نقد و بررسی شیائومی, گوشی شیائومی

مقایسه و بررسی Xiaomi Notebook Air 12.5 و Lenovo IdeaPad 120S

مقایسه و بررسی Xiaomi Notebook Air 12.5 و Lenovo IdeaPad 120S

 

کمپانی شیائومی در سال های اخیر به خوبی ثابت کرده است که نه تنها در عرصه تولید گوشی­ های هوشمند بلکه در بازار سایر محصولات دیجیتال نیز حرف­های زیادی برای گفتن دارد و تکنولوژی رو به پیشرفتش را روز به روز بیشتر به نمایش می­گذارد. در مقابل لینوو در زمینه تولید لپ­تاپ یک کمپانی نسبتاٌ با تجربه به حساب می­آید و گستره ­ی وسیعی از انواع لپ­تاپ را تا به امروز عرضه کرده

و اولین لپ تاپ مدل IdeaPad خود را در سال ۲۰۰۸ و شیائومی اولین نوت بوک خود را در سال ۲۰۱۶ وارد بازار نموده.

در اینجا قصد داریم به نقد و بررسی دو مدل IdeaPad 120S از لنوو و Notebook Air 12.5 از شیائومی بپردازیم.

 

طراحی و ساخت

با وجود اینکه مدل ۱۲۰s لنوو همانند نوت بوک ایر شیائومی از جمله لپ تاپ های مقرون به صرفه می باشد اما هیچ کدام از این دو مدل، در طراحی ظاهری خود کم نگذاشته اند. سطح خارجی لپ تاپ لنوو مدل ۱۲۰s در نگاه اول به نظر از جنس آلومینیوم می آید؛ در صورتی که هم صفحه کلید و هم بدنه ی خارجی آن از جنس پلی کربنات و پلاستیک ABS می باشند.

بدنه پشتی آن طراحی ساده ای داشته و تنها یک لوگوی نقره ای از لنوو در سمت چپ آن توجه را جلب می کند و صفحه نمایش آن هم تا حدود ۱۸۰ درجه قابلیت باز شدن دارد. این لپ تاپ ۲۸ سانتی متر طول، ۲۰ سانتی متر ارتفاع و ۲ سانتی متر قطر داشته و ۱٫۲۷ کیلوگرم وزن دارد.

 

 

نوت بوک می ایر شیائومی ۱٫۴ میلی متر قطر داشته و با ۱٫۰۷ کیلو گرم وزن، از ۱۲۰s باریک تر و سبکتر می باشد. تمام بدنه نوت بوک شیائومی از جنس آلومینیم به رنگ نقره ای متالیک می باشد که به همین دلیل گرمای تولید شده درون دستگاه به خوبی به محیط منتقل شده و از این جهت صدمه ای بابت دمای زیاد به لپ تاپ وارد نمی شود و این مسئله فقدان وجود فن خنک کننده در این محصول را جبران می کند.

ضخامت بسیار کم این نوت بوک از جمله مهمترین فاکتور هایی است که Mi Notebook Air را در رقابت با ۱۲۰S لنوو یا سایر محصولات مشابه قرار می دهد. در قسمت زیرین بدنه، ۵ قطعه سیلیکونی مشاهده می شود که از سر خوردن و افتادن نوت بوک شیائومی از روی سطوح مختلف جلگیری می کند.

 

تعداد پورت و راه های اتصال

با توجه به قیمت مناسب و میان رده بودن مدل هر دو این لپ تاپ ها، نباید انتظار وجود ویژگی های فوق العاده ای را داشت که در ابرقدرت های بازار لپ تاپ شاهد هستیم. در سمت چپ مدل ۱۲۰S، یک پورت مخصوص کابل شارژ، یک پورت USB 3.0، یک خروجی HDMI و یک پورت USB مدل C قرار گرفته که قابلیت شارژ دستگاه را نیز دارا می باشد. در سمت راست بدنه پورت USB دوم به همراه یک جک صدای ۳٫۵ میلی متری و یک پورت مخصوص کارت MicroSD دیده می شود.

در سمت چپ Notebook Air، یک پورت ۱٫۴ HDMI برای اتصال دستگاه به یک نمایشگر دیگر و یک جک خروجی صدای ۳٫۵ میلی متری برای اتصال هندزفری یا هدفون تعبیه شده. در سمت چپ یک پورت USB 3.0 و پورت USB Type-C قرار گرفته که کارایی های متعددی از جمله شارژ موبایل یا تبلت، استفاده از مبدل OTG و… را دارد.

 

صفحه نمایش

لنوو برای مدل ۱۲۰s از سری IdeaPad های خود یک نمایشگر ۱۴ اینچی با رزولوشن ۱۳۶۶*۷۶۸ را در نظر گرفته که با توجه به قیمت مناسب این لپ تاپ، عدد معقولی به نظر می آید. اگرچه که در نهایت با ۶۹ درصد تولید رنگ از محدوده sRGB، نباید انتظار تصاویر چندان شفافی را از آن داشت. حتی نمایشگر مدل قبلی از همین سری IdeaPad، یعنی مدل ۱۰۰s هم کیفیت رنگ بالاتری را به نمایش می گذارد و درصد تولید رنگ آن ۸۴ درصد می باشد!

با وجود آنکه این لپ تاپ نمایشگر بزرگتری دارد اما با تغییر زاویه دید، میزان وضوح تصویر کمی کاهش داشته و جزئیات کمتری مشاهده میگردد.

در طرف دیگر نمایشگر ۱۲٫۵ اینچی نوت بوک می ایر شیائومی یک ال ای دی IPS با رزولوشن فول اچ دی ۱۹۲۰*۱۰۸۰ و نسبت تصویر ۱۶:۹ بوده که دارای قابی تنها به اندازه ۵٫۶ میلی متر می باشد. کنتراست این نمایشگر ۶۰۰:۱ بوده و ۳۰۰ نیت روشنایی را فراهم می کند که عدد بسیار مطلوبی به حساب می آید.

نمایشگر این نوت بوک با لایه ای با درجه سختی ۷ پوشیده شده و از آن در برابر خط و خش های احتمالی محافظت می کند. کالیبراسیون رنگ مانیتور این نوت بوک ۱۰۰ درصد بوده و سچوریشن یا میزان اشباع بودن رنگ در زوایای مختلف، بیشتر یا کمتر از حد لازم نمی باشد. ۷۸٫۶ درصد از قاب این نوت بوک به نمایشگر آن اختصاص می یابد.

 

کیبورد و تاچ پد

طراحی کیبورد لپ تاپ ۱۲۰s لنوو به شکلی می باشد که کلید ها هم سطح با تاچ پد قرار نگرفته اند و لنوو به اصطلاح، طراحی جزیره ای را برای کیبورد آن در نظر گرفته. کلید های کیبورد حساسیت مناسبی دارند و با این حال در تست های انجام شده تا حدودی سرعت تایپ را پایین آوردند. تاچ پد ۴٫۱*۲٫۷ اینچی این IdeaPad هیچ دکمه ای نداشته، جهت یابی دقیقی را انجام می دهد و قابلیت زوم با دو انگشت و لمس های سه انگشتی را نیز برای کاربر فراهم می کند.

در طرف دیگر، نوت بوک شیائومی را می توان تنها با یک انگشت تا زاویه ۱۳۵ درجه باز کرد. رنگ کیبورد همانند بدنه، نقره ای می باشد و اندازه کلید ها نسبتاً بزرگتر از لپ تاپ ۱۲۰s لنوو هستند. شیوه قرار گیری کلید ها به گونه ای است که دست ها در زمان تایپ در یک زاویه مناسب قرار گیرند تا در تایپ های طولانی مدت، مشکلی برای مچ دست ایجاد نشود. تاچ پد این لپ تاپ دارای ابعاد ۱۰۳*۶۲ میلی متر بوده که کلیک راست و چپ آن بدون وجود هیچ مرزی کنار یکدیگر قرار گرفته اند.

 

عملکرد و سخت افزار

لنوو، ۱۲۰s را به یک پردازنده اینتل سلرون N3350 مجهز نموده و ۴ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی یا ۵۰۰ گیگابایت حافظه Hdd را برای این لپ تاپ در نظر گرفته که این اعداد و ارقام با توجه به قیمت ارائه شده برای این محصول، منطقی به نظر می آیند. در تست های صورت گرفته، این مدل از لپ تاپ های لنوو، ۴٫۹۷ گیگابایت را در ۱٫۲۸ دقیقه انتقال داد که سرعت اندازه گیری شده برای آن بیشتر از مدل قبلی لپ تاپ های لنوو بود.

پردازنده گرافیکی ۱۲۰s، Intel HD 500 می باشد و بنابراین این لپ تاپ کارایی مناسب را برای نصب بازی های مختلف نخواهد داشت و حین اجرای بازی، عملکردی نه چندان جالب و سرعتی بسیار پایین را از آن شاهد خواهیم بود.

باتری دو سلولی این لپ تاپ ظرفیتی معادل ۳۲ وات ساعت داشته و حدود ۶ ساعت استفاده مداوم را تضمین می کند. وب کم این لپ تاپ چندان جالب به نظر نمی رسد و لنز آن تنها ۰٫۳ مگاپیکسل می باشد و قاعدتاٌ نباید انتظار تصاویری با کیفیت مطلوب را از آن داشت.

پردازنده

شیائومی برای نوت بوک Air خود، پردازنده اینتل کور M3-7Y30 دو هسته ای را در نظر گرفته که در بنچ  مارک های مختلف در پخش بازی ها و اجرای برنامه های مختلف توانسته امتیاز بالاتری نسبت به پردازنده ۱۲۰s لنوو کسب نماید. این تراشه دارای ۴ مگابایت Cashe بوده توان مصرفی آن به هنگام حداکثر کاری که انجام می دهد ۴٫۵ وات می باشد.

محدوده فرکانس یک هسته ای از ۰٫۸ گیگاهرتز تا ماکسیمم ۲٫۶ گیگاهرتز می باشد و هر دو هسته در حالت Turbo Boost دارای فرکانس ۲ گیگاهرتز می باشند. پردازنده گرافیکی نوت بوک می ایر شیائومی Intel HD 615 بوده و میزان رم همانگ شده با پردازنده اصلی ۴ گیگابایت به همراه ۲۵۶ گیگابایت حافظه SSD می باشد.

دوربین وب کم این نوت بوک دارای لنز ۱ مگاپیکسلی با رزولوشن HD می باشد و تصاویر با کیفیت بهتری نسبت به دوربین ۱۲۰s لنوو ارائه می دهد. طول عمر باتری این نوت بوک برابر ۱۱٫۵ ساعت و تقریباً دو برابر ۱۲۰S می باشد.

 

 

قدرت اسپیکر

مدل ۱۲۰s لنوو دارای یک اسپیکر دو گانه استریو می باشد که بلندی صدای آن برای یک اتاق کنفرانس کوچک نیز مناسب است. میکروفون های درونی این لپ تاپ در قاب نمایشگر و کنار وب کم قرار گرفته اند و صدای ضبط شده توسط این میکروفون ها کیفیت خوبی را دارا می باشند.

در طرف دیگر، اسپیکر های نوت بوک ایر شیائومی ساخته شرکت AKG اند و صدایی استریو و دالبی با کیفیت بالا را پخش می کنند و بنابراین در قسمت پخش صدا برتری قابل توجهی میان این دو مدل دیده نمی شود.

 

جمع بندی

همانطور که گفتیم هر دو مدل لپ تاپ مورد بررسی ما در دسته لپ تاپ های میان رده و مقرون به صرفه به حساب می آیند. مدل ۱۲۰S لنوو دارای حافظه داخلی بیشتر و نمایشگری بزرگتر و البته با رزولوشنی پایین تر از نوت بوک ایر شیائومی بوده و در طراحی کلی، Notebook Air ظریف تر و سبک تر از رقیب خود می باشد. نماینده شیائومی در قسمت هایی مثل سرعت پردازش، کیفیت تصویر، دوربین سلفی، طول عمر باتری و تعدد پورت از همتای خود پیشی گرفته و با این وجود قیمت بیشتری از ۱۲۰S لنوو دارد.

در انتها باید گفت برای انتخاب میان این دو لپ تاپ از دو کمپانی لنوو و شیائومی، باید با توجه به انتظارات و بودجه ای که در نظر گرفته اید تصمیم گیری کنید. اگر به دنبال یک لپ تاپ برای استفاده عمومی روزانه هستید و قیمت را به عنوان اساسی ترین فاکتور می دانید، مدل ۱۲۰S می تواند پاسخگوی نیاز شما باشد.

اما اگر قصد دارید بر روی لپ تاپ خود برنامه های سنگین تر و بازی های مختلف را پخش کنید و می خواهید آن را با خود در همه جا به همراه داشته باشید و از این رو عمر باتری اهمیت زیادی برایتان دارد، کمپانی شیائومی نوت بوک Air 12.5 اینچی خود را پیشنهاد می کند که در همین سایت قابل خرید می باشد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *