی هستند و رزولیشن آن نیز برای تماشای ویدیو، تصاویر و یا بازی کردن کاملا کافیست.

با این حال ما از کارکرد روشنایی خودکار صفحه نمایش راضی نیستیم زیرا از آن چه در نظر داشتیم کند تر عمل می‌کند و اغلب اوقات خودمان می‌بایست به صورت دستی روشنایی را تنظیم کنیم. می‌توانید تنظیمات صفحه نمایش را از منوی تنظیمات تغییر دهید. در تنظیمات می‌توانید کنتراست، رنگ‌ها، روشنایی حالت شب و دمای رنگ‌ها ار تغییر دهید. همچنین می‌توانید قابلیت “دو بار زدن بر صفحه برای روشن شدن صفحه” را نیز فعال کنید.

 

 

کیفیت صدا

در زمینه کیفیت صدا این گوشی کیفیتی فراتر از حد نرمال را ارائه می‌کند که هم صدای خروجی آن هم بلند بوده و هم تیز و بسیار شفاف است. مانند بسیاری از اسمارت فون‌های دیگر، بیس آن کمی‌ضعیف است اما برای گوش کردن‌های معمولی کافی به نظر می‌رسد. این گوشی از بلند گوی دوم برای ایجاد افکت استریو در صدا استفاده می‌کند. اما ارائه صدا متوازن نیست زیرا اسپیکر پایینی کیفیت و بلندی بسیار بالاتری دارد اما با این حال نسبت به گوشی‌های دیگر که یک اسپیکر دارند، تجربه ای بهتر را ارائه می‌کند.

 

دوربین

Mi Mix 2S از یک جفت دوربین ۱۲ مگاپیکسلی در پشت و یک دوربین ۵ مگاپیکسلی به عنوان دوربین سلفی بهره می‌برد. این دوربین‌ها به قابلیت‌های متعددی از جمله HDR، پرتره، پاتوراما، Short Video، حالت دستی و Beautify مجهز شده اند. یک قابلیت دیگر نیز وجود دارد که به آن هوش مصنوعی دوربین یا AI Camera می‌گویند که می‌تواند بیش از ۲۰۰ صحنه گوناگون را شناسایی و تنظیمات دوربین را منطبق بر آن تغییر دهد.

همچنین دوربین‌های پشت به زوم ۲x و تثبیت کننده اپتیکال مجهز شده اند. از طرفی دوربین جلو به حالت سلفی گروهی و قابلیت Age & Gender تجهیز شده است.

ما از عملکرد دوربین راضی هستیم. فوکوس خودکار بسیار سریع بوده و سریعا بر سوژه‌های گوناگون فوکوس می‌کند. اکسپوژر و کنتراست حتی در شرایط کم نور نیز عالی هستند و رنگ‌ها نیز دقیق و پر زرق و برق اند. از طرف دیگر دوربین جلو تصاویری با جزئیات مناسب ارائه می‌کند گرچه پیشنهاد ما این است که در شرایط با نور کافی از دوربین جلو استفاده شود تا مطلوب ترین نتیجه را کسب کنید.

 

 

 

دوربین سلفی

شیائومی‌ پیشنهاد کرده است که برای گرفتن سلفی با دوربین جلویی که محل قرارگیری بسیار عجیبی دارد بهتر است گوشی را برعکس کنید. این موضوع در گرفتن تصاویر پرتره مشکلی ایجاد نمی‌کند اما برای تصویر برداری به صورت افقی باعث می‌شود دستمان درشرایط بدی قرار بگیرد.

وقتی که می‌خواهید با دست راست عکس بگیرید حین فشردن کلید شاتر انگشت شست تان در جلوی دوربین قرار می‌گیرد. راهکار این مشکل عکس گرفتن با دست چپ است که تکرار این کار سخت و آزار دهنده است.

در زمینه کیفیت فیلم برداری ، ۲S قادر است در فرمت MP4 فیلم‌های ۴K 30 fps ضبط کند. آن چه ما در مورد فیلم برداری این گوشی دوست داشتیم قابلیت تثبیت ویدیو در این رزولیشن است. رنگ‌ها متمایز و با کیفیت هستند و فوکوس خودکار آن بسیار سریع است اما جزئیات ویدیو به خوبی تصاویر نیستند. در زیر می‌توانید نمونه‌ها را مشاهده کنید.

 

سیستم عامل، رابط کاربری و برنامه‌ها

نسخه ۹٫۵ از MIUI مبتنی بر اندروید ۸٫۰ به صورت پیش فرض برروی این گوشی نصب شده است. با داشتن آیکون‌ها و والپیپر‌های جذاب و چیدمان‌های ساده یکی از بهترین و دوست داشتنی ترین رابط‌های کاربری ای است که با آن کار کردیم.

به صورت پیش فرض ناوبری در گوشی به وسیله کلید‌های روی صفحه انجام می‌شود اما می‌توانید به حالت تمام صفحه سوییچ کنید و از حرکات دست روی صفحه برای گشتن در گوشی استفاده کنید. همچنین در رابط کاربری کوییک بال و کلید‌ها و همچنین شورت کات‌هایی برای حرکت دست وجود دارد که راحت تر بتوانید در گوشی به گشت و گذار بپردازید.

 

 

 

نرم افزار ۲S از قابلیت‌هایی از جمله Second Space که فضایی شخصی در گوشی برایتان به وجود می‌آورد، Dual Apps برای نصب دو اپلیکشین عینا مشابه که برای افرادی که چندین اکانت دارند مناسب است، App Lock و بسته Security که به کلینر، Speed Booster، اسکنر ویروس و نظارت بر باتری مجهز است بهره می‌برد.

اپلیکیشن های پیش فرض

در زمینه اپ‌های پیش فرض Mi Mix 2S به برنامه‌های گوگل و چندین برنامه پیش فرض شیائومی‌نظیر Mi Drop و MIUI Forum مجهز شده است. اپلیکیشن فیسبوک نیز به صورت پیش فرض نصب شده است که چندان مهم نیست. نهایتا شما از ۶۴ گیگ فضای گوشی ۵۶٫۴۲ گیگ را در دسترس خواهید داشت. متاسفانه امکان افزایش فضای ذخیره سازی با کارت میکرو اس دی وجود ندارد.

 

عملکرد و بنچمارک‌ها

قلب تپنده Mi Mix 2S  کوالکام اسنپدراگون ۸۴۵ و پردازنده گرافیکی آن آدرنو ۶۳۰ می‌باشد که با ۶ گیگابایت رم همراه شده است. با این مشخصات، می‌بایست عملکرد عالی ای نیز به همراه داشته باشد. ناوبری بین صفحات نرم و روان است و سرعت نصب و اجرای اپلیکیشن‌ها نیز سریع  و به لطف حافظه رم بالا سوییچ کردن بین اپلیکیشن‌ها نیز بسیار سریع و روان است. این گرما آن قدر زیاد هست که دستت تان عرق کند اما تاثیری بر عملکرد گوشی ندارد.

 

 

گیمینگ نیز در این گوشی مشکلی ندارد و به راحتی می‌توانید بازی‌های سنگینی نظیر تکن و پابجی موبایل را با کیفیت‌های HD- Ultra و Realistic اجرا کنید بدون اینکه لگی داشته باشید. در بخش میانی بالای گوشی گرمای تولید شده زیاد خواهد بود.

در ادامه نتایج بنج مارک‌ها را مشاهده می‌کنید:

  • AnTuTu v7 – ۲۱۹,۱۳۱
  • Geekbench 4 – ۲,۱۲۱(Single-Core), ۵,۴۸۴ (Multi-Core), ۱۳,۱۷۰ (RenderScript)
  • ۳D Mark – ۳,۱۷۱(SSE – OpenGL ES 3.1), ۲,۲۱۱ (SSE – Vulkan)
  • PC Mark – ۸,۰۳۶(Work 2.0)
  • AndroBench – ۰۹ MB/s(Read), ۱۹۲٫ ۶۵ MB/s (Write)

 

ارتباطات و عمر باتری

Mi Mix 2S  به قابلیت‌های ارتباطی معمول نظیر دو سیم کارت، ۴G LTE، WiFi، بلوتوث نسخه ۵٫۰ و NFC مجهز شده است. صدای تماس بلند و شفاف است و سرعت دیتا نیز تا زمانی که آنتن دهی بالا باشد عالی است. GPS نیز به خوبی عمل می‌کند و با برنامه‌هایی نظیر Maps، Waze و Grab مشکلی ندارد.

 

 

با در نظر گرفتن اندازه بزرگ و وزن زیاد این گوشی ما انتظار حداقل باتری ۴٫۰۰۰ میلی آمپر را داشتیم اما شیائومی‌ به یک باتری ۳٫۴۰۰ میلی آمپری بسنده کرده است که همچنان بیشتر از ظرفیت میانگین است. با استفاده سنگین از شبکه‌های اجتماعی و اتصال همیشگی به وای فای ۱۰ ساعت عمر باتری داشتیم.

وقتی که به گیمینگ نیز بپردازید این رقم به ۶ ساعت کاهش پیدا می‌کند. تست تماشای ویدیو ما ۱۳ ساعت و ۲۷ دقیقه زمان پخش ویدیو به ما داد که بد نیست. از طرف دیگر فست شارژ این گوشی نزدیک به دو ساعت و نیم زمان برای شارژ کامل گوشی نیاز دارد.

 

نتیجه نهایی

با اینکه Mi Mix 2S نسخه ارتقا یافته ای از Mi Mix 2 است یک گوشی لایق لقب پرچم دار بودن است و می‌تواند به سادگی با گوشی‌های هم رده خود رقابت کند. بیایید بار دیگر مرور کنیم، صفحه نمایش درشت ۵٫۹۹  اینچی با کیفیت FHD+ با حاشیه‌های بسیار باریک، پردازنده اسنپدراگ.ن ۸۴۵، ۶ گیگابایت حافظه رم و دوربین‌های دوگانه با عملکرد عالی.

شاید بگویید که این مشخصات در دیگر پرچمداران نیز وجود دارد، درست است اما نکته اینجاست که Mi Mix 2S  تنها نزدیک به ۴۰۰ یورو قیمت دارد که یکی آن را به یکی از ارزان ترین اسمارت فون‌های مجهز به پردازنده اسنپدراگون ۸۴۵ می‌کند. پس اگر به دنبال یک گوشی هوشمند پرجمدار با قیمت ۴۰۰ یورو هستید، عاشق Mi Mix 2S خواهید شد.

 

مشخصات Mi Mix 2S

صفحه نمایش ۵٫۹۹-inch 18:9 IPS LCD display @ 2160 x 1080 pixels, 403ppi
محافظ صفحه Corning Gorilla Glass 4
CPU Qualcomm Snapdragon 845 2.8GHz octa-core
GPU Adreno 630
RAM ۶GB/8GB RAM
حافظه داخلی ۶۴GB/256GB
MicroSD ندارد
دوربین عقب ۱۲MP wide angle + 12 MP telephoto Sony IMX363 sensor, Dual Pixel AF, OIS, 1.4 micron pixel, dual cameras w/ LED flash
دوربین جلو ۵MP f/2.0 front camera
سیم کارت دو سیم کارت (نانو)
LTE ۴G LTE
Bluetooth Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
GPS نسخه ۵
حسگر‌های تشخصی هویت تشخیص چهره، اثر انگشت
پورت تایپ C
سیستم عامل MIUI 9  (اندروید ۹)
باتری ۳۴۰۰ میلی آمپر غیر قابل تعویض (با Quick Charge 3.0)
شارژ بی سیم دارد

 

نکات مثبت

صفحه نمایش عالی با حاشیه‌های کم

کیفیت ساخت بالا

دوربین عای عقب با کیفیت

عملکرد فنی عالی

قیمت عالی در کلاس پرچمدار

نکات منفی 

دوربین جلو در محل عجیبی قرار دارد

فقدان اسلات MicroSD

نوشته های مشابه

اولین نفری باشید که نظر میدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *