فهرست مطالب
نقد و بررسی گوشی شیائومی Poco : کیفیت نسبتا قابل قبول در مقابل قیمتی ارزان!
قیمت بالای یک گوشی موبایل ، به مانند گذشته جزو معیارهای باکیفیت بودن آن نیست. حتی تصور اینکه شما می توانید تنها با هزینه ۵۰۰ دلار همان گوشی موبایل ، با همان مشخصات فنی را بخرید که با ۱۰۰ دلار می توانید تهیه کنید، دیوانه کننده است. اگرچه ممکن است یک گوشی ۵۰۰ دلاری در برخی موارد ضعیفتر از آن گوشی ۱۰۰۰ دلاری باشد و شما بالاجبار ناچارید کمی سقف انتظاراتتان را کاهش دهید، اما باز هم به نسبت کارایی و هزینه، ارزش خرید دارد.
شیائومی ، شرکتی است نوظهور که پایه های آن در چین بنیانگذاری شد و اساس کار آن نیز از ابتدا همین بوده که با قیمت کم، بهترین کیفیت را به دست مشتری برساند. بر همین اساس شیائومی در جدیدترین محصول، از گوشی Poco رونمایی نموده که در ادامه به نقد و بررسی آن می پردازیم. با شیائومی سیتی همراه باشید.
گوشی جدید شیائومیPocophone F1
اولین سری گوشی جدید شیائومی Poco ، از هر یک از گوشی های دارای چیپست Snapdragon 845 موجود در بازار ارزان تر ارائه شد (تنها با قیمت ۲۱۰۰۰ روپیه/تقریبا ۳۰۰ دلار در هندوستان در دسترس عموم قرار گرفت)، اما آیا واقعا این قیمت کم، کیفیت بالایی را در خود جا داده است؟! در ادامه این نقد و بررسی Poco شیائومی ، به جواب این سوال خواهید رسید.
سخنی کوتاه درباره این نقد و بررسی
این بررسی توسط دو تن از کارشناسان فروشگاه اینترنتی شیائومی سیتی و پس از استفاده از این گوشی جدید شیائومی طی چند روز تهیه شده است. یکی از کارشناسان، از مدل ۶۴ گیگابایتی و با تمرکز بر روی طرح و مشخصات ظاهری و کارشناس دیگر ما، از مدل ۲۵۶ گیگابایتی و با تمرکز بر روی کارایی کلی، دوربین و نرم افزار استفاده کرده است.
طراحی و کیفیت ساخت
گوشی Poco شیائومی از یک طراحی معمولی و کلی برخوردار است. مشخصا از این گوشی جدید شیائومی ، انتظار طراحی و دیزاینی همچون Note 9 و یا آیفون X نداریم، اما این گوشی Poco شیائومی در میان محصولات همرده و حتی پایینتر خود نتوانسته از این حیث انتظارات را برآورده کند.
قاب پشتی
قاب پشتی این گوشی جدید شیائومی از پلی کربنات است که حس ارزان بودن آن را در کاربر قلقلک می دهد. البته این مسئله به معنای بنجل و بی کیفیت بودن این گوشی جدید شیائومی نیست، ابدا! نسخه خاکستری تیره (مشکی گرافیتی) بگونه ای طراحی شده که به کاربر و اطرافیانش این حس را القا می کند که انگار در ساخت آن از فلز بهره گرفته شده، اما چنین نیست. از طرف دیگر قاب پشتی پلاستیکی مزیتی نیز دارد و آن در هنگام افتادن گوشی بر روی زمین است که انعطاف پذیری و حفاظت بهتری را نسبت به قاب فلزی از خود نشان می دهد، اگرچه به نسبت دیگری زودتر در معرض خط و خراش قرار می گیرد. لازم به ذکر است مدل پلی کربنات این گوشی poco شیائومی در سه رنگ مشکی گرافیتی، آبی تیره و قرمز عرضه شده است.
زره پوش!
اگر به گوشی های تجملی علاقه دارید، پیشنهاد ما به شما نسخه ۸ گیگابایت رم و حافظه داخلی ۲۵۶ گیگ گوشی poco شیائومی است. این مدل که «زره پوش» نامگذاری شده، دارای قابی از جنس الیاف کولار است که شباهت اندکی به گوشی موتورولا سری Droid Razr دارد که چندین سال پیش عرضه شد. این مدل تنها نسخه ای است که در صورت عدم استفاده از قاب خارجی نیز احساس راحتی خواهید داشت. نسخه کولار تنها در رنگ مشکی موجود است.
تمامی مدل های این گوشی poco شیائومی دارای یک فریم آلومینیومی نازک بوده و دکمه های پاور و تنظیم صدا در سمت راست واقع شده است. دکمه ها جهت راحتی کاربر کمی نازک است، اما کاملا برآمده و در دسترس است. سنسور اثر انگشت دایره ای این گوشی جدید شیائومی نیز در عقب و در دسترس می باشد.
و باز هم ناچ!
به مانند اغلب گوشی های تولید شده در سال ۲۰۱۸، گوشی poco شیائومی نیز دارای یک بریدگی (ناچ) نسبتا بزرگ در بالای صفحه نمایش است. اگرچه بر خلاف دیگر دستگاه ها، ناچ گوشی جدید شیائومی به جهت صفحه نمایش ضخیم در بالا و پایین، بدنما و ناهمگون بنظر می آید. انگار شیائومی ، در حالیکه بر روی مبل راحتی لم داده، یک بریدگی را با کف دست بر روی یک گوشی با طرح قدیمی چسبانده، تنها به این خاطر که باحال و بانمک جلوه کند (که البته در این راه ناموفق بوده است)! گوشه های به شدت گرد این گوشی جدید شیائومی نیز مزید بر علت شده که ضخامت و ناهمگونی این ناچ بیشتر به چشم بیاید.
اساسا اگر به طراحی های جمع و جور و کوچک علاقه دارید، به هیچ عنوان سمت گوشی poco شیائومی نروید. این گوشی دقیقا در ابعاد گوشی وان پلاس ۶ است، با این تفاوت که صفحه نمایش شیائومی ۰٫۳ اینچ کوچکتر است. به راحتی نمی توانید این گوشی را با یک دست مدیریت کنید، اما به جهت بکارگیری قاب پلاستیکی، خوشبختانه لغزنده نیست و به راحتی از دستان شما سر نمی خورد.
صفحه نمایش
گوشی poco شیائومی از یک صفحه نمایش ال سی دی ۵٫۹۹ اینچی Ips برخوردار است که از وضوح تصویر ۲۲۴۶×۱۰۸۰ پیکسل و نسبت تصویر ۱۸:۹ پشتیبانی می کند. تراکم پیکسلی ۴۱۶dpi به اندازه کافی بالاست که وضوح تصویر به نسبت پایین را پوشش دهد. رنگ ها عالی و تاثیرگذار است، اگرچه صفحه نمایش OLED زاویه دید و نسبت کنتراست بهتری را به نسبت LCD ارائه می دهد. تنها عیب این گوشی poco شیائومی، مشکل خواندن صفحه در خارج از خانه و در روشنایی روز است که با روشنایی کامل ممکن است متن ها کمی تار شوند.
در حالیکه خود صفحه و ویژگی های فنی آن فوق العاده است، اما پوشش ضد چربی آن متاسفانه ضعیف است؛ بطوریکه شیشه گوشی poco بمحض اینکه از جعبه خارج شود دچار لک می گردد!
این گوشی جدید شیائومی از عملکرد نمایش آماده بکار یا always-on display پشتیبانی نمی کند. اگرچه شما می توانید با یک دابل تپ ساده صفحه نمایش را باز کنید که می تواند جالب و خوشایند باشد.
مشخصات فنی و سخت افزاری گوشی poco شیائومی
گوشی poco شیائومی در سه نسخه به بازار عرضه شده است: ۶گیگ/۶۴گیگ، ۸گیگ/۱۲۸گیگ و ۸گیگ/۲۵۶گیگ. هر سه نسخه دارای چیپست Snapdragon 845 با پردازنده ۱۰ نانومتری هشت هسته ای و پردازنده گرافیکی Adreno 630 می باشد. این برای گوشی موبایلی که زیر ۵۰۰ دلار قیمت گذاری شده، بسیار شگفت انگیز و تحسین برانگیز است.
اگرچه همواره نباید تنها به جدول مشخصات گوشی اتکا کرد، اما این گزاره برای گوشی poco شیائومی تا حدودی صحت ندارد. نه تنها در زمینه سخت افزاری گوشی جدید شیائومی poco ، گوشی هایی نظیر وان پلاس ۶ و هوآوی Honor 10 را پشت سر گذاشته، بلکه موفق به شکست صاحب برندهایی نظیر galaxy S9 و Pixel 2 نیز شده است. (برای درک بیشتر به این مقاله رجوع کنید) در راس این ویژگی ها، باید به سیستم خنک کننده مایعی اشاره کنیم که سبب می شود پردازنده مرکزی گوشی جدید شیائومی بدون داغ کردن به کار خود ادامه دهد. اسم این سیستم، LiquidCool است و طرز کار آن نیز اینگونه است که گرمای پردازنده گرفته و به دیگر قسمت های گوشی منتقل می کند، اندکی شبیه سیستم تهویه مطبوع.
باتری
باتری گوشی جدید شیائومی نیز عالی است. یک باتری ۴۰۰۰ میلی آمپری که قادر است یک تا دو روز حداقل (بستگی به میزان سختگیری و استفاده شما از گوشی دارد) انرژی در خود ذخیره کند. ما آزمایشی انجام دادیم و در حالیکه صفحه گوشی تماما روشن بود و درصد روشنایی نیز ۵۰ درصد تنظیم شده بود و همزمان نیز در حال تماشای ویدئو، وبگردی از طریق مرورگر و استفاده از شبکه های اجتماعی نظیر اینستاگرام و تلگرام بودیم و بازی هم می کردیم، در مجموع ۹ ساعت طول کشید تا گوشی poco شیائومی خاموش شود. این گوشی جدید شیائومی از فناوری شارژ سریع ۳ یا Quick Charge 3 با شارژر ۹V/2A پشتیبانی می کند که کاربر را قادر می سازد حتی هنگام شارژ شدن گوشی از ۱ درصد نیز، از گوشی استفاده کند. این گوشی poco شیائومی از شارژ بلوتوث یا بی سیم پشتیبانی نمی کند که احتمالا بخاطر کاهش هزینه های تولید می باشد.
اسپیکر و پخش صدا
گوشی poco شیائومی تک اسپیکره می باشد که در قسمت انتهایی جای داده شده است. پخش صدا قابل قبول و با صدای بلندی است اما در بالاترین درجه ولوم، صدا نویزدار می شود.
حسگر اثر انگشت؛ تجربه ای فوق العاده
حسگر اثر انگشت در پشت گوشی poco شیائومی یکی از بهترین تجربیات ما بود. بسیار سریع و دقیق است و طراحی منحصربفرد آن، بدین شکل است که دیگر نیازی به گشتن و دستمالی کردن کل گوشی برای پیدا کردن دکمه نیست. گوشی poco شیائومی همچنین از یک سنسور بازگشایی صفحه تشخیص چهره فروسرخ برخوردار است که عملکردی بسیار دقیق و سریع دارد. به جهت اینکه بر مبنای فروسرخ است، در هر شرایط روشنایی به خوبی کار می کند و لازم نیست هر لحظه از سنسور اثر انگشت برای باز کردن گوشی استفاده کنید.
کارایی و کارکرد گوشی poco شیائومی
سرعت، بزرگترین مزیت گوشی جدید شیائومی است. pocophone شیائومی بسیار سریع و روان و بدون هیچ گونه تاخیر و کندی می باشد. در هنگام بازی های سنگین و با گرافیک با هیچ مشکلی روبرو نشدیم.
ما این گوشی را توسط نرم افزار انتوتو (AnYuTu benchmark) از لحاظ سرعت و یک سری موارد دیگر مورد ارزیابی قرار دادیم که مدل ۶ گیگ رم poco شیائومی ، رکورد امتیاز محدوده ۲۴۰۰۰۰ تا ۲۶۰۰۰۰ را بدست آورد که در بین پرچمداران گوشی های سال ۲۰۱۸ (طبق آمار رسمی) بی سابقه بوده است.
کارایی دوربین ها
در ادامه بررسی گوشی poco شیائومی ، به قسمت دوربین می رسیم. دوربین عقب این گوشی جدید شیائومی چنگی به دل نمی زند. از لحاظ تئوری فوق العاده است؛ یک دوربین دوگانه با سنسور اصلی ۱۲ مگاپیکسلی و سنسور دوم ۵ مگاپیکسلی برای ذخیره اطلاعات عمق تصویر؛ اما در عمل، واقعیت چیز دیگری است.
در اغلب موارد، مخصوصا شرایط روشنایی و نور مناسب، دوربین گوشی poco شیائومی قادر به ثبت تصاویری فوق العاده با ضبط جزئیات مناسب است. حالت پرتره نیز خوب است و از سیستم شناسایی مناسبی برخوردار است.
اگرچه در شرایط روشنایی نامناسب ـ و نه لزوما روشنایی کم ـ توازن روشنایی بهم میریزد و عکس ها حالت ناخوشایندی می گیرند.
تراکم رنگ های این گوشی جدید شیائومی نیز قابل قبول و مناسب است و در عکس هایی که از طبیعت و گل و گیاه گرفته می شود، خود را نشان خواهد داد.
در مجموع دوربین های گوشی poco شیائومی عملکرد مناسبی دارند. قوی و سه بعدی است اما استثنایی نه؛ برای گوشی هایی با آن رده قیمت مناسب، اما ناامیدکننده است، ناامیدکننده از این جهت که شیائومی قول چیز بخصوص و فوق العاده ای را داده بود.
وضعیت نرم افزاری
گوشی poco شیائومی از اندروید ۸٫۱ (oreo) با رابط کاربری اختصاصی MIUI 9.6 شیائومی استفاده می کند؛ اما از آنجاییکه pocophone خود یک زیرمجموعه جداست، یک پوکو لانچر (poco launcher) نیز بر روی دستگاه بصورت پیشفرض نصب می باشد که ایده آن نیز در حقیقت از اندروید استاک (Android stock) گرفته شده است.
نرم افزارها بر روی گوشی جدید شیائومی بسیار روان و سریع اجرا می شوند. رابط کاربری MIUI یکی از برترین رابط های کاربری است که طرفداران بسیاری را بابت سرعت و کارایی جلب نموده است. بر اساس یک سری اخبار، آپدیت های آینده این گوشی جدید شیائومی ، قابلیت های به مراتب بهتری را برای کاربری به ارمغان خواهد آورد. همچنین شیائومی قول داده تا پایان امسال آپدیت اندروید ۹ (Pie) را برای گوشی poco در دسترس قرار دهد.
یک مشکل عجیب!
یکی از مشکلات جالبی که با آن روبرو شدیم این بود که آیکون های اعلانات در نوار وضعیت اصلا نمایش داده نمی شد. دقیقا نمی دانیم مشکل از کجاست. اگرچه این مشکل با یک آپدیت نرم افزار قابل حل شدن است، اما در هر صورت یک مشکل جدی است که نیاز به بررسی دقیقتر توسط شیائومی دارد.
رقابت نفسگیر
بازار هدفی که شیائومی قصد رقابت در آن را با گوشی poco خود دارد، به شدت رقابتی است، بنابراین قیمت گذاری مناسب، بسیار حیاتی می باشد. این گوشی جدید شیائومی انتظارات را در هند برآورده کرده، نسخه های مختلف آن با قیمت ۱۲۰۰۰ روپیه (۳۰۰ دلار) برای مدل ۶گیگ/۶۴گیگ، ۲۴۰۰۰ روپیه (۳۴۵ دلار) برای ۶گیگ/۱۲۸گیگ، ۲۹۰۰۰ روپیه (۴۱۵دلار) برای مدل ۸گیگ/۲۵۶گیگ و ۳۰۰۰۰ روپیه (۴۳۰دلار) برای نسخه ۸گیگ/۲۵۶گیگ با قاب کولار عرضه شده است.
جمع بندی نهایی
همانگونه که شیائومی قول داده بود، گوشی pocophone سریعترین است. اگر اولویت اصلی تان برای خرید گوشی ، کارایی آن است یا می خواهید مطمئن باشید گوشی موبایل تان تا سال ها سریع خواهد بود، گوشی poco شیائومی بهترین انتخاب خواهد بود.
همچنین اگر عمر باتری گوشی و کارایی آن برای تان اهمیت دارد گوشی جدید شیائومی بهترین گزینه برای شما خواهد بود.
البته جنبه های منفی گوشی جدید شیائومی نیز قابل ملاحظه است. طراحی ناامیدکننده است؛ مگر اینکه مدل گرانتر کولار را خریداری کنید و یا از قاب های موجود در بازار استفاده کنید. دوربین های گوشی درخور نیستند. نرم افزارهای زیادی بر روی گوشی جدید شیائومی بصورت پیشفرض نصب است که خیلی از آنها بلا استفاده است.
شیائومی بوضوح با تولید و ساخت گوشی poco قصد داشت رقبای اصلی خود یعنی oneplus 6 و honor 10 را کنار بزند که تا حدودی در این زمینه موفق بود اما هنوز جای کار دارد.
صفت خوب برای گوشی poco شیائومی حق مطلب را کامل ادا نمی کند، صفت دقیقتر بنظرم «اقتصادی» است. اگر از نظر مالی در مضیقه هستید، قطعا گوشی جدید شیائومی اولین اولویتتان خواهد بود.
در هر صورت گوشی poco شیائومی تازه در ابتدای راه است و خانواده poco بی شک، راه درازی را جهت پیشرفت در آینده خواهد داشت. هنوز برایمان شفاف نیست که چرا شیائومی تصمیم گرفت برای این گوشی جدید خود یک زیرمجموعه جدید تاسیس کند، اگرچه حدس می زنیم دلیل این اقدام این بوده تا بتواند گوشی پرچمدار خود یعنی Mi 8 را با قیمت رقابتی تری به فروش برساند. احتمالا در آینده ای نه چندان دور این استراتژی شیائومی برای ما واضحتر خواهد شد.